BizRemote by certSIGN Stiri

Patru spitale vor beneficia de combinezoane de protecție oferite de două asociații din Cluj și București

24 nov. 2020 2 min

Patru spitale vor beneficia de combinezoane de protecție oferite de două asociații din Cluj și București

Reading Time: 2 minute

Peste 700 de combinezoane de protecție vor fi produse de trei ateliere din București și distribuite către patru spitale din județele Alba, Cluj și Harghita, județe aflate în cod roșu. Cele trei ateliere lucrează împreună la producția de combinezoane din aprilie și în ultimele șase luni au produs 3.500 de combinezoane care au fost oferite spitalelor.

Cele patru spitale și încă alte 31 de spitale au semnalat nevoia de echipamente de protecție în luna septembrie, în urma unui apel la înscrieri pentru a recepționa combinezoane de protecție în mod gratuit, lansat de asociația Merci Charity. Peste 10.000 de combinezoane au fost solicitate de cele 35 de spitale înscrise.

În luna noiembrie, asociația a reușit să obțină o finanțare de la Asociația pentru Relații Comunitare în cadrul programului “Fondul de Urgență – Granturi pentru organizații locale implicate în lupta anti-COVID-19” pentru a produce și distribui 700 de combinezoane de protecție în mod gratuit următoarelor spitale: spitalul de Pneumoftiziologie Aiud (Alba), spitalul Clinic de Pneumoftiziologie “Leon Daniello” Cluj-Napoca (Cluj), spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca (Cluj), spitalul Municipal Gheorgheni (Harghita). ARC a oferit prin Fondul de Urgență destinat sprijinirii spitalelor în lupta anti-Covid, 5 finanțări pentru a răspunde nevoilor legate de pandemie din capitală și județele declarate în cod roșu (Alba, Cluj, Harghita, Sălaj, Timiș și municipiul București) datorită ratei de infectare cu Covid-19 la data de 26 octombrie 2020.

Trei ateliere din București, coordonate de afacerea socială Atelier Merci vor produce și distribui combinezoanele testate pentru standardul SR EN 14126: îmbrăcăminte de protecție.

O altă categorie de beneficiari direcți sunt angajații celor trei ateliere de croitorie unde cel puțin 8 croitori vor lucra la producția celor 700 de combinezoane. Toate materialele și accesoriile necesare producției sunt achiziționate din România.

 Cele două asociații doresc ca prin acest sprijin acordat celor patru spitale să contribuie la efortul pe care cadrele medicale îl depun pentru a ajuta pacienții pozitiv COVID-19 și să sprijine economia locală prin colaborarea cu ateliere și furnizori din România.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: