Petru Păcuraru, HPDI: Crește interesul pentru webinarii și pentru coaching
Reading Time: 3 minuteCe face o companie de consultanţă şi strategie în resurse umane în mijlocul crizei provocate de pandemia COVID-19? Se adaptează și rezistă. Petru Păcuraru, fondator al Human Performance Development International (HPDI), spune că a crescut interesul pentru webinarii, iar partea de coaching “e încă în picioare”.
Cum a schimbat pandemia COVID-19 activitatea HPDI? Ce proiecte ați anulat sau amânat din cauza acestei situații?
Pentru noi, apariția acestui atac de panică generalizat a însemnat sistarea aproape completă a tuturor proiectelor de training și teambuilding pe care le aveam. Aceste priorități pentru clienții noștri au trecut în subsidiarul celor de supraviețuire, siguranță și continuitate în business. E un punct istoric pentru industria noastră, si nu doar pentru segmentul pe care activăm noi, desigur. Multe alte industrii sunt afectate de spectrul unei recesiuni bruște, precum și de criza medicală. Noi am decis ca de la începutul lunii să lucrăm de acasă, dar să ne vedem în ședințe scurte pe parcursul zilei. Ținem spiritul companiei în viață, atitudinea echipei e una pozitivă, iar randamentul este crescut. Ne simțim precum orchestra de pe Titanic, care cânta cu mult patos, în timp ce barca se scufundă.
Ce servicii v-au solicitat clienții în această perioadă?
Suprinzător, datorită faptului că am migrat în digital, am înregistrat un interes ridicat în zona de webinarii și alte intervenții mici. Partea de coaching pare că e încă în picioare, dar în principal cred că putem și că vom și contribui la ușurarea și educarea tranziției oamenilor de la munca la birou la cea la domiciliu, prin proceduri de lucru, mentalitate, program și procese de management la distanță. Totodată, conținutul digital pregătit în pastile mici și punctuale, de tip microlearning, este în atenția clienților noștri.
“Pe termen scurt, industria de training și teambuilding va cunoaște o scădere abruptă a volumelor, pe care o estimez la peste 80%. Cât va ține? Am vrea să știm cu toții acest lucru, însă anticipăm că cea de-a doua jumătate a anului va fi una de reconstrucție”.
Oferiți și consultanță în HR. Aveți în această perioadă și clienți care pregătesc concedieri?
În acest moment, noi nu oferim suport pentru concedieri, doar pentru angajări. Oricum, oferim în continuare consultanță și nu doar atât. O zonă de interes pentru noi este cea a programelor în desfășurare – cele de Învățare și Dezvoltare (Learn and Development) – care sunt sistate și blocate din cauza restricțiilor existente. Chiar dacă acestea sunt începute cu alți furnizori, noi le putem prelua și continua prin platformele online existente.
Care estimați că va fi impactul pe termen scurt al epidemiei de COVID-19 asupra HPDI? Ce planuri aveți pentru următoarea perioadă?
La sfârșitul anului trecut, am conchis că cel mai bun lucru despre 2019 este că a trecut. Sunt curios ce vom spune la sfârșitul lui 2020. Plănuim să supraviețuim, să le oferim clienților noștri servicii de calitate în continuare, să creștem oameni prin tot ceea ce putem face din fața ecranului. Pe termen scurt, industria de training și teambuilding va cunoaște o scădere abruptă a volumelor, pe care o estimez la peste 80%. Cât va ține? Am vrea să știm cu toții acest lucru, însă anticipăm că cea de-a doua jumătate a anului va fi una de reconstrucție. Până atunci nu vom putea face nimic semnificativ.
Cum a schimbat COVID-19 industria de training și cum vedeți evoluția acesteia în continuare?
În acest context, piața noastră aproape a dispărut. În condiții de panică și teamă, atenția oamenilor se îndreaptă către securitate personală și supraviețuire, așadar pe termen scurt învățarea e secundară. Credem însă că pe măsură ce această criză medicală se va estompa, piața va tinde să își revină. Totuși, nu putem estima cât va dura până ca aceasta să își revină la forma precedentă. Probabil că destul de mult, dar rămâne de văzut.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz