Companii

Predare de stafeta la Arctic

22 oct. 2014 3 min

Predare de stafeta la Arctic

Reading Time: 3 minute

Incepand cu luna octombrie, Arctic are un nou director general in persoana lui Hasan Ali Yardimci, care preia conducerea de la Monica Iavorschi, promovata in cadrul grupului de care apartine compania, Grupul Arçelik, in functia de International Marketing Director.

Noul Director General al Arctic s-a alaturat Grupului Arçelik in anul 2009 ca Director de Planificare Strategica si Dezvoltare in Afaceri. In timpul mandatului sau, a avut o contributie importanta in deschiderea unor noi piete pentru Grupul Arçelik in zone precum Africa, Asia si Pacific, prin conceperea unor initiative de greenfield, fuziuni si achizitii.

Inainte de Grupul Arçelik, Hasan Ali Yardimci a lucrat in domeniile de consultanta strategica, retail si bunuri de larg consum in cadrul unor companii precum McKinsey & Co si Sears Holdings. Yardimci detine o diploma MBA in cadrul Scolii Kellogg de Management de la Universitatea Northwestern din Statele Unite ale Americii si o licenta in inginerie mecanica obtinuta la Universitatea Boğaziçi din Turcia.

In timpul mandatului sau, Monica Iavorschi a reusit sa transforme Arctic intr-una dintre cele mai competitive companii din Romania, cu o cota de piata de 35%, si intr-unul dintre cei mai importanti exportatori romani. In noua sa pozitie, ea va fi responsabila de strategia globala de marketing si operatiuni din cadrul Grupului Arçelik.

Arctic are peste 2.500 angajati si o cifra de afaceri in 2013 de 284 milioane euro.

Pe piata locala, in 2014 detine o cota de piata de 35%, ca urmare a evolutiei marcilor Arctic si Beko.

In prezent, exporturile reprezinta peste 75% din vanzarile totale, iar frigiderele produse la Gaesti sunt exportate in piete precum Turcia, Polonia, Spania, Franta, Germania si Africa de Sud.

Anul trecut, Arctic si-a deschis o noua linie de productie la Gaesti prin care si-a extins capacitatea de productie cu 25%.

Infiintat in 1995, Grupul Arçelik, parte a Koç Holding, activeaza in domeniul productiei si comercializarii de produse electronice si electrocasnice de folosinta indelungata.

Koç Holding este clasat printre primele 350 de companii la nivel mondial, cu pozitii de lider atat la nivel intern cat si international, in diferite sectoare, precum energie, automobile, bunuri de folosinta indelungata, finante, industrie alimentara si bricolaj, care ofera un potential de crestere considerabil pe termen lung.

In prezent, Grupul Arçelik are aproximativ 25.000 de angajati la nivel global si 14 unitati de productie in Turcia, Romania, Rusia, China si Africa de Sud. Compania furnizeaza produse si servicii in peste 130 de tari, avand birouri de vanzari si marketing in 25 tari si detine 10 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, Elektrabregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy si Altus).

Grupul Arçelik este unul dintre principalii jucatori de pe piata de produse electrocasnice, atat in Turcia, cat si la nivel international. Grupul este in continuare lider de piata in aparatura electrocasnica, aparatura incorporata, aparate de aer conditionat si televizoare LCD in Turcia, si isi continua cresterea rapida si la nivel international. In prezent, Grupul Arçelik este a doua mare companie din sectorul sau de activitate din Europa. Marca Beko detinuta de companie este a treia mare marca de aparatura electrocasnica din Europa. Pe langa pozitia sa de lider pe piata interna, Arçelik este lider de piata si in Romania, cu marca „Arctic”, in Africa de Sud, cu marca „Defy” si in Marea Britanie, cu „Beko”.

 In 2013, Grupul Arçelik a inregistrat o cifra de afaceri consolidata de 4,4 miliarde de EUR. Vanzarile internationale reprezinta aproximativ 60% din cifra de afaceri a companiei. In prima jumatate a anului 2014, compania a inregistrat o cifra de afaceri consolidata de 2 miliarde de euro.

Lider absolut in ceea ce priveste cererile depuse pentru eliberarea de brevete de inventie in Turcia, in ultimii 5 ani, la nivel international Grupul Arçelik este in top 200 de companii semnatare ale Tratatului International de Cooperare in domeniul brevetului (PCT), tratat administrat de Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale.

 

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: