Patru din zece persoane preferă să se întâlnească fizic doar cu cineva care are anticorpi sau certificat de vaccinare
Reading Time: 2 minuteEvenimentele generate de pandemia globală au schimbat semnificativ multe dintre activitățile noastre zilnice, iar întâlnirile nu fac excepție. În timpul perioadelor de auto-izolare forțată, oamenii au petrecut mai mult timp pe aplicațiile de dating, iar numărul de utilizatori este în creștere.
Cererile în ceea ce privește accesul online la statusul unei persoane privind vaccinarea sunt un rezultat evident al pandemiei, totuși, a cunoaște față în față pe cineva întâlnit inițial online pare să genereze mai multe îngrijorări decât simpla îngrijorare în legătură cu îmbolnăvirea. În general, 50% dintre utilizatori resimt discomfort sau nesiguranță (18%) atunci când au o întâlnire față în față cu cineva.
Sănătatea offline
Pentru a atenua unele dintre aceste griji, majoritatea (72%) dintre cei care folosesc site-uri și aplicații de dating online vor să vorbească mai întâi telefonic sau video înainte de a fi de acord să se întâlnească cu persoana respectivă.
„Cu toate politicile și restricțiile de ședere la domiciliu din întreaga lume, întâlnirile online par să joace un rol major în viața oamenilor de astăzi. Totuși, tranziția de la „online” la „offline” este un pas foarte mare pentru mulți: aceasta nu ține doar de situația medicală, ci și de mai multe riscuri bine cunoscute, legate de o primă întâlnire cu un om străin. Pentru a continua să vă bucurați în siguranță de întâlnirile online și offline, este important să fiți conștienți de datele pe care le împărtășiți cu persoanele cunoscute online – astfel încât, dacă vă răzgândiți cu privire la întâlnirea cu cineva, să aveți întotdeauna control asupra situației, asupra informațiilor pe care le-ați împărtășit și a modului în care acestea pot fi utilizate”, spune David Jacoby, cercetător în securitate la Kaspersky.
Teama de celălalt
Patru din zece persoane (42%) preferă să se întâlnească fizic doar cu cineva care are anticorpi sau un certificat de vaccinare. Consumatorii au devenit, în general, tot mai reticenți la întâlnirile față în față, încă de la începutul pandemiei. Numărul celor care nu se întâlnesc deloc în lumea reală cu persoanele cu care sunt compatibili s-a dublat (de la 16% la 35%), potrivit raportului comandat de Kaspersky.
Terapie prin întâlnire fizică
„La urma urmei, nevoia de a ne întâlni față în față este cea mai umană nevoie, mai ales după luni de izolare. Oamenii sunt creaturi sociale, avem nevoie de companie, schimburi sociale și apropiere, chiar și apropiere fizică. Sigur, aplicațiile de dating au făcut posibilă conectarea cu oameni noi în timpul pandemiei. Virtual. O întâlnire fizică este cu totul altceva. Este vorba despre limbajul corpului, miros și atingere. Doar atunci când aceste semnalmente se reunesc putem decide cu adevărat ce simțim pentru acea persoană. Pandemia ne-a zguduit. Multe lucruri pe care le-am considerat normale înainte de pandemie s-au schimbat, iar insecuritățile, în special în ce privește contactul fizic, sunt enorme. De aceea e normal ca utilizatorii aplicațiilor de dating să fie precauți – insistând să se întâlnească doar cu cei care își iau în serios nevoia de securitate și siguranță personală. Pentru că a simți că ești luat în serios este un aspect esențial în construirii unei relații „, spune terapeutul Birgitt Hölzel de la cabinetul Liebling + Schatz din München.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz