O nouă gamă în portofoliul Alfredo Sea Food
Reading Time: 2 minuteAlfredo Seafood a lansat gama de pește de lux, formată din trei tipuri de pește sălbatic: rondelele de somon de Alaska, fileurile de cod de Atlantic și fileurile de șalău african.
Peștele din nou-lansata gamă provine din 5 țări. Codul provine din Islanda și Rusia, somonul din Alaska, iar șalăul din Tanzania și Uganda. Imediat după ce sunt pescuiți, peștii sunt procesați în doar câteva ore, uneori chiar direct la bordul pescadorului (“frozen on board”), iar apoi transportați pe rute maritime și terestre, în așa fel încât să ajungă la depozitele Alfredo Seafood în cel mai scurt timp. Produsele obținute astfel poartă denumirea de “proaspăt-congelate” (“fresh-frozen”). Ele rămân la raft, pentru a fi cumpărate, între o lună și trei luni din momentul congelării, ceea ce le deosebește de multe dintre preparatele congelate ce se găsesc pe piață la ora actuală. Un produs poate fi consumat timp de 24 de luni de când a fost congelat, iar multe preparate sunt păstrate la raft până la finalul acestei perioade.
Noua gamă este prezentă la rafturi în marile lanțuri de retail începând cu luna noiembrie. Fileul de cod de Atlantic poate fi achiziționat din Cora, fileul de șalău se află pe rafturile din Cora, Auchan, Carrefour, Mega Image și Billa, iar rondelele de somon din Alaska pot fi cumpărate din Cora, Kaufland, Carrefour și Billa.
Ce avantaje au produsele ”proaspăt-congelate”?
Nu au glazură (glazura este stratul de gheață care poate acoperi produsul congelat; variază de la 1% – 5%, până la situația nedorită în care cântărește un procent semnificativ din masa întregului produs);
Se pregătesc extrem de ușor, fiind “gata de gătit”: se decongelează și se trec printr-un jet de apă rece, iar apoi nu mai necesită nicio altă operațiune înainte de preparare;
Congelarea rapidă, la temperaturi între -40 și -60 de grade, care se practică în aceste cazuri, ajută la mai buna păstrare a vitaminelor și nutrienților, față de congelarea lentă. În general consumatorii au tendința să cumpere produsele și să le congeleze acasă, această procedură purtând numele de congelare lentă
Romfood Trading este unul dintre principalii importatori şi distribuitori de produse din peşte şi fructe de mare din România. Comercializarea produselor se face prin brandul Alfredo Seafood, brand creat de Mihai Cristian Dărmănescu şi Daniel Florin Nistor şi lansat în anul 2013.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz