Stiri

Picturi de Adrian Ghenie, într-o licitație de artă contemporană, la București

8 apr. 2024 2 min

Picturi de Adrian Ghenie, într-o licitație de artă contemporană, la București

Reading Time: 2 minute

Două lucrări realizate de Adrian Ghenie la începutul carierei, „Aripă” și „Vestigiile” vor fi scoase la licitație luna aceasta și vor avea prețuri de pornire de 20.000 și respectiv 30.000 de euro

Trei lucrări realizate de Adrian Ghenie, dintre care două datează de la începutul carierei sale artistice, când nici nu bănuia că va bate record după record în licitațiile internaționale – să ne amintim că în decembrie 2022 una dintre lucrările sale a fost achiziționată cu 7.000.000 de euro în cadrul unui eveniment care a avut loc în Hong Kong – și o „vizită” în „culisele” atelierului de la Nisa al Magdalenei Rădulescu, iată ce vă propunem, luna aceasta, să vizitați la Galeriile Artmark. Au început ultimele pregătiri pentru următoarea Licitație de Artă Contemporană, care va avea loc la 18 aprilie și vă prezintă peste 180 de loturi.

Untitled Aripa 2000 Adrian Ghenie

Vă atragem atenția asupra a două dintre lucrările semnate de Adrian Ghenie, realizate de artist la începutul anilor 2000: „Aripă” și „Vestigiile memoriei”, care au cele mai mari prețuri de pornire din cadrul licitației: 20.000, respectiv 30.000 de euro. Cea de-a treia, intitulată „Stéphane Mallarmé”, offset-ul unui colaj inspirat de cunoscutul poet simbolist francez, a fost realizată în plină pandemie, în anul 2020, și are un preț de pornire de numai 1.000 de euro.

Adrian Ghenie, care se bucură de o vastă reprezentare în afara graniţelor României, căci lucrările sale sunt incluse în colecţii muzeale precum cele aflate la Muzeul Georges Pompidou din Paris, Muzeul de Artă Modernă din San Francisco, Centrul de Artă Contemporană din Malaga ori The Hammer Museum din Los Angeles, reușește adjudecări-record și la noi în țară. În 2019 și în luna februarie a acestui an, două autoportrete de tinerețe ale sale au fost adjudecate cu 150.000, respectiv 100.000 de euro.

Tot în cadrul aceleiași licitații din 18 aprilie, colecționarii de artă contemporană vor întâlni o colecție impresionantă de 28 de lucrări realizate de Magdalena Rădulescu (1902-1983) după exilul acesteia în Franța. O pictoriță ale cărei artă și viață au impresionat în egală măsură, Magdalena Rădulescu a lucrat în ultimii săi ani cu precădere în Nisa, unde s-a retras după 1946, pentru a-și împlini visul copilăriei petrecute în Constanța, acela de a fi cât mai aproape de mare.

Array

Articole pe aceeași temă: