Premieră pe piața avocaturii: o echipă de avocați lansează Lexure Legal Hub
Reading Time: 3 minuteO premieră absolută în avocatura de drept penal din România, care se adresează cu precădere companiilor, dar și persoanelor fizice, Lexure Legal Hub aduce împreună numeroși avocați specializați pe diverse nișe ale dreptului penal, integrând experiența practică cu cea academică.
Fondat de avocații Adrian Șandru, George Zlati și Dorel Herinean, hub-ul oferă servicii juridice premium, în orice nișă a dreptului penal: de la vastul domeniu regrupat sub umbrelawhite-collar crime – infracțiuni din sfera mediului de afaceri, la fraude cu fonduri europene și criminalitate informatică, în contextul creșterii incidenței cybercrimes.
Lexure este primul proiect de acest gen din România, un concept inedit ce permite identificarea de soluții avangardiste pentru cele mai complexe probleme juridice, acoperind întreg teritoriul țării.
Printre cei mai buni specialiști în white-collar crime și cyber crime
Fondat de avocați cu experiență în domeniul white-collar crime, Adrian Șandru, George Zlati și Dorel Herinean, din Lexure fac parte profesioniști recunoscuți în domeniul juridic și academic: numărând un profesor universitar, Ovidiu Predescu, coordonator cercetare și dezvoltare în cadrul hub-ului, doi lectori universitari, avocat George Zlati și avocat Oana Bugnar-Coldea, un asistent universitar, avocat Dorel Herinean, un cadru didactic asociat, avocat Adrian Stan, un doctor și doi doctoranzi în drept, avocat Mihai Suian, Bianca Ureche și avocat Adrian Șandru. Alături de ei mai activează avocați cu experiență în firme de avocatură locale sau internaționale, precum Daniela Georgescu, Claudiu Bularda, Alexandra Costache-Sandu sau Alexis Roman. Cărțile și articolele publicate pe diferite nișe ale dreptului penal, împreună cu experiența acumulată transformă Lexure într-un hub juridic apt să contribuie nu doar printr-o vastă expertiză, ci inclusiv prin idei avangardiste și abordări non-conformiste.
Avocații Lexure oferă împreună o gamă largă de servicii specializate, pe nișe esențiale ale dreptului penal, precum criminalitatea informatică (hacking, furt de identitate, fraude online, spionaj cibernetic sau sustragerea de criptoactive) și infracțiunile de competența Parchetului European, dar și în cazul infracțiunilor economice sau de corupție, al infracțiunilor comise în activitatea corporațiilor sau a altor persoane juridice (frauda corporativă, evaziunea fiscală, spălarea banilor, bancrută frauduloasă și alte infracțiuni financiare), malpraxis medical sau cooperare judiciară internațională în materie penală (extrădări și mandate europene de arestare). Această diversitate la nivel de specializări asigură o abordare personalizată pentru fiecare potențial client, subliniind angajamentul Lexure pentru inovație, servicii juridice premium și o abordare centrată pe client și nevoile acestuia.
Managementul cazurilor complexe din sfera penal-economică
„Lexure Legal Hub reprezintă culminarea eforturilor noastre de a aduce împreună unii dintre cei mai buni specialiști în dreptul penal al afacerilor, pentru a oferi servicii juridice de neegalat în România” spune Adrian Șandru, fondator Lexure, avocat specializat în infracțiuni privind fraude cu fonduri europene și cooperare judiciară în materie penală. „Prin această colaborare, nu doar că amplificăm specializarea fiecăruia, dar reușim să producem și o sinergie care beneficiază direct clienților Lexure”.
Adrian Șandru, fondator Lexure, este un avocat recunoscut pentru experiența sa deosebită în proceduri penale complexe, precum și pentru rezultatele remarcabile în domenii precum cooperarea judiciară internațională, infracțiunile legate de fraudele cu fonduri europene sau naționale, procedurile Parchetului European și managementul cazurilor complexe din sfera penal-economică. Adrian Șandru a reprezentat România în calitate de expert în proiecte importante ale Consiliului Europei, Eurojust și alte organisme internaționale. El a publicat în co-autorat prima lucrare de referință despre Parchetul European în România, publicată și în limba engleză. De asemenea, este specializat în legislația whistleblowing-ului.
„În cauzele complexe nu ai nevoie de avocați generaliști, ci de echipe de avocați specializați și interdisciplinari. Pentru gestionarea adecvată a problemelor juridice ce derivă din criminalitatea informatică și tehnologiile emergente sunt necesare atât cunoștințe juridice și tehnice aprofundate, cât și o capacitate deosebită de adaptare la schimbare. În cadrul Lexure există avocați specializați și recunoscuți la nivel național sau european, fie că discutăm despre criminalitate informatică, evaziune fiscală, răspunderea penală a persoanei juridice, corupție, fraude cu fonduri europene etc.”
George Zlati, fondator Lexure, avocat specializat în infracțiuni informatice și tehnologia blockchain
George Zlati este avocat cu o experiență de peste un deceniu în dreptul penal, fiind specializat în criminalitate informatică (infracțiuni informatice) și tehnologia blockchain. A fost implicat, în calitate de avocat, în unele dintre cele mai complexe dosare pe criminalitate informatică din România și a oferit asistență juridică unor actori importanți de pe piața criptoactivelor. Acesta cumulează experiența de avocat cu o experiență academică relevantă obținută în calitate de cadru didactic asociat al Facultății de Drept (UBB) și lector universitar la Facultatea de Drept și Științe Sociale (UAB). În 2020, a publicat primul Tratat de criminalitate informatică din România.
„Munca în echipă se află în centrul filozofiei Lexure. Credem că dincolo de temeinicia pregătirii juridice a fiecăruia, succesul în cele mai complexe dosare vine din capacitatea de a lucra împreună, împărtășind cunoștințe și strategii pentru a atinge cel mai înalt standard de performanță pentru clienții noștri”.
Dorel Herinean, fondator Lexure, avocat specializat în infracțiuni economice și răspunderea penală a persoanei juridice
Dorel Herinean, fondator Lexure este specializat în infracțiuni comise în sfera de activitate a corporațiilor și a altor persoane juridice și activează exclusiv în sfera dreptului penal. A gestionat și a fost implicat în dosare extrem de complexe, vizând o gamă largă de infracțiuni economice și alte forme de criminalitate non-violentă, inclusiv unele care implică probleme transfrontaliere sau legate de drepturile omului. Este asistent universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universității din București, unde și-a finalizat și studiile doctorale în legătură cu infracțiunile comise de persoanele juridice, dezvoltând teoria pluralității societare de făptuitori.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz