Pasiunea, dincolo de afaceri: Viorel Copolovici
Reading Time: 2 minute<p> <strong>Conduc afaceri dar nu functioneaza neaparat dupa principii de business. Au alte motoare care ii ajuta sa mearga mai departe. Au decis sa-si urmeze pasiunea, dar au combinat-o cu spiritul antreprenorial. </strong></p> <p> </p> <p> <a href=”http://www.copolovici.ro/blog/”><strong>Viorel Constantin Radu-Copolovici </strong></a>este numele din buletin. In online este cunoscut drept Copolovici sau bucatarul “Pranzului din caserola”. De un an este proprietarul Kopel’s, un restaurant unde diferenta este facuta de ciorba de burta. Nu in sensul ca ar face cea mai senzationala ciorba de burta, ci prin simplul fapt ca nu o prea face. La un an de la deschidere, daca a fost inclusa de doua ori in meniu, si atunci numai la pranz. “Daca un client intra si primul lucru pe care-l intreaba este daca avem ciorba de burta, inseamna ca nu este genul nostru de client. Drumurile noastre se despart”, spune Viorel Copolovici, proprietarul restaurantului Kopel’s.</p> <p> </p> <p> Acesta este insa locul unde se gatesc o multitudine de altfel de ciorbe. Si putini sunt cei care ajung acolo din intamplare. Situat intr-o zona retrasa de traficul aglomerat al Bucurestiului, la Kopel's ajungi numai daca-l cunosti pe Copolovici, vrei sa-l cunosti pentru ca-i citesti blogul, esti prieten cu el pe Facebook sau il urmaresti pe Twitter. Sau ajungi acolo pentru ca ti-a recomandat un prieten. Timp de vreo doi – trei ani, cat si-a dorit sa aiba propriul restaurant, Viorel Copolovici isi imagina cum isi va intampina fiecare oaspete. Acum visul lui a devenit realitate. De un an, zi de zi, de la 9 dimineata pana la ultimul client este mereu in restaurant, cu mici exceptii cand mai pleaca pentru apro vizi o nare. In restul timpului, e fie in re staurant, fie in bucatarie, unde gateste cu o pasiune greu de inteles pentru cei care nu-l cunosc.</p> <p> </p> <p> Absolvent al Scolii Superioare de Jurnalistica, Viorel Copolovici s-a orientat catre zona de marketing-comunicare inca din facultate. A lucrat la Teatrul Masca, Radio Total, Antena 3, Media Pro Pictures. Dupa o experienta pasagera dar initiatica la varsta de 24 de ani pe un vas de croaziera, pe care insa nu ar mai repeta-o, a fost consilier in campanii electorale de patru ori, a produs spoturi radio si o emisiune pentru Realitatea TV, a condus franciza din Bucuresti a unei reviste de timp liber. Ultima slujba importanta inainte sa se dedice exclusiv gatitului a fost in Media Pro. A schimbat multe locuri de munca pentru ca, dupa cum spune el insusi, “nu a avut stare”. La Kopel’s, locul pe care l-a denumit asa dupa numele bunicului sau pe care nu a avut sansa sa-l cunoasca, si-a gasit si linistea, si vocatia.</p> <p> </p> <p> Nu are studii de arta culinara. Tot ce a invatat a fost experimentand. De gatit, gateste de cand era copil, in bucataria familiei sale. A gatit in timpul facultatii, de nevoie. Apoi a gatit pentru ca era burlac. Si dupa aceea ca sa-si impresioneze viitoarea sotie. Din 2007 – 2008 gateste in mod constant acasa si a inceput sa impartaseasca pe blog povestile culinare. In 2009, impreuna cu Dorin Boerescu, a lansat “Pranzul din caserola”, un blog dedicat continutului editorial culinar. In 2010, impreuna cu fratele sau a preluat afacerea fostului restaurant Moft, pe care l-a reconditionat. Dintr-un restaurant clasic, in care predominau mancarurile romanesti, l-au transformat intr-un restaurant unde nu se gateste cu prafuri sau alte concentrate, unde nu se congeleaza muschiul de vita si nu se fac stocuri mari de marfa.</p> <p> <a href=”http://www.revistabiz.ro/pasiunea-dincolo-de-afaceri-261.html”>Pasiunea dincolo de afaceri- Andreea Banita</a></p> <p> <a href=”http://www.revistabiz.ro/pasiunea-dincolo-de-afaceri-260.html”>Pasiunea dincolo de afaceri- Marius Tudosei</a></p>
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz