Finanțe Stiri

OTP Bank, creștere cu peste 40% a finanțărilor în imobiliare

6 mart. 2019 2 min

OTP Bank, creștere cu peste 40% a finanțărilor în imobiliare

Reading Time: 2 minute
imobiliare birouri
ID 140575420 © Dezzor | Dreamstime.com

OTP Bank România a înregistrat în 2018 o creștere cu 43,8% a volumului în sold al finanțărilor corporate în domeniul imobiliar, față de anul anterior. Evoluția s-a produs pe fondul apetitului crescut al dezvoltatorilor imobiliari, în special pentru clădirile de birouri, concretizat într-o îmbunătățire a cererii de finanțare în industria real estate, anunță banca, într-un comunicat de presă.

Finanțările acordate de OTP Bank România în 2018 au fost destinate proiectelor rezidențiale, clădirilor de birouri (dezvoltare de noi clădiri, dar și modernizari a unor cladiri existente) dar și spațiilor logistice și comerciale.

Valoarea medie a finanțărilor pentru proiecte imobiliare diferă în funcție de tipul de proiect. Astfel, pentru clădirile de birouri, media a fost de 12 miloane euro per proiect, iar pentru clădirile rezidențiale împrumutul mediu a fost de 5,5 milioane euro per proiect.

Cea mai mare finanțare acordată în 2018 a fost de 15 milioane de euro pentru dezvoltarea unui spațiu comercial în București, valoare ce a suplimentat un împrumut acordat anterior.

„Piața imobiliară din România este în continuă expansiune, identificând interes în special în dezvoltarea proiectelor de birouri, logistice dar și rezidențiale. Credem că apetitul investitorilor imobiliari se va menține și în anul 2019, iar OTP Bank România este la dispoziția lor cu finanțări adaptate nevoilor pieței. Suntem încântați că putem contribui la dezvoltarea durabilă a economiei locale prin susținerea unor proiecte pe termen mediu și lung”, a declarat Dragoș Mirică, Director General Adjunct, Coordonator al Diviziei Corporații și Membru al Directoratului, OTP Bank România.

În 2018, cele mai multe investiții s-au îndreptat către Capitală, 52% din volumul total de finanțări fiind accesate de dezvoltatori imobiliari în București. Celelalte împrumuturi au fost destinate dezvoltatorilor din Sibiu (19%), Oradea (18%), Drobeta-Turnu Severin (5%) și Cluj-Napoca (2,6%). Distribuția georgrafică este asemănătoare cu cea a finanțărilor acordate în anul anterior:  București – 69%, Sibiu – 17%, Constanța – 7%, Oradea – 6%.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: