Prima experiență de travel din România care poate fi achiziționată cu criptomonede, organizată de Anul Nou de doi artiști
Reading Time: 2 minutePrima experiență de travel din România care poate fi achiziționată cu criptomonede este organizată de doi artiști locali cu ocazia Anului Nou. Aceasta presupune un circuit dus-întors în Antalya, Turcia, într-un grup restrâns la finalul acestui an, incluzând o serie de workshop-uri de actorie și dezvoltare personală, dar și numeroase călătorii și vizite la obiectivele turistice din zonă. Pentru a încuraja existența artiștilor în mediul virtual, cei care vor achiziționa această experiență prin intermediul criptomonedelor vor primi și un NFT creat de un artist român contemporan.
Sub conceptul „travel inside and outside”, experiența își propune crearea unui context care să faciliteze apropierea dintre oameni, autocunoașterea prin călătorit, precum și învățarea prin experiențe speciale. Astfel, atelierele și activitățile conexe propuse în cadrul acestei inițiative artistice abordează subiecte cât se poate de diverse, de la descoperirea motivației interioare, la tehnici de actorie care pot fi folosite în viața cotidiană și până la strategii de setare de obiective pentru progresul pe plan personal.
Proiectul este creat și organizat de Victor Țăpeanu, artist și co-fondator Cuibul Artiștilor, platformă artistică tânără, și de Serin Jemaa, artistă și Brand Manager, Cuibul Artiștilor, din dorința de resetare a gândurilor, prin conexiune umană.
„Cred foarte mult în tehnologia blockchain și cred că NFT-urile vor schimba modul în care ne raportăm la lucrurile din viața noastră, cum ar fi călătoriile sau experiențele artistice. Să cumperi o experiență în viața reală și să primești și o lucrare de artă digitală semnată de un artist român contemporan e ceva unic. O poți păstra ca amintire sau o poți vinde mai departe, însă cel mai relevant este că acest proiect reprezintă un pas spre viitorul SF la care nici nu ne gândeam acum cinci sau zece ani, dar care în curând va face parte din viața noastră de zi cu zi”, spune despre proiect Victor Țăpeanu.
„Blockchain, metaverse, inteligență artificială – toate aceste elemente care în trecut erau departe de a fi reale se intersectează astăzi cu realitatea noastră. Toate acestea sunt instrumente cărora le putem da valoare și prin intermediul cărora putem construi o nouă realitate în jurul nostru. Sunt artist și cred într-o realitatea interumană, bazată pe emoții și conexiune. Aleg să folosesc elemente virtuale pentru a (re)aduce oamenii împreună în jurul unei experiențe profund senzoriale”, adaugă Serin Jemaa.
Un număr maxim de 15 persoane vor lua parte la această experiență. Toate măsurile de siguranță împotriva răspândirii Covid-19 sunt luate și implementate corect, conforme cu standardele sanitare internaționale ale Organizației Mondiale a Sănătății și ale instituțiilor locale, la ora actuală. Întreaga experiență este realizată cu ajutorul unei agenții de turism, iar mai bine de jumătate dintre locuri sunt deja ocupate. Cei interesați se mai pot înscrie până pe 22 decembrie. Mai multe informații pot fi găsite aici.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz