Bursele trec de la frică la „stabilitate nervoasă”
Reading Time: 2 minuteÎn ultimele 24 de ore s-au observat semne pozitive de stabilitate, iar lichiditatea a revenit pe piață. Cazurile de COVID19 trebuie să ajungă la un vârf pentru a avea un temei solid, dar deocamdată furtuna se domolește, arată Steen Jakobsen, Cheif Investment Officer Saxo Bank, într-o analiză.
“În ultimele 36 de ore am văzut mai multe schimbări de politici decât în toată cariera mea de peste 30 de ani de trader!” – Steen Jakobsen Cheif Investment Officer Saxo Bank
Ce s-a întâmplat?
- Germania a adoptat Emisiunea UE (Olanda încă se opune, se pare)
- FED controlează curba randamentului prin proxy – asta înseamnă că FED va controla plafoanele ratelor (BCE și restul vor face același lucru atunci când apele se vor mai liniști)
- Banii „din elicopter” reprezintă un zvon generalizat legat de proiectul estimat de lege din Congres de votat din moment în moment.
Ce a făcut piața?
- Asia +8%
- În piața americană cea mai importantă evoluție unică … din toate timpurile! DOW e în creștere cu 2.000 de puncte, S&P +7.5%, DAX +10%
- Marjele de creditare publicate pentru prima dată în acest ciclu – unul dintre semnele majore pe care le așteptam
- Argintul + aurul s-au redresat – indicând o „reflație” / inflație / intervin stimulentele (în 2008/09 aurul + argintul au crescut >50% la momentul minimului…)
Dar… această situație e departe de a se fi terminat, însă azi am trecut de partea cu frica din această piață în scădere. Piața rămâne una în scădere. Gândiți-vă că e ca o Structură Elliot Wave – E posibil ca tocmai să fi încheiat Valul 3 în scădere, apoi urmează al patrulea în creștere și în final al cincilea în scădere (eu numesc asta recesiune/ criză) în T3 și T4…, explică Steen Jakobsen.
FED și guvernele la nivel global s-au angajat la ajutoare/bani din elicopter pentru a opri potopul. Cum tranzacționăm de aici încolo depinde de modul în care mergem pe calea dificilă a asigurării ordinii, structurii și, în cele din urmă, a „dreptății” sociale. Termeni iluzorii, dar dacă banii nu ajung la oamenii care chiar au nevoie de ei, atunci următoarea criză va fi mai mare și mai violentă. Cu toate acestea, dacă asigurăm o ordine/bază socială și instituim o determinare a prețurilor și un ciclu economic corespunzătoare după acest ciclu în 2021, atunci avem o șansă (principalul meu scenariu), arată reprezentantul Saxo Bank.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz