Ora Pamântului. UniCredit va stinge luminile sâmbătă seara
Reading Time: 2 minuteUniCredit Bank sărbătorește și în acest an Ora Pământului, stingând luminile în sediile sale din București (Strada Ghețarilor 23-25 și Bulevardul Expoziției 1F) și Iași (Strada Palas 5C) timp de 60 de minute, sâmbătă, 26 martie, începând cu ora locală 20.30.
Inițiativa se desfășoară la nivel de Grup, România fiind una dintre cele 13 țări care s-au alăturat campaniei, și în care UniCredit sărbătorește Ora Pămantului stingând luminile în 50 de clădiri în total. Acesta este al 15-lea an consecutiv în care banca participă la Ora Pământului. Organizată de World Wide Fund For Nature (WWF), această mișcare globală unește oamenii pentru a lua măsuri în problemele de mediu și pentru a proteja planeta.
Fiona Melrose, Head of Group Strategy și ESG la UniCredit, a declarat: „Participarea noastră an de an la Ora Pământului face parte din eforturile UniCredit de a sprijini sustenabilitatea și de a lua măsuri împotriva schimbărilor climatice. În 2021, ne-am înscris în Net-Zero Banking Alliance, anunțând public angajamentul nostru pentru un viitor mai durabil. De asemenea, ne-am îmbunătățit recent politicile în domeniul cărbunelui, petrolului și gazelor, consolidând astfel principiile care modelează modul în care operăm. Continuăm să progresăm în atingerea obiectivului Net-Zero și să integrăm ESG în toate domeniile business-ului nostru, consolidându-ne cultura organizațională sub misiunea noastră comună de a susține comunitățile să crească”.
UniCredit pune clienții și comunitățile în centrul tuturor activităților și deciziilor sale, cu un angajament permanent de a răspunde nevoilor acestora și de a fi banca pentru viitorul Europei. Pentru a arăta în mod concret modul în care valorile ESG sunt încorporate în business-ul și cultura UniCredit, atât Rapoartele Anuale, cât și cele Integrate din acest an includ o serie de povești despre clienții și oamenii băncii, precum și despre modul în care aceștia lucrează împreună pentru a da putere comunităților și a le debloca potențialul. În acest fel sunt evidențiate obiectivele ambițioase de ESG și focusul continuu pe sprijinirea tranziției către o societate mai durabilă și mai bună pentru toți.
În plus, Raportul Integrat arată modul în care UniCredit își propune să deblocheze potențialul pe cinci direcții de acțiune (financiar, uman, social și relațional, capital intelectual și natural), prin crearea unui mediu pozitiv bazat pe respect, acționând ca promotori atât ai individului cât și ai creșterii colective, dând astfel putere comunităților să progreseze. Modul în care UniCredit protejează capitalul natural este prin furnizarea de soluții de finanțare durabile și prin reducerea impactului asupra mediului operațiunile directe. Toate astea dovedesc angajamentul față de un viitor Net-Zero.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz