Stiri Finanțe

Patria Bank și Patria Credit sărbătoresc implicarea micilor antreprenori din România de Ziua Europeană a Microfinanțării

17 oct. 2024 3 min

Patria Bank și Patria Credit sărbătoresc implicarea micilor antreprenori din România de Ziua Europeană a Microfinanțării

Reading Time: 3 minute

Patria Bank și Patria Credit se alătură celei de-a 10-a ediții a Zilei Europene a Microfinanțării printr-o campanie ce susține antreprenorii și micile afaceri din mediul urban mic și rural să își crească implicarea comunităților lor. În perioada 16 – 27 octombrie 2024, Ziua Microfinanțării este sărbătorită în cadrul Grupului Patria printr-o ofertă specială: zero comision de acordare credit, pentru toate cererile de finanțare depuse în această perioadă către Patria Credit și către Divizia de Microfinanțare a Patria Bank.

“Ca în fiecare an dorim să vorbim despre eforturile pe care micii antreprenori, în special micii fermieri, le depun ca să își dezvolte afacerile și cum contribuie microfinanțarea la acest lucru. Oferim încredere micilor antreprenori prin sprijinul financiar necesar, iar impactul duce negreșit către creșterea incluziunii financiare a celor ce fac parte din grupuri vulnerabile. Vedem an de an rezultatul în rândul clienții noștri, în familiile și comunitățile din care fac parte. Succesul nostru constă în creșterea lor”, spune Raluca Andreica, CEO Patria Credit, ce este implicată în cadrul European Microfinance Network (Asociația Europeană a Instituțiilor de Microfinanțare).

“Pentru noi Ziua Microfinanțării este în fiecare zi, deoarece zilnic ne bucrăm de succesul clienților pe care îi sprijinim financiar. Această perioadă este încă un prilej însă să ne amintim că misiunea noastră, la Patria Credit este să oferim suport prin microfinanțare, să înțelegem nevoile clienților nostri și să creăm produse adaptate nevoilor lor. Pe lângă spijin financiar, este nevoie de dedicare și încredere ca să îți dezvolti afacerea, de aceea îi sărbătorim pe toți clienții noștri cu o ofertă speciala: zero comision de acordare credit în perioada 16-27 octombrie 2024.” a completat Iliuță Jitaru, Manager Departament Vanzări în cadrul Patria Credit.

Inițiativa Ziua Europeană a Microfinanțării ce are ca tema in 2024 “Sprijinirea comunității locale pentru generarea de impact global” a fost lansată în 2015 pentru a atrage atenția asupra impactului sectorului microfinanțării în Europa, din perspectivă socială și economică. Celebrarea acestei zile urmărește în primul rând conștientizarea cetățenilor europeni cu privire la existența și la valoarea microfinanțării în combaterea excluziunii economice și sociale, precum și atragerea atenției asupra modului în care funcționează microfinanțarea în Europa și asupra ajutorului real oferit celor excluși din sectorul financiar tradițional.

Patria Bank este o bancă românească dedicată creșterii gradului de bancarizare în România și susținerii antreprenorilor și afacerilor locale. Listată la Bursa de Valori București, Patria Bank are o prezență fizică națională și oferă produse și servicii bancare de baza 100% online tuturor românilor, oriunde s-ar afla aceștia. Grupul Patria Bank are ca acționar majoritar Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiții, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) și BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).

Patria Credit IFN SA este o instituție financiară nebancară (IFN) care susține eforturile antreprenorilor din mediul rural și urbanul mic, precum și impactul lor pozitiv asupra comunităților acestora. Specializată în finanțarea agricultorilor, Patria Credit este membră a European Microfinance Network (EMN) şi Microfinance Centre (MFC) și una dintre primele instituții financiare nebancare dedicată microfinanțării din România, cu aproape 20 de ani de experiență și mai bine de 17.000 de clienți finanțați. Istoria Patria Credit a început în 1996, inițial ca program al organizației World Vision, evoluând ulterior în fundație și apoi în IFN. În prezent, activitatea Patria Credit IFN este recunoscută de Codul European de Bună Conduită inițiat de Direcția pentru Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune din cadrul Comisiei Europene, pentru calitatea și impactul activității de microfinanțare realizate în România. Parte a Patria Bank Group, Patria Credit IFN se implică în proiecte de susținere a agriculturii, de dezvoltare a spațiului rural și de relansare a educației agricole, precum Crescătoria de afaceri, Mândru să fiu fermier (alături de Fundația World Vision România), Fundația pentru Dezvoltarea Agriculturii (FD Agri) etc. În 2021, Patria Credit și Patria Bank au reactivat Fundația Patria Credit, prin intermediul căreia urmăresc reducerea excluziunii sociale, economice și financiare a comunităților rurale, promovarea popularizării practicilor agricole durabile, facilitarea creșterii noii generații de tineri fermieri și creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța dezvoltării comunităților rurale.

Array

Articole pe aceeași temă: