Pariuri pentru noul an
Reading Time: 4 minuteAjunsi la final de an, am decis sa privim ca intotdeauna spre viitor si sa alegem oamenii care, credem noi, vor fi in centrul atentiei in 2011. Pariem pe acesti profesionisti care vin nu doar din business, ci si din arta si credem ca se numara printre cei care vor modela Romania nu doar pe plan intern, ci mai ales pe scena globala.
Ovidiu Ghiman, Director Executiv Strategie si Dezvoltarea Afacerii, Romtelecom
La 33 de ani, Ovidiu Ghiman ocupa un rol cheie in cadrul Romtelecom, urmand sa preia de la 1 februarie si functia de director comercial pe segmentul rezidential al companiei, pe langa cea actuala. Rar lucreaza mai putin de 13 ore pe zi, fiind direct implicat in dezvoltarea NextGen (compania de televiziune prin cablu a Romtelecom) si in procesele de fuziuni si achizitii. Considera ca lucreaza cu o echipa foarte matura, care, de la momentul fixarii unui set de obiective si a unor directii principale, poate lucra pe cont propriu, avand nevoie doar de follow- up din partea lui. “Prefer sa mizez pe o abordare bazata pe incredere, pe acordare de sustinere si nu pe micromanagement, care este neproductiv, desi cu totii avem tendinta la un moment dat sa facem acest lucru”, spune Ghiman. De aceea a incercat mereu sa incurajeze persoanele din echipa sa sa aiba initiativa si sa realizeze prin forte proprii obiectivele stabilite.
Considera ca principalele provocari pentru 2011, atat pentru el, cat si pentru Romtelecom, sunt continuarea investitiilor in dezvoltarea in fra struc turii de fibra optica in zonele urbane si cresterea cotelor de piata pe toate segmentele. Romtelecom va miza si in 2011 pe dezvoltarea serviciilor si ofertelor de acces la internet si a serviciilor TV
Dorin Stefan, Arhitect
Dorin Stefan este singurul architect roman ale carui lucrari apar in atlasul arhitecturii mondiale. Spune despre parcursul sau profesional ca este un meci nul, in sensul in care 50% a fost oportunitate si 50% planificare. Recent, a castigat un concurs de proiecte in Taiwan, in Taichung, cel de-al treilea oras al tarii, pentru a construi Taiwan Tower, un turn inalt de 300 de metri care sa devina o noua emblema a tarii. Proiectul a fost desemnat castigator din 237 de lucrari din 25 de tari. “Castigarea concursului a insemnat in primul rand, atat pentru mine, cat si pentru Romania, o evidenta vizibilitate pe site-urile de stiri.” In afara de pregatirea pentru inceperea constructiei acestui turn in 2012, provocarile anului 2011 pentru arhitect sunt legate de trecerea crizei, pe care nu o vede terminata anul viitor. Crede insa ca aceasta asteptare poate sa insemne si lucruri bune in proiectare, “daca vom gandi cu totii sa ne facem iarna caruta”. 2011 poate sa insemne anul in care vom pregati proiectele pentru constructiile ce vor urma, pentru ca nevoia in Romania este imensa si acopera o plaja mare, de la trotuare pana la aeroporturi
Florin Serban, Regizor
“Eu cand vreau sa fluier, fluier” este propunerea Romaniei pentru categoria Cel mai bun film intr-o limba straina la premiile Academiei Americane de Film. Daca filmul va fi nominalizat, Florin Serban spune ca pe de o parte s-ar bucura, pe de alta parte nu. Pentru el, ca regizor, filmul a fost un debut bun, insa trebuie sa incerce sa se desprinda de acest proiect. Filmul are de acum inainte propriul destin si o lupta de dus cu fiecare spectator. “Daca va fi nominalizat, m-ar trage cumva cu un an inapoi”, spune regizorul. Daca nu va fi nominalizat, in ziua in care ar primi aceasta veste Florin Serban si-a propus sa mearga la film. Dupa aceea se va intoarce la proiectele sale, care nu sunt deloc de neglijat. Cel mai mai mare proiect al sau pentru anul viitor a inceput deja din toamna lui 2010, odata cu deschiderea Scolii de Actorie, care reuneste oameni foarte diferiti ca statut social, istorie, fel de a exprima emotia. Un alt proiect caruia ii dedica o mare parte din timp este un nou scenariu la care scrie. In rest, se bucura de premiile pe care le-a luat, dar este constient de faptul ca premiile nu dau valoarea unui film, ci doar il fac mai vizibil.
Dan Bulucea, Country Manager, Google Romania
Dan Bulucea s-a alaturat Google in luna noiembrie, ocazie cu care gigantul mondial a si deschis biroul din Bucuresti. Scopul pentru 2011 va fi promovarea intregului potential online al pietei locale. “Ma voi concentra sa oferim utilizatorilor nostri, agentiilor de publicitate si partenerilor mai multe instrumente pentru a beneficia de dezvoltarea internetului: o gama mai larga de produse, rezultate mai bune de cautare si solutii de publicitate mai eficiente la nivel local”, spune Dan. A fost mereu atras de un mediu care sa il stimuleze si crede ca pasiunea pentru munca lui de zi cu zi a fost cea care l-a condus in cariera. In aceea ce priveste Google, Dan crede ca a fost o sincronizare norocoasa: el avea nevoie de o noua provocare, iar Google avea nevoie de cineva cu experienta pentru dezvoltarea pietei locale. Dan este optimist in ceea ce priveste potentialul de crestere al internetului in Romania, prin urmare si in dezvoltarea Google pe plan local. “Vom continua sa oferim utilizatorilor romani acces la mai multe produse localizate si ne vom creste echipa in linie cu cresterea pietei”, a mai spus proaspatul manager al Google. Dan Bulucea a lucrat in ultimii 12 ani in cadrul Microsoft, cea mai recenta functie fiind cea de director de business si marketing pentru filiala din Romania.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz