Casa de avocatură ONV LAW își extinde serviciile de consultanță pe piețele internaționale, lansând o nouă subsidiară la Chișinău, în Republica Mondova. Pentru anul 2024, casa de avocatură vizează o cifră de afaceri cumulată de peste 2,5 milioane de euro, generată atât de volumul local de business, cât și de noua subsidiară.
Extinderea activităților companiei vine într-un context favorabil de dezvoltare economică pentru Republia Moldova, datorită apropierii din ultimii doi ani de Uniunea Europeană. Echipa dedicată de avocați din Chișinău va avea rolul de a valorifica oportunitățile de investiții străine, din sectoare precum IT, Business Process Outsourcing, automotive, retail, sectorul bancar sau industria tutunului, prin asistență legală pentru mediul de business din ce în ce mai efervescent din Republica Moldova.
În ultimii ani, se remarcă o creștere a numărului corporațiilor multinaționale care și-au extins strategic afacerile în Republica Moldova – câteva dintre cele mai recente exemple fiind Schoni Finefood din Elveția, Kaufland, BauTex Composites (Germania) sau Scan Plast/ Tunetanken (Danemarca).
“Efervescența investițiilor străine din Republica Moldova a adus o creștere de 50% a volumelor în 2022 față de 2021, potrivit statisticilor Băncii Naționale a Moldovei, iar în 2023 observăm că acestea s-au menținut pe un trend pozitiv. Prin expertiza noastră solidă pe segmentul consultanței internaționale în arii precum M&A, corporate law, dar și achiziții publice, ne dorim să fim parte activă din dezvoltarea acestei regiuni dinamice”, declară Radu Nemeș, Managing Partner ONV LAW.
Achizițiile publice oferă oportunități semnificative, de asemenea, în contextul în care, în următorii ani, Moldova va avea acces și la finanțări europene, în valoare totală de peste 2,5 miliarde de euro, prin Mecanismul de Interconectare al Europei, pentru proiecte majore de infrastructură sau de digitalizare.Avocatul Mihail Gorincioi va coordona activitatea ONV LAW la Chișinău.
“Clienții pe care îi vom gestiona la Chișinău provin din sectoare precum cel financiar-bancar, logistică și transporturi, telecom, retail, construcții, pharma, IT, industria textilă și infrastructură. În ceea ce privește sistemul legislativ din Republica Moldova, deși imprevizibil, oferă facilități mediului de afaceri, precum taxele mici în comparație cu restul țărilor europene, raportarea online a tuturor bilanțurilor contabile, posibilitatea utilizării semnăturii electronice și costuri operaționale scăzute. În plus, rezidenții Zonelor Economice Libere din Republica Moldova se bucură de un șir de beneficii semnificative ce țin de impozite sau TVA. Între ariile de practică pe care ne vom concentra pe piața din Republica Moldova se numără achizițiile publice, infrastrctura, dreptul societar, imobiliar, telecom, energie și litigii”, declară Mihail Gorincioi.
Între 14 și 17 noiembrie, Mastercard întinde covorul roșu la cinema Victoria din Cluj-Napoca pentru a oferi cinefililor oportunitatea de…
Fundația Calea Victoriei și Opera Națională București organizează duminică, 5 ianuarie, de la ora 19.00, Concertul Extraordinar de Anul Nou,…
De miercuri, în București începe evenimentul de business care de 23 de ani dă tonul în mediul de afaceri din…
Black Friday rămâne unul dintre cele mai populare evenimente în România. 93% dintre români sunt familiarizați cu acest eveniment de…
MPR Group anunță lansarea exclusivă în România a Meili Vodka, o marcă de vodkă premium creată de celebrul actor Jason…
În ultimii ani, România a cunoscut o creștere semnificativă a interesului față de un stil de viață sănătos, vizibilă atât…