Stiri Tech

OMV Petrom devine partener strategic al Code for Romania pentru inovare civică și asistență tech acordată ONG-urilor

29 iun. 2023 3 min

OMV Petrom devine partener strategic al Code for Romania pentru inovare civică și asistență tech acordată ONG-urilor

Reading Time: 3 minute

OMV Petrom a încheiat un nou parteneriat strategic cu Asociația Code for Romania, în cadrul a două programe semnificative pentru digitalizarea României.

Soluțiile digitale dezvoltate de Code for Romania au fost folosite în ultimii ani de milioane de oameni, iar acest parteneriat va duce activitatea organizației la următorul nivel. În anul următor, își va îndrepta atenția spre mai bine de 10 teme vitale pentru societate, cum ar fi Păduri protejate și sănătoase, Învățământ preuniversitar de calitate, Jurnaliști Eficienți sau Spitale funcționale.

„Am arătat că, atunci când este construită responsabil și competent, tehnologia poate ajuta milioane de oameni – fie că a fost vorba de intervențiile noastre din timpul crizei sanitare din 2020 sau pentru a ajuta refugiații din urma războiului din Ucraina. Avem deja peste 50 de soluții digitale care au ajutat peste 15 milioane de oameni. Dacă ele funcționează, acest lucru se datorează miilor de ore în care lucrăm direct cu stakeholderii din fiecare domeniu pentru a identifica exact problemele cu care se confruntă, pentru a putea mai apoi să propunem soluții digitale care să aibă un impact real. Putem face asta doar dacă avem parteneri care înțeleg importanța demersului nostru și ne sunt alături pentru a acționa cu ajutorul tehnologiei exact acolo unde este mai mare nevoie.”

Bogdan Ivănel, CEO Code for Romania

Civic Labs este un program de inovare civică care își propune să aducă împreună comunitățile, organizațiile și autoritățile pentru a găsi soluții la problemele sociale și civice. Programul se concentrează pe dezvoltarea de soluții digitale pentru provocările din domeniul sănătății, educației, mediului, grupurilor vulnerabile și participării civice.

Civic Tech 911 este „departamentul de tech” care poate interveni pro bono la orice solicitare de ajutor din partea ONG-urilor sau grupurilor de inițiativă din România. Organizațiile trebuie doar să își facă o programare în care să explice cât mai bine natura problemei pe care o întâmpină: cum se manifestă, cine sunt cei afectați și orice alte informații suplimentare care pot fi utile echipei Code for Romania pentru a înțelege cât mai exact nevoia.

OMV Petrom se alătură acum acestor programe ca partener strategic, oferind sprijin financiar și expertiză în domeniul tehnologiei și al inovării. Împreună, OMV Petrom și Code for Romania își propun să accelereze procesul de digitalizare a României și să aducă beneficii semnificative comunităților și tuturor celor pentru care tehnologia înseamnă mai multe șanse pentru o viață mai bună.

„Suntem mândri să susținem Code for Romania pentru două programe importante de digitalizare, Civic Labs si CivicTech 911. Vedem zi de zi rolul pe care tehnologiile inovatoare îl au în industria noastră și credem în potențialul lor de a contribui în mod semnificativ la rezolvarea multor problemele sociale și civice. Înțelegem că pentru a fi cu un pas înaintea schimbărilor și provocărilor, comunitățile au nevoie de sprijin pentru identificarea și implementarea soluțiilor digitale cu un impact real. Cu o experiență vastă în peste 50 de soluții digitale care au ajutat peste 15 milioane de oameni, Code for Romania are abilitatea de a aduce această schimbare și ne bucurăm să fim alături de ei în acest demers.”

Alexandra Nistor, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom

Înființată în anul 2016, Code for Romania dezvoltă pro-bono soluții digitale pentru a rezolva probleme sociale, având în prezent o comunitate de peste 3.000 de voluntari din sectorul IT care au dezvoltat zeci de aplicații web și mobile pentru România, precum cele din ecosistemul Covid-19 (stirioficiale.ro, rohelp.ro, cetrebuiesafac.ro), redirectioneaza.ro, dar și cele din timpul crizei refugiaților din Ucraina (dopomoha.ro). Code for Romania a ajutat peste 15 milioane de oameni cu soluțiile digitale dezvoltate, devenind cea mai mare comunitate de tehnologie civică din lume.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 43 milioane bep în 2022. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri, OMV și Petrom.

Array

Articole pe aceeași temă: