Stiri

Piața de sisteme de securitate a crescut cu 20% în 2022

20 dec. 2022 3 min

Piața de sisteme de securitate a crescut cu 20% în 2022

Reading Time: 3 minute

Piața locală de sisteme de securitate a crescut anul acesta cu aproximativ 20%, potrivit estimărilor Atu Tech (a2t.ro), un magazin online de sisteme de securitate din România

 Contextul socio-economic din acest an a influențat percepția românilor asupra siguranței proprii, aceștia investind în sisteme de protecție avansate. Anul acesta, clienții a2t.ro și-au dorit sisteme de securitate mai performante, cu camere de supraveghere care pot înregistra imagini color chiar și pe timpul nopții, cu soluții care conțin soft-uri de tip AI, Deep Learning și analiză video, ce permit o analiză mai bună a imaginii, care fac diferența între oameni, animale, autoturisme și pot face detecție inteligentă la mișcare, crescând astfel nivelul de acuratețe al alarmelor trimise și îmbunătățind semnificativ sistemele de securitate.

Potrivit specialiștilor Atu Tech, piața de sisteme de securitate din România este mai aproape de maturitate, principalele categorii de consumatori având o minimă educație a prevenției. Acest lucru se observă și în alegerile de zi cu zi ale clienților, care nu mai cumpără cele mai ieftine soluții, ci caută produse de calitate, dar și complementare, pentru a avea sisteme cât mai profesionale: cumpără switch-uri de calitate, cabinete RACK, doze de conexiuni speciale pentru camerele de supraveghere etc.

În ceea ce privește dezvoltarea tehnologică și noutățile apărute anul acesta de la producători, cele mai noi camere de supraveghere au iluminare duală pe timpul nopții. Adică pot să înregistreze imagini cu infraroșu și să comute pe modul LED color doar atunci când detectează mișcare.

De asemenea, un alt tip de cameră de supraveghere a început să apară pe piață folosind termenul „Active Detterence Camera” – această camera vine echipată cu tehnologie FULL COLOR, dar și cu iluminare roșie – albastră, pentru a simula luminile unei mașini de poliție, și cu un difuzor puternic care poate să avertizeze intrușii că sunt supravegheați.

O tendință importantă care s-a evidențiat anul acesta a fost în zona camerelor 4G cu panou solar, în contextul în care tot mai mulți oameni caută să își securizeze casele de vacanță sau terenurile de agrement.

Atu Tech investește 2 milioane de euro în gama proprie de produse SAFER, dublu față de anul trecut

În acest context de creștere, Atu Tech a investit anul acesta 2 milioane de euro, dublu față de anul trecut, în gama proprie de produse SAFER, sub care sunt comercializate echipamente de securitate și accesorii, de control acces, camere termale și produse de monitorizare a temperaturii, la o calitate premium și cu un preț accesibil.

Dublarea investiției are loc pe fondul diversificării gamei de produse SAFER

Brandul SAFER este în continuă dezvoltare. Am investit mult în diversificarea gamei de produse, dar și în promovarea brandului în plan național. Gama SAFER include acum peste 600 de repere active: de la camere de supraveghere analogice, la camere IP, sisteme de înregistrare DVR/NVR, videointerfoane, monitoare, control acces, surse de alimentare și alte accesorii pentru CCTV. Iar anul acesta am introdus în portofoliu camere de supraveghere cu iluminare LED, FULL COLOR și cu senzori STARLIGHT performanți, o gamă nouă de videointerfoane și camere de supraveghere 4G cu sau fără panouri solare”, spune Sorin Felea, director Atu Tech, menționând că brandul SAFER și-a consolidat poziția pe piață și vânzările sunt în continuă creștere, fiind cu 50% mai mari față de 2021.

Cât privește evoluția vânzărilor totale ale Atu Tech în 2022, compania a atins deja creșterea previzionată la începutul anului, de peste 15%.

Am atins cifrele previzionate la începutul anului și am avut o creștere importantă datorită introducerii de sisteme fotovoltaice în gama noastră. Investițiile cele mai importante au fost în stocuri, depozit, platforma website și în automatizări de procese interne. Cele mai mari provocări anul acesta au fost îmbunătățirea fluxului de lucru, dezvoltarea software și mutarea într-un sediu nou, cu tot ce implică depozit, produse, birouri, angajați, mai spune Sorin Felea.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: