O companie românească, implicată în dezvoltarea unei platforme pentru un start-up din Elveția
Reading Time: 2 minuteDezvoltată cu ajutorul companiei românești de IT EXE Software, platforma este un sistem de gestionare a tranzacțiilor pe piața energiei, care oferă totodată posibilități de raportare în timp real, oferind clienților posibilitatea de a-și diminua riscurile financiare.
Trading-ul de energie, o activitate menită să gestioneze cât mai eficient resursele și de a minimiza riscurile financiare, este un proces care vine în ajutorul atât al celor care produc energie, cât și a celor care au nevoie de ea. Așa a apărut Coral, un produs Previse Systems de tip SaaS (Software as a Service), având potențialul de a fi integrat cu alte soluții într-un ecosistem propriu.
Dezvoltată cu ajutorul companiei românești de IT EXE Software, platforma este un sistem de gestionare a tranzacțiilor pe piața energiei, care oferă totodată posibilități de raportare în timp real, oferind clienților posibilitatea de a-și diminua riscurile financiare.
„Liberalizarea pieței de energie deschide posibilitatea de a rezerva și cumpăra energie pe termen mediu și lung, dar și de a optimiza-o pe termen scurt, astfel încât companiile aleg să tranzacționeze energie la prețurile pe care le consideră potrivite lor. Gestionarea tuturor datelor legate de acest lucru și procesarea tranzacțiilor cu energie reprezintă funcția principală a unui sistem de gestionare a tranzacțiilor și riscurilor în domeniul energiei (ETRM). Colaborarea noastră cu ei a început, în urmă cu trei ani, mai întâi pe partea de UX Design și aplicații web. Apoi, a crescut treptat și s-a dezvoltat major, astfel încât, acum, avem o echipă numeroasă dedicată acestui proiect”, a declarat Robert Profeanu, Team Manager EXE Software.
Odată cu apariția și înmulțirea parcurilor eoliene și a panourilor solare ca surse semnificative de energie, trading-ul de energie verde a câștigat teren tot mai mult, în ultimul deceniu. Dat fiind că, la nivelul pieței continentale, există un target de creștere a procentului de energie regenerabilă, cu până la 30% la nivelul Uniunii Europene, trendul este de creștere a tranzacțiilor în domeniu, evoluând într-o piață de mii de miliarde de euro.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz