În premieră în România, CERTION lansează partițiile imobiliare de lux, un produs disponibil exclusiv pentru proprietățile din cadrul proiectelor sale dezvoltate pe litoralul românesc sau la munte.
„Zona proprietăților de lux este una exclusivistă. Practic, până recent, doar investitorii mari puteau avea acces la astfel de proprietăți. Prin apariția partițiilor imobiliare de lux, aceste proprietăți devin disponibile unui număr mai mare de co-investitori, ce pot culege roadele unei astfel de achiziții, atât din punct de vedere imobiliar cât și din punct de vedere financiar.”
Cătălin Scripcaru, CEO & Președinte CERTION
Accesul pe piața proprietăților de lux este posibil chiar și atunci când capitalul disponibil este insuficient sau nu se dorește alocarea unei sumei mari într-o singură proprietate. Aici intervin partițiile imobiliare, un concept inițiat în Statele Unite ale Americii, la începutul anilor 90. Ideea de bază a partițiilor imobiliare este aceea că oamenii nu vor să cumpere integral o proprietate de lux. Partițiile imobiliare se referă la deținerea unei astfel de proprietăți împreună cu alți co-proprietari.
„Sigur, putem cumpăra o proprietate de lux atât în co-proprietate cu cei mai buni prieteni sau cu alți membri din familie. Spre deosebire de celelalte proprietăți achiziționate de către proprietari unici, partițiile imobiliare de lux, bazate pe conceptul de shared-ownership, ne oferă, în același buget, posibilitatea diversificării deținerilor, deci și a riscurilor inerente achizițiilor imobiliare.”
Gabriel Alexandru, CFO CERTION
Pachetul oferit viitorilor proprietari include, ca protecție împotriva inflației, o chirie anuală garantată, oferită de operatorul hotelier dedicat, Loyal Paladin, calculată ca un procent de 7% din prețul de vânzare exprimat în euro. Spre exemplu, la o partiție imobiliară de lux de 44.000 euro, chiria primită de co-proprietar este de 3.080 euro anual.
„Astfel, co-proprietarii vor beneficia de un venit pasiv stabil, având posibilitatea de a-și vinde partițiile deținute sau de a accesa opțiunea de buy-back oferită de Loyal Paladin, operatorul agreat de către CERTION”, a adăugat Cătălin Scripcaru.
Potrivit lui Gabriel Alexandru, din punctul de vedere al veniturilor generate, există două tipuri de partiții imobiliare:
Ambele tipuri de achiziții imobiliare în cote-părți din proprietăți de lux au însă avantajul că pot fi utilizate cu succes ca scut împotriva inflației pe termen lung.
„Trebuie înțeleasă foarte bine diferența dintre conceptul de timeshare și cel de shared-ownership. În primul caz dobândești doar timpul alocat folosirii unei proprietăți. În cel de-al doilea caz însă devii co-proprietar al proprietății respective, cu toate beneficiile aferente”, a explicat Alexandru.
În octombrie, pe lista reședințelor private de lux și a suitelor hoteliere ce vor fi vândute de CERTION prin sistemul de partiții imobiliare, sunt incluse câte un penthouse din proiectele hotel și reședință de brand, GALILEO și VOGH Olimp.
Doar una din șase (16%) dintre cele mai mari companii din lume este, în prezent, pe drumul corect pentru a…
Guvernul României a confirmat intenția sa de a achiziționa 32 de aeronave Lockheed Martin F-35 Lightning II de generația a…
Evenimentul emblematic al revistei Haute Culture, Gala The Culture of Luxury, în cadrul căreia sunt celebrate personalități și proiecte remarcabile,…
O recomandare care să-ți aducă înapoi 5% din valoarea cumpărăturilor la POS timp de o lună? Da, dar numai cu…
După expirarea perioadei inițiale a unui contract încheiat cu un furnizor de servicii de comunicații electronice, utilizatorii finali pot opta…
Peste 1300 de organizații neguvernamentale active din România au adresat astăzi o scrisoare deschisă partidelor politice, solicitându-le să își asume…