EIT InnoEnergy anunță trei noi acționari: OMV, OMV Petrom și fondul de investiții cu sediul în Olanda ACB Participaties BV. Noii acționari lărgesc baza de investitori a EIT InnoEnergy, completând runda de plasament privat din 2023 de peste 140 de milioane de euro în capital nou, consolidând amprenta EIT InnoEnergy în Europa.
„Includerea acestor trei acționari este încă o dovadă de încredere în capacitatea InnoEnergy de a accelera tranziția energetică durabilă și de a atinge obiectivele de reindustrializare ale Europei. Investitorii industriali găsesc noi căi pentru propria accelerare și contribuție la tranziția energetică. Angajamentul OMV și OMV Petrom față de zero net este o busolă pentru mulți dintre colegii lor. InnoEnergy crede cu tărie că viteza tranziției energetice va fi mai mare dacă companiile noastre partenere își vor accelera transformarea. Este nevoie de un efort concertat din partea tuturor sectoarelor, iar noi suntem aici pentru a sprijini astfel de tranziții.”
Marcin Wasilewski, CEO EIT InnoEnergy Central Europe
Utilizarea veniturilor va fi similară cu cea a plasamentului privat de anul trecut, pe patru direcții: creșterea fluxului de noi tranzacții, însoțirea celor 200 de companii din portofoliul actual în creșterea lor, intensificarea lansării de noi campioni industriali grație oportunităților din noul cadru de reglementare NZIA (Net Zero Industrial Act) și accelerarea expansiunii în SUA.
Noii investitori se alătură celor 35 de acționari existenți care reprezintă sectoarele industrial, financiar, de formare și digital. Aceștia includ: AGH, Augur SCMT, Capgemini, CEA, CMA CGM Energy Fund, EDF, ENGIE, Esade, Grenoble INP-UGA, Groupe Idec, ING, Karlsruhe Institute of Technology, Koolen Industries, KTH, KU Leuven, Naturgy, NIIT, Politechnika Śląska, Rafako, Renault, Santander, Schneider Electric, Siemens, SIPLEC E. Leclerc, Société Générale, Stena Metall, Técnico Lisboa, TOTAL, TU/e, Universitat Politecnica de Catalunya, Universität Stuttgart, Uppsala Universitet, VITO, Volkswagen și Wroclaw University of Science and Technology.
EIT InnoEnergy își desfășoară activitatea în centrul tranziției energetice, susținând inovații într-o gamă variată de domenii. Acestea includ stocarea energiei, transportul și mobilitatea, energiile regenerabile, eficiența energetică, industriile greu de decarbonizat, rețelele inteligente și clădirile și orașele durabile.
InnoEnergy a fost înființată în 2010 și este susținută de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene, având un portofoliu de peste 200 de companii, care se estimează că vor genera venituri de 110 miliarde de euro și vor economisi 2,1G tone de CO2 până în 2030. Colectiv, aceste companii au strâns până în prezent investiții de peste 25 de miliarde de euro.
InnoEnergy este forța principală din spatele a trei inițiative strategice europene, care includ Alianța Europeană pentru Baterii (EBA), Centrul European pentru Accelerarea Hidrogenului Verde (EGHAC) și Alianța Europeană a Industriei de Energie Solară Fotovoltaică (ESIA).
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, şi cel al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, au semnat, marţi, un…
Agenția independentă de comunicare Pi2, cu birouri și filiale în Europa Centrală și de Est, a fost selectată să gestioneze…
În medie, utilizatorii plătesc 12 abonamente online, inclusiv Netflix, Spotify și YouTube Premium – cele mai populare servicii din întreaga…
JYSK, Phillip Morris, Deichmann, dm drogerie markt și Starbucks sunt cele mai apreciate companii de către propriii angajați, conform “Top…
Piața IT din România trece printr-o perioadă de transformare, iar modelul tradițional de outsourcing, bazat pe externalizarea resurselor umane, începe…
Danone România s-a alăturat susținerii centrelor de zi E.G.A.L. dezvoltate de Societatea Națională de Cruce Roșie, susținând continuarea activității din…