Antreprenori

Plant an App se listează pe Republic.co, o platformă de equity crowdfunding

Reading Time: 4 minute

Plant an App, startup românesc specializat în low-code, anunță listarea pe Republic.co, platformă renumită din Statele Unite ale Americii de tip equity crowdfunding, dedicată startup-urilor cu potențial.

Compania vizează să atragă investiții de până la 1,07 milioane de dolari. Procesul de a investi capital într-o companie listată pe Republic.co este extrem de simplu. Orice companie sau persoană fizică din întreaga lume poate devenit investitor într-un start-up de tehnologie.

Obiectivele Plant an App includ atragerea de investiții de cel puțin 25.000 de dolari, cu un target de 500.000 de dolari în maxim trei luni și 50% din această sumă în prima lună de la lansarea campaniei. Demersul de listare pe platforma Republic.co este susținut de rezultatele excelente înregistrate până acum de start-up în ceea ce privește veniturile, potențialul de creștere, dar și portofoliul de clienți.

Campania Plant an App este activă pe platforma Republic.co până pe data de 21 martie 2021.

„Sunt extrem de fericit să facem acest anunț, pentru că listarea pe Republic.co este pentru Plant an App un nou motiv de mândrie și, cu siguranță, o provocare. După reușita de la „500 Startups” și o creștere accelerată de 350% în 2020, această performanță este o confirmare a potențialului nostru, pentru că mai puțin de 1% dintre startup-urile care aplică pe Republic.co sunt acceptate. Procesul de acceptare în platformă a fost un pitch în mai multe etape, destul de dificil, similar cu o interacțiune cu un fond de investiții. Această campanie este specială și pentru ipostaza în care ne aflăm: suntem o companie românească listată pe o platformă de equity crowdfunding din Statele Unite ale Americii, cu deschidere mare către investitori internaționali. Ne-ar plăcea să știm că nu suntem singuri, dar nu am reușit să identificăm alte startup-uri românești care să fi trecut prin această experiență”, a explicat Bogdan Lițescu, fondator și CEO Plant an App.

Plant an App – platforma de low-code care aduce programatorii alături de oamenii de business, listată de Republic.co

Plant an App se poziționează în campania de pe Republic.co drept una dintre singurele platformele de low-code, la nivel mondial, care permite întregii echipe implicarea în procesul de dezvoltare a aplicațiilor. Astfel, atât specialiștii din domeniul tehnic precum programatori, arhitecți de sisteme, cât și membrii echipei cu profil nontehnic, pot lucra împreună, într-un mod agil, cu timpi de feedback și implementare reduse.

Plant an App crede în comunitatea de dezvoltatori software și oameni tehnici, o comunitate mare, cu oameni deschiși și dornici să investească în startup-uri de tehnologie chiar și din România.

„Suntem pregătiți din punct de vedere tehnologic, dar și din perspectiva echipei tehnice pentru o scalare de cel puțin 10 ori. Însă ca să putem realiza această creștere, avem nevoie să dezvoltăm puternic rețeaua de parteneri care pot implementa soluțiile oferite de Plant an App. Unul dintre factorii importanți pentru această dezvoltare este reprezentat de creșterea volumului și a numărului de clienți noi. Toate aceste demersuri au nevoie de o echipă de Business Development matură, specializată în Enterprise Software, care va face principala destinație a fondurilor ridicate de la investitori. Acum principala noastră piață țintă este în Statele Unite ale Americii. Suntem încrezători că vom reuși să atragem investițiile necesare pentru a dezvolta aceste proiecte, deoarece tehnologia low-code poate avea un succes real în societate și poate veni cu economii considerabile de timp, resurse umane și bani, dar și cu eficiență ridicată”, a declarat Bogdan Lițescu, fondator și CEO Plant an App.

Oricine poate investi în startup-ul românesc Plant an App, prin platforma Republic.co

Spre deosebire de sistemul clasic de crowdfunding, unde clienții investesc diverse sume de bani în funcție de pachetele oferite (piloni sau Perks), în cazul Republic.co și equity crowdfunding, motivația celui care investește este de a deține acțiuni în companie, cu perspectiva de creștere a valorii acestora în viitor. Plant an App a stabilit și trei piloni de investiții pentru cei care vor cumpăra acțiuni, în funcție de valoarea investită.

Primul pilon – Produs și Servicii – presupune oferirea investitorilor discounturi la licențe Plant an App. Investitorii care alocă 100.000 de dolari vor primi un produs de nivel Minimum Viable Product, iar timp de o lună, echipa de implementări Plant an App va pune la punct un produs pe baza cerințelor investitorului.

Al doilea pilon – Recunoștință și Implicare – se referă la mențiuni pe site, în videouri, postate pe social media de către Plant an App, dar și oportunitatea de a participa la webinariile ținute de start-up pentru investitori. Va exista, de asemenea, și posibilitatea de a propune idei noi pentru viitorul platformei Plant an App.

Ultimul pilon – Responsabilitate – va fi accesibil multor investitori. Parte din misiunea Plant an App este aceea de a educa și instrui tinerii, astfel încât tehnologia low-code să poată fi adoptată la scară mare. De aceea, compania se angajează ca, pentru o investiție între 500 și 1.000 de dolari, să deruleze un program de instruire în low-code pe care investitorul îl poate folosi în nume propriu sau poate sponsoriza pentru altcineva. În cazul în care investitorul nu va nominaliza o persoană anume, atunci aceste programe vor fi direcționate către tineri din România și nu numai, persoane de nivel entry-level și juniori în tehnologie, care nu au avut încă oportunitatea de a aprofunda. Plant an App își propune astfel să susțină potențialul de dezvoltare în domeniul IT din România, dar și din regiune, și își asumă misiunea de a educa și forma ingineri în low-code de excepție.  

În prezent, Plant an App are și o rețea proprietară de peste 4.000 de parteneri care pot deveni investitori. Investiția minimă este de 150 de dolari, iar compania preconizează că investiția medie va fi între 200 și 500 de dolari. Acestea pot fi făcute extrem de ușor și de oricine, asemeni unei achiziții clasice: crearea contului pe platformă durează cinci minute, iar investiția se face direct pe de card, fără taxe adiacente pentru investitorii persoană fizică sau documente suplimentare, datorită Crowd SAFe.

Ovidiu Neagoe

Recent Posts

Join UP!: Românii prind gustul vacanțelor exotice. Peste 30% mai mulți turiști au vizitat Egiptul în această toamnă

În primele două luni de toamnă, numărul turiștilor internaționali care au mers în vacanță în Egipt a crescut cu aproape…

7 ore ago

„Bach chez Cioran, une tragédie angélique”, în premieră în România pe 26 noiembrie

Fundația Culturală Gaudium Animae invită publicul în data de 26 noiembrie, de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare…

11 ore ago

Provocările finanțării proiectelor culturale din România

Un nou proiect cultural al Asociației Urbandada a completat scena culturală românească în această toamnă - spectacolul „ORFANI”, în regia…

13 ore ago

Ateliere de colaj organizate alături de Haute Culture, în completarea Collage Festival

Revista Haute Culture le dă pasionaților de colaje ocazia de a transforma numerele sale de colecție în noi opere de…

14 ore ago

Ziua Națională a României pe scena La Fenice Stele ale Operei Româneşti la Veneţia

Opera Națională București prezintă joi, 28 noiembrie, ora 19:30, un concert de gală intitulat Ziua Națională a României pe scena…

15 ore ago

Johann Strauss Ensemble în concert la Teatrul Național București: „Viena Magic” – un regal muzical de 20 de ani pe scenele din România

Cu o tradiție de 20 de ani pe scenele din România, concertul „Viena Magic”, cel mai reprezentativ eveniment muzical al…

16 ore ago