Cu o investiție de 550.000 de euro, Cristian Cristea și Ruxandra Tenia au reușit să transforme un mic pet shop în singurul spital veterinar din România, care asigură chirurgie de urgență non-stop, un business cu planuri mari de extindere și o creștere rapidă în ultimii ani, care va încheia anul cu venituri de 12 milioane de lei
Încă de când erau pe băncile facultății, Cristian Cristea și Ruxandra Tenia au pus bazele unui mic pet shop într-un cartier bucureștean, care s-a transformat în numai trei ani, într-un cabinet veterinar cu acte în regulă. Ideea unui spital veterinar prindea contur cu fiecare urgență medicală la care erau chemați cei doi medici. Așa că, în urmă cu șase ani, cei doi antreprenori au pus bazele unei echipe complexe, iar un an mai târziu, odată cu alăturarea lui Alexandru Buzdea în echipă, a luat naștere Pet Stuff, singurul spital veterinar non-stop din România.
„Spitalul Veterinar Pet Stuff a avut o evoluție naturală, înclinată încă de la început spre tendințele pe care le-am observat în piață. Când am pornit la drum, am știut că ne dorim nu doar un spital veterinar, ci ne-am dorit să înființăm cel mai complex spital veterinar din România, unde pacienții noștri să beneficieze de toate specializările sub același acoperiș”
Cristian Cristea, cofondator și medic titular la Spitalul Veterinar Pet Stuff.
Astăzi, Spitalul Veterinar Pet Stuff operează o clădire de 1.500 de mp, dispusă pe patru etaje în care se regăsesc patru săli de chirurgie, dintre care una este destinată exclusiv stomatologiei. De asemenea, Pet Stuff beneficiază și de un serviciu de ambulanță. Pentru a face posibil acest lucru, antreprenorii au investit mai bine de 550.000 de euro, sumă care a acoperit elementele esențiale deschiderii spitalului, adică achiziționarea echipamentelor necesare pentru secțiile de radiologie, ecografie, laborator, a aparatelor de anestezie și dotarea sălilor de chirurgie. De la deschidere și până în prezent, investiția a fost dublată.
Ca business, spitalul a crescut rapid în ultimii ani, de la venituri de 5,5 milioane de lei, cât a avut în 2020, la 8,5 milioane de lei, doi ani mai târziu și va încheia anul cu 12 milioane de lei. Echipa a urmat același drum ascendent și a crescut de la 18 angajați la 70 câți are în prezent echipa spitalului.
Pet Stuff este cel mai complex spital veterinar din România care oferă servicii non-stop, inclusiv chirurgie de urgență pe timp de noapte și ambulanță veterinară. Această disponibilitate continuă le permite medicilor spitalului să gestioneze urgențe în orice moment, ceea ce este esențial pentru sănătatea animalelor de companie și pentru liniștea stăpânilor lor.
Piața veterinară este una dinamică, în continuă creștere de câțiva ani buni cu tot mai multe clinici care își extind activitatea și dezvoltă servicii similare.
„Vedem o creștere a numărului de unități veterinare noi, fie că vorbim despre cabinete sau clinici, ceea ce indică o cerere tot mai mare din partea proprietarilor de animale pentru servicii medicale de calitate”
Cristian Cristea, cofondator și medic titular la Spitalul Veterinar Pet Stuff.
Planurile celor trei antreprenori sunt ambițioase și vizează îmbunătățirea constantă a experienței pacienților și extinderea gamei de servicii prin investiții în tehnologie de ultimă generație, cum ar fi imagistica de înaltă rezoluție și echipamente avansate de diagnostic, pentru a asigura tratamente precise și eficiente la cele mai înalte standarde.
„Ne dorim să urmăm o linie ascendentă și avem în vedere să dezvoltăm afacerea prin deschiderea celei de-a doua unități aici, în București. De altfel, suntem în stadiul de cercetare pentru studierea oportunității de a deschide un spital și în afara Bucureștiului. Deocamdată studiem variante în orașele cu centre universitare importante”
Cristian Cristea, cofondator și medic titular la Spitalul Veterinar Pet Stuff.
Pet Stuff este primul spital veterinar care implementează standardul Low Stress Handling și singurul din țară care deține certificat Silver. Metoda face ca, atât animalul de companie, cât și proprietarul să fie mai relaxați cu ideea vizitelor regulate la veterinar, transformând călătoria și experiența consultului într-o interacțiune pozitivă pentru toți. Un animal relaxat este mai cooperant în timpul examenelor sau procedurilor medicale, lucru care facilitează intervențiile veterinare și reduce riscul de accidente. Metoda protejează animalele cât și personalul medical, pentru că animalele mai puțin stresate sunt mai puțin susceptibile de a avea reacții imprevizibile sau defensive.
„Manevrarea cu stres redus presupune cunoașterea comportamentului animalului, crearea unui mediu liniștit, utilizarea recompenselor și o gestionare blândă pentru a minimiza disconfortul. Aceste tehnici se aplică pe întreg parcursul îngrijirii medicale, de la examenele de rutină până la procedurile complexe, contribuind la o recuperare mai rapidă și la reducerea timpului de convalescență”
Cristian Cristea, cofondator și medic titular la Spitalul Veterinar Pet Stuff
De curând Pet Stuff a primit și certificarea de unitate prietenoasă cu pisicile din partea Societății Internaționale de Medicină Felină, fiind primul spital veterinar non-stop din România care obține acest titlu.
Doar una din șase (16%) dintre cele mai mari companii din lume este, în prezent, pe drumul corect pentru a…
Guvernul României a confirmat intenția sa de a achiziționa 32 de aeronave Lockheed Martin F-35 Lightning II de generația a…
Evenimentul emblematic al revistei Haute Culture, Gala The Culture of Luxury, în cadrul căreia sunt celebrate personalități și proiecte remarcabile,…
O recomandare care să-ți aducă înapoi 5% din valoarea cumpărăturilor la POS timp de o lună? Da, dar numai cu…
După expirarea perioadei inițiale a unui contract încheiat cu un furnizor de servicii de comunicații electronice, utilizatorii finali pot opta…
Peste 1300 de organizații neguvernamentale active din România au adresat astăzi o scrisoare deschisă partidelor politice, solicitându-le să își asume…