Poșta Română, liderul național în servicii poștale, împreună cu CEC Bank și Visa, lider mondial în domeniul plăţilor digitale, își unesc forțele pentru extinderea incluziunii financiare, creând infrastructura necesară utilizării plăților digitale în toate colțurile țării. Prin introducerea opțiunii de plată cu cardul la poștaș direct la domiciliu, Poșta Română dorește să ofere clienților săi servicii moderne, care să fie adaptate nevoilor și preferințelor acestora.
Proiectul constă în implementarea aplicației Soft POS/Tap to Phone Visa pe 7.000 de terminale mobile smart tip PDA (Personal Digital Assistant) cu care sunt dotați angajații poștali din toată România, astfel încât plățile să devină mai simple și accesibile chiar și în zonele rurale sau mai puțin dezvoltate ale țării. Aplicația Visa Tap to Phone transformă un smartphone sau un dispozitiv PDA într-un terminal POS, facilitând procesarea rapidă și eficientă a plăților cu cardul. Astfel, prin intermediul dispozitivelor mobile, poștașii vor putea colecta facturi de utilități, taxe poștale și alte plăți direct la domiciliul clienților. Totodată, angajații Poștei Române vor fi dotați și cu imprimante mobile pentru a emite automat bon fiscal.
”Prin parteneriatul încheiat cu Visa și CEC Bank, românii își vor putea plăti facturile venite prin poștaș direct la acesta. Cu ajutorul celor 7000 de pda-uri achiziționate de către Poșta Română reușim să ajungem mai aproape de nevoile clienților noștri, transformând în mod real poștașul într-un ambasador al digitalizării. Facilitatea de a plăti utilitățile, diverse taxe și alte sume cu cardul direct la poștaș îi scutește pe clienți de un drum la oficiul poștal și va simplifica foarte mult relația cu Poșta, chiar și în zonele mai puțin dezvoltate. În același timp, este un nou pas pe care îl facem spre digitalizarea completă a României și incluziunea financiară a locuitorilor și din cele mai îndepărtate și izolate regiuni”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale ”Poșta Română”.
Inițiativa reprezintă un pas foarte important în procesul de digitalizare al României, în special în orașele mici și zonele rurale unde infrastructura critică pentru folosirea si acceptarea plăților digitale a lipsit până acum. Soluția a fost deja testată cu succes, iar tehnologia este disponibilă în țară începând cu data de 12.12.2024, moment din care toți clienții Poștei, indiferent de localitatea în care se află, pot achita instant cu cardul atunci când poștașul le livrează o factură. Prin utilizarea noii soluții, clienții câștigă timp și se vor putea bucura de o alternativă comodă de plată, fără a mai fi nevoiți să aștepte la ghișeu sau să se deplaseze la bancomat pentru retragerea numerarului ca să își achite contribuțiile.
“Implementarea aplicației Visa Tap to Phone de către Poșta Română la nivelul rețelei de factori poștali din întreaga țară înseamnă mai mult decât a le oferi clienților o opțiune de plată care le permite să economisească timp și să își gestioneze mai eficient tranzacțiile. Este un pas semnificativ către îmbunătățirea incluziunii financiare și digitalizării plăților în toate zonele României, una dintre prioritățile noastre. Acoperirea și fiabilitatea rețelei Visa ne permit să oferim soluții de plată inovatoare care transformă modul în care oamenii plătesc și sunt plătiți. Prin accesul la servicii financiare moderne, clienții Poștei Române au posibilitatea de a participa la economia digitală, bucurându-se totodată de avantajele plăților electronice: rapiditate, confort și siguranță”, a declarat Elena Ungureanu, Country Manager Visa în România.
„Atât CEC Bank cât și Compania Națională ,,Poșta Română” sunt două branduri românești de tradiție, cu o acoperire teritorială semnificativă la nivelul întregii țări. Parteneriatul demarat împreuna cu Visa și Poșta Română este parte a unui proces firesc, prin care CEC Bank, în linie cu strategia anunțată, contribuie la creșterea gradului de digitalizare a companiilor în România. Totodată, în vederea creșterii gradului de incluziune și educație financiară, CEC Bank, prin rolul social pe care și l-a asumat, și-a menținut amprenta teritorială pe tot cuprinsul României, inclusiv în zonele rurale”, a subliniat Bogdan Neacșu, președintele CEC Bank.
Poșta Română este operatorul național din domeniul serviciilor poștale şi se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (93,52% din pachetul de acțiuni) și Fondul Proprietatea (6,48% din pachetul de acțiuni).
De 162 de ani, Compania Națională “Poșta Română” se reinventează permanent, într-o Românei în care durata medie de viață a companiilor nu depășește 10 ani, conform cifrelor oficiale. Ne modernizăm, investim în digitalizare, în tehnologie și în parteneriate strategice, iar astăzi, mai mult ca niciodată, suntem puternic orientați către client. Ne-am făcut un scop în sine nu doar din a face performanță, ci și din a nu lăsa în urmă niciun român.
CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de 93,23 miliarde de lei, la sfârșitul semestrului I 2024.
CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească și oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM și POS, mobile banking (CEC app) și magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse și servicii bancare 100% online.
Grupul CEC Bank a luat ființă prin preluarea, la data de 27.07.2023, de către CEC BANK S.A., a pachetului majoritar de acțiuni (99,993%) al Fondului de Garantare a Creditului Rural – I.F.N. S.A. (FGCR), alături de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
FGCR are ca obiect principal de activitate asumarea de angajamente de garantare şi emiterea de garanţii pe seama fondurilor publice, a surselor proprii şi a oricăror alte surse pentru credite şi alte instrumente de finanţare care pot fi obţinute de persoane fizice şi juridice – producători agricoli şi procesatori de produse agro-alimentare, pentru realizarea producţiei agricole, stocarea / procesarea produselor agricole şi realizarea obiectivelor de investiţii în aceste domenii. FGCR acordă garanții pe seama surselor puse la dispoziție de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și în condițiile stabilite printr-o serie de acte normative.
Digital Innovation Zone (DIZ) marchează 5 ani de activitate, perioadă în care inovarea și digitalizarea au devenit piloni esențiali pentru…
Sezonul cumpărăturilor de iarnă este ultima oportunitate din an prin care companiile pot să-și crească semnificativ vânzările. Iar perioada Black…
Grupul francez de real estate Catinvest își extinde prezența în Oltenia prin deschiderea Aparthotel Craiova, un proiect inovator care redefinește…
Consumatorii vor beneficia de creșterea calității serviciilor prin facilități de gestionare mai eficientă a energiei, dar și prin îmbunătățirea gradului…
Investitorii par optimiști cu privire la evoluția economiei globale, 51% dintre respondenții la sondajul PwC 2024 Global Investor Survey, așteptându-se…
GapMinder Fund II, fond de capital de risc dedicat companiilor de tehnologie create în România și în Europa de Est,…