Stiri

PepsiCo schimbă modul de producție a chipsurilor Lays în România

Reading Time: < 1 minut

PepsiCo schimbă modul de producție a chipsurilor Lays în România, urmând să implementeze un sistem testat deja în Marea Britanie.

Prin intermediul acestuia cojile de cartofi folosiți în producția chipsurilor Lays sunt transformați în îngrășământ cu emisii reduse de carbon.

Astfel, fermierii locali care produc cartofi pentru divizia de snackuri Star Foods E.M a gigantului PepsiCo ar putea folosi, începând cu 2023, îngrășăminte naturale produse din cojile cartofilor utilizați deja pentru producția de chipsuri Lays la fabrica din Popeşti-Leordeni.

Noua strategie a companiei este fundamentată pe ideea de sustenabilitate, ceea ce înseamnă operațiuni de aprovizionare, fabricare și vânzare prietenoase cu mediul.

De altfel, pe zona de aprovizionare, compania PepsiCo impune producătorilor cu care colaborează din domeniul agrigol practici regenerabile.

Programul pilot folosit în 2020 în Marea Britanie a raportat o reducere de 70% a emisiilor provenite de la creșterea cartofilor și astfel, în 2022, compania a decis extinderea testelor pe mai multe piețe din Europa.

„Tehnologia este concepută pentru a se conecta la digestorul anaerob (un utilaj din fabrică – n.red.) care utilizează deșeuri alimentare pentru a genera aproape 75% din energia electrică utilizată la fabrică și ne ajută să ne asigurăm că trimitem zero deșeuri la groapa de gunoi. Echipamentul nou instalat utilizează deșeurile secundare rezultate din procesul de digestie anaerobă pentru a crea îngrășământ. Prin transformarea deșeurilor de cartofi într-o resursă reutilizabilă, promovăm o mai mare circularitate în procesul de cultivare a cartofilor, ajutând fermierii să își reducă impactul asupra mediului. Această inițiativă face parte dintr-un program mai amplu de agricultură  al PepsiCo, care i-a ajutat anterior pe cultivatorii britanici să reducă cu 50% consumul de apă și emisiile de carbon”, a explicat PepsiCO într-un comunicat publicat la lansarea proiectului pilot.

Team

Recent Posts

Emil Muthu, Neurony: Facturarea A.I.

Au lansat pe piață proiecte inovatoare precum Yarooms, ialoc sau jobful, pentru care au obținut finanțări de peste 4,5 milioane…

26 de minute ago

Spațiu dedicat monitorizării și înțelegerii alegerilor, deschis în București

În premieră pentru România, Code for Romania inaugurează un spațiu fizic dedicat monitorizării și înțelegerii alegerilor prezidențiale și parlamentare. „Elections…

4 ore ago

O fabrică de baterii se va construi la Oradea cu tehnologie Lockheed Martin

Lockheed Martin și compania românească Sinteza S.A. au semnat astăzi o scrisoare de intenție pentru licențierea producției de electrolit negativ…

12 ore ago

„Fiecare copac, o schimbare”, primul proiect de împădurire al grupului DIGI

Grupul DIGI a demarat campania „Fiecare copac, o schimbare”, primul proiect de împădurire al companiei, derulat în colaborare cu Asociația…

18 ore ago

Jason Silva: Viitorul e cibernetic și psihedelic

Jason Silva este speaker, futurist, storyteller și realizator de film, dar cel mai cunoscut este pentru rolul de prezentator al…

18 ore ago

Românii și-ar cumpăra pompe de căldură dacă statul ar acorda subvenții

Mai mult de un sfert (27,51%) dintre respondenții unui sondaj realizat la solicitarea Ariston România plănuiesc să achiziționeze o pompă…

18 ore ago