Planta de pus pe rana
Reading Time: < 1 minut<p> Hameiul, ingredientul natural care confera berii binecunoscutul gust amarui si care este folosit aproape exclusiv in producerea celei mai iubite bauturi din lume, ar putea fi preluat de jucatorii din industria pharma pentru dezvoltarea medicamentelor destinate tratarii diferitelor afectiuni, printre care diabetul zaharat sau bolile de inima. Printr-o medtoda inovatoare, cristalografia cu raze x, cercetatorii Universitatii din Washington au reusit sa identifice cu exactitate modificarile structurale pe care le sufera humulonele in timpul fabricarii berii, astfel incat sa poate inlesni dezvoltarea preparatelor farmaceutice bine directionate spre tratarea unor anumite afectiuni medicale. Studiul in cauza readuce in prim plan efectele benefice pentru sanatate ale hameiului, confirmate de nenumarate cercetari de-a lungul timpului, indeosebi in cazul unor afectiuni cum sunt procesele inflamatorii sau chiar obezitatea.</p> <p> </p> <p> “Hameiul este, fara indoiala, o planta plina de calitati dovedite prin numeroase studii”, spune Dr. Corina Zugravu, Presedinte al Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie. “Este suficient de mentionat rolul sau antioxidant pentru a putea identifica mai bine efectele pe care le poate avea pentru sanatatea organismului. Ca si ingredient al berii, hameiul isi indeplineste rolul sau binefacator, dar recentul studiu deschide calea pentru exploatarea la maxim a calitatilor sale, prin folosirea acestuia si in fabricarea de preparate farmaceutice. Iubitorii berii sunt insa cei care beneficiaza demult de efectele acestei plante minunate, iar venirea verii le ofera un motiv in plus sa o faca”, mai adauga Dr. Zugravu. </p>
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz