Arctic continuă programul de susținere a echilibrului de gen prin o nouă inițiativă Arctic Women Community
Reading Time: 3 minuteCompania Arctic, liderul pieței de electrocasnice din România, continuă să se implice și să sprijine dezvoltarea profesională și personală a angajatelor, prin acțiuni ce vizează sporirea abilităților și vizibilității acestora în organizație.
Ca parte a strategiei prin care își propune să crească numărul femeilor în toate nivelurile de conducere cu până la 10% în următorii 5 ani, compania a organizat la fabrica din Ulmi evenimentul „Together for diversity and inclusion”. Acesta a vizat să aducă în prim-plan și să celebreze performanța, unitatea și diversitatea comunității de femei din cadrul companiei.
Totodată, evenimentul organizat de Arctic Women Community a urmărit să inspire comunitatea formată din angajatele companiei, prin vocile a șase femei de succes, active în diferite industrii.
Din panelul de discuții au făcut parte Maria Tătaru, HR Director Arctic, prof. univ. dr. Gabriela Teodorescu, Prorector în cadrul Universității Valahia, Luiza Muller, HR Director Orange România, Gabriella Bondoc, membru fondator al Clinicii HOPE, Gina Cruceru, Group Human Resources Director în cadrul Rompetrol (KMG International) și Georgeta Dendrino, Managing Director la Interact, dezbaterea fiind moderată de Melania Medeleanu, cofondator MagiCamp şi Zi de Bine. Acestea au împărtășit experiențe din parcursul lor profesional și personal, subliniind bunele practici în domeniile diversității și incluziunii, dar și perspectivele lor în aceste direcții.
„Femeile din cadrul echipei Arctic și-au dovedit în repetate rânduri capacitatea de a face față provocărilor, depășind în unele cazuri și cele mai optimiste așteptări. Ele sunt o parte integrantă a succesului înregistrat de companie și e greu de imaginat cum ar fi arătat parcursul organizației fără aportul lor. Programele dezvoltate și implementate reprezintă o componentă esențială în demersurile companiei noastre de a le încuraja să-și atingă potențialul maxim, înlăturând orice fel de stereotipuri și prejudecăți”, a declarat Maria Tătaru, HR Director Arctic.
Arctic Women Community a fost înființată în anul 2020 cu scopul de a contribui la dezvoltarea profesională și personală a femeilor din companie și pentru a îmbunătăți echilibrul de gen la toate nivelurile de conducere.
Printre proiectele derulate sub umbrela Arctic Women Community, se numără și lansarea în toamna anului trecut a programului de mentorat Inspire Project. Realizat în parteneriat cu Professional Women’s Network România, programul a oferit unui număr de șase femei din middle managementul Arctic ocazia de a-și însuși cunoștințe valoroase de la mentori cu o experiență managerială recunoscută.
Evenimentul „Together for diversity and inclusion” a fost realizat în parteneriat cu asociația profesioniștilor de resurse umane, HR Club. Asociația urmărește să încurajeze dezvoltarea resurselor umane prin sprijinirea și promovarea celor mai bune practici în domeniu.
Despre Arctic
Arctic este liderul pieței de electrocasnice din România și unul dintre cei mai importanți angajatori și exportatori. Cu peste 5.500 de angajați, compania exportă 84% din producția totală în peste 80 de țări. Cu o istorie de peste jumătate de secol, Arctic este parte din grupul Arçelik din anul 2002, perioadă în care și-a crescut semnificativ atât cifra de afaceri, cât și capacitatea de producție.
Compania deține cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, unitatea de la Găești producând până în prezent peste 40 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, Arctic deține și prima fabrică Industry 4.0 din România și una dintre puținele de acest tip din Europa, fabrica de mașini de spălat din Ulmi, Dâmbovița, având o capacitate de producție de 2,2 milioane de unități pe an.
Printre programele de HR derulate de companie se numără Academia TechPro, un proiect dezvoltat în colaborare cu Universitatea Koç din Turcia și Universitatea Valahia din Târgoviște, prin care Arctic investește în formarea angajaților săi oferindu-le cursuri online pe teme tehnice actuale. Compania a lansat și un program intensiv de dezvoltare cu o durată de trei ani – Future In Talent (FIT) Graduate Engineering Program, destinat absolvenților de masterat în domeniul tehnic care vizează o carieră de succes în cadrul Arctic.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz