Ponderas Academic Hospital, parte a Rețelei de sănătate Regina Maria, este primul și singurul spital multidisciplinar din România care obține de la JCI recunoașterea internațională pentru siguranța si calitatea actului medical.
Joint Commission International (JCI) este cea mai prestigioasă și riguroasă acreditare internațională, primul și singurul Centru de Colaborare al Organizației Mondiale a Sănătății, iar pentru obținerea acesteia au fost evaluate 240 de standarde de calitate. Odată cu obținerea acestei acreditări, Ponderas Academic Hospital devine singurul spital din România cu 7 acreditări internaționale: 1 JCI (SUA), 5 din partea SRC (SUA) și 1 IFSO (EU).
„Medalia de aur primită de la JCI vine în completarea celorlalte acreditări internaționale obținute de Ponderas Academic Hospital începând cu 2011, și care validează excelența în chirurgie, confirmând nivelul de siguranță a pacientului. În activitatea spitalului sunt multe aspecte de evidențiat, însă în contextul actual, al pandemiei cu noul coronavirus, mă opresc la protocoalele instituționale de siguranță medicală și operațională asumate de Ponderas Academic Hospital, care au asigurat protecția tuturor pacienților tratați și a personalului medical de infecția virală, organizare care a fost apreciată de JCI. Procesul de pregătire și evaluare JCI a constituit, în sine, o experiență benefică pentru noi toți, prin implementarea cu rigurozitate a standardelor acestei organizații”, a spus Prof. Asoc. Dr. Cătălin Copăescu, Director Medical Ponderas Academic Hospital.
Joint Commission International a acordat spitalului Ponderas Academic Hospital recunoaşterea internaţională în urma unui proces riguros de testare şi de evaluare a calităţii serviciilor medicale şi a siguranţei pacientului. Procesul de acreditare a durat aproximativ 2 ani, pe parcursul acestei perioade fiind analizate toate procesele și procedurile care stau la baza actului medical și care previn erorile umane sau procedurale.
„ Misiunea noastră a fost și va rămâne aceea de a pune pacientul pe primul plan, iar procesul pentru obținerea acestei recunoașteri ne-a învățat extrem de multe lucruri care s-au regăsit imediat în valorile noastre. Obținerea acreditării JCI reprezintă începutul unui nou capitol și, acum simțim, mai mult ca oricând, responsabilitatea de a ne menține standardele la cel mai înalt nivel” , a afirmat și dr. Nirvana Georgescu, Director de Calitate și Siguranța Pacientului, Rețeaua de sănătate Regina Maria.
Regina Maria devine astfel singura rețea de sănătate din România cu două acreditări JCI, după ce, în 2014, Spitalul Băneasa a primit recunoașterea pentru calitatea îngrijirii și siguranța pacientului. În același timp, Regina Maria reconfirmă poziția României pe lista țărilor care asigură cele mai înalte standarde de siguranță în mediul privat, printre care: siguranța actului medical, rata scăzută de complicații, numărul scăzut de infecții nosocomiale intraspitalicești, eficiența și eficacitatea actului medical.
Procesul premergător acreditării a durat peste 2 ani și a presupus pentru întreaga echipă peste 4000 de ore dedicate analizei. Spitalul a fost implicat în evaluarea a 240 de standarde, fiecare standard având minim 4 indicatori. Au existat aproximativ 1000 de indicatori analizați pentru a demonstra conformitatea cu standardele JCI.
Ponderas Academic Hospital a fost acreditat de către comisia JCI și a obținut un grad de conformitate de 98%.
Ponderas Academic Hospital este singurul spital privat din România cu 7 acreditări internaționale care pune la dispoziție servicii medicale complete, integrate (spital, policlinică, imagistică) și acoperă toate specialitățile medicale și chirurgicale. Ponderas are o capacitate de 250 de paturi, 50 de cabinete medicale, 12 săli de operație, laborator de imagistica si analize precum și un centru de training dedicat pentru instruirea medicilor în proceduri laparoscopice, robotice și endoscopice. Echipa medicală este formată din 250 de doctori și 270 asistenți, care tratează peste 250.000 de pacienți pe an și care, au realizat peste 30.000 de intervenții chirurgicale minim invazive, peste 1.200 intervenții robotice și 9.500 intervenții bariatrice.
Regina Maria este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 30 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în 20 de județe și acoperire națională prin intermediul celor 310 clinici partenere. Compania reunește peste 6.500 de angajați și colaboratori în cele 69 de locații proprii din Bucureşti şi din țară, locații prin intermediul cărora oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 4.2 milioane de pacienți. În timpul pandemiei COVID-19, Regina Maria a implicat în testare 5 laboratoare de biologie moleculară din Rețea, atingând o capacitate de prelucrare de 3400 teste RT-PCR/zi și procesând până acum peste 200.000 de teste la nivel național.
Hanwha Aerospace România și-a luat angajamentul să sprijine modernizarea Fortelor Armate ale României și să contribuie la întărirea flancului estic…
Rezident, rețeaua de apartamente de închiriat în regim hotelier din București, Predeal, Constanța, Eforie Nord și camere duble la Corbu,…
Numărul autorizațiilor de construire emise pentru clădiri rezidențiale din București s-a redus la aproape jumătate în timp ce suprafața utilă…
World Vision România a lansat raportul „Bunăstarea Copilului din Mediul Rural”, singura analiză longitudinală asupra bunăstării copiilor și cel de-al…
Cu un ecosistem de soluții construit pe date și insight-uri relevante desprinse din nevoile consumatorilor, Mastercard oferă un mediu digital…
Mercedes-Benz Vans CEE (Zona Europa Centrală și de Est) începe o călătorie ambițioasă de a redefini strategia vehiculelor electrice în…