Peste 10% din populația lumii deține o criptomonedă. Thailanda este țara de pe primul loc
Reading Time: 2 minuteCriptomonedele încep să facă parte din viața de zi cu zi tot mai mult. Astfel oamenii le folosesc pentru diverse scopuri, inclusiv pentru investiții. Răspândirea acestor mijloace de plați digitale nu este însă egală peste tot în lume. Sunt țări unde acestea sunt mai intens folosite de populație și afaceri, iar în altele abia au apărut la orizont.
Peste 10% din populația lumii are criptomonede
Potrivit datelor Finbold, aproximativ 10,2% din populația globală care utilizează internetul deține o formă de criptomonedă (conform unui sondaj realizat în T3, 2021 și publicat pe 26 ianuarie 2022).
Thailanda deține cea mai mare pondere, cu 20,1%, urmată de Nigeria cu 19,4%, un procent similar cu utilizatorii filipinezi. Africa de Sud ocupă locul patru, cu 19,4%, urmată de Turcia, cu 18,6%, pe locul cinci.
Alte țări din primele zece categorii care au înregistrat o pondere semnificativă a proprietarilor de criptografii includ Argentina (18,5%), Indonezia (16,4%), Brazilia (16,1%), Singapore (15,6%), Coreea de Sud (13,4%) și Malaezia ( 13,2%).
Utilizatorii din Statele Unite s-au clasat pe locul 14, cu o cotă de 12,7%, în timp ce Rusia s-a clasat pe ultimul loc la 2% dintre țările chestionate.
Tinerii sunt cei care adoptă criptomonedele
În rest, proprietatea este mai contractată în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 25-34 de ani, bărbații reprezentând 15,5%, în timp ce ponderea femeilor este de 9,5%.
Din utilizatorii de internet cu vârste cuprinse între 16-24 de ani, care au criptomonede, bărbații reprezintă 13,3%, în timp ce femeile reprezintă un procent de 6,4%.
În medie, cea mai mare parte a proprietății cripto este centrată în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16-44 de ani.
Criptomonedele devin parte din viața de zi cu zi
Datele celor care dețin monede virtuale relevă o creștere a utilizării acestora în diferite roluri. Potrivit raportului de cercetare:
„Adopția crescută a dus la faptul că criptomonedele devin parte din viața de zi cu zi a oamenilor, înlocuind unele dintre rolurile jucate de sistemele monetare tradiționale. De exemplu, sectorul criptomonedei oferă servicii precum împrumuturile și apar ca alternative la aspectele financiare convenționale, cum ar fi plata salariilor.”
Raportul subliniază, de asemenea, importanța criptomonedelor în rândul țărilor în curs de dezvoltare.
Raportul notează că „Pe de altă parte, cei mai importanți deținători de criptomonede au sediul în țările în curs de dezvoltare care au trecut prin tulburări economice în ultimii ani, situație care a fost complicată de pandemia de coronavirus. Sectorul cripto devine o alternativă la populația nebancarizată din aceste țări și o acoperire împotriva inflației în creștere rapidă pe fondul devalorizării monedei locale.”
Totuși cifrele deținătorilor de criptomonede ar putea fluctua în viitor, datorită diferitelor reglementări ale monedelor virtuale pe care le-ar putea impune statele.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz