Companii

Norofert anunță o emisiune de obligațiuni corporative de până la 15 mil. lei pentru susținerea investițiilor strategice

Reading Time: 2 minute

Norofert anunță aprobarea în Consiliul de Administrație a derulării unei oferte publice de vânzare de obligațiuni corporative, în valoare de până la 15 milioane lei.

Decizia vine în contextul strategiei companiei de a atrage finanțare suplimentară pentru investiții în extinderea sistemului de irigații la ferma din Zimnicea și a activității în piețele externe din SUA și Brazilia, în care compania activează de anul acesta.

„Ne propunem să diversificăm sursele de finanțare printr-o nouă emisiune de obligațiuni corporative, a doua inițiativă de acest tip. Această emisiune, aprobată în cadrul Adunării Generale a Acționarilor din aprilie 2024, are ca scop consolidarea poziției noastre atât pe piața din România, cât și pe plan internațional. Fondurile atrase vor fi utilizate pentru investiții strategice, printre care extinderea infrastructurii de irigații la ferma din Zimnicea și creșterea capacităților de producție destinate piețelor externe.”

Vlad Popescu, Președintele Consiliului de Administrație, Norofert

Oferta va cuprinde până la 150.000 de obligațiuni nominative, dematerializate, negarantate și neconvertibile, cu o valoare nominală de 100 lei pe obligațiune. Obligatarii vor beneficia de o rată a cuponului nominală anuală fixă de 10%, cu plăți semestriale, iar maturitatea acestor obligațiuni este stabilită la 5 ani. Rambursarea anticipată este posibilă după primul an de la emisiune, oferind un preț de răscumpărare „clean” de 101% în cazul în care răscumpărarea are loc în al doilea an, respectiv 100,5% în al treilea an.

Oferta publică se va derula pe o perioadă de 10 zile lucrătoare, cu posibilitatea închiderii anticipate. Condiția de succes a ofertei este subscrierea unui număr minim de 50.000 de obligațiuni, ceea ce reprezintă echivalentul a 5 milioane lei. Oferta este intermediată de TradeVille S.A.

Prima emisiune de obligaţiuni corporative (cu simbolul NRF25) a companiei a avut o valoare de 11,5 milioane lei, are scadența în 2025 și o rata anuală fixă a cuponului de 8,5%, platibilă semestrial.

Norofert a înregistrat în prima jumătate a anului o cifră de afaceri de 21,04 milioane lei, o creștere de 4,27% față de aceeași perioadă din 2023 și un profit net de 1,85 milioane lei, în scădere față de aceeași perioadă din 2023, dar peste nivelul bugetat pentru anul în curs.

Norofert, companie de cercetare pentru agricultura regenerativă și unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, a fost fondată în anul 2000 de familia Popescu. Cu un mix de linii de afaceri, Norofert a dezvoltat în ultimii ani capacități proprii de producție atât în aria inputurilor, cât și de farming agricol. Cu 65 produse în portofoliu, compania se adresează atât fermierilor din agricultura convențională, cât și din cea ecologică, cu o nișă nouă a produselor convenționale lichide.

Din 2020 compania este listată la Bursa de Valori București pe piața AeRO (NRF) și din octombrie 2021 acțiunile Norofert sunt incluse în indicele BETAeRO. În cei patru ani de activitate în piața de capital, Norofert a atras 14 milioane de lei prin majorări de capital și 11,5 milioane de lei printr-un plasament privat de obligaţiuni corporative.

Team

Recent Posts

Glenn Tiffert, Hoover Institution: Rusia și China sunt implicate în acțiuni de dezinformare în social media, dar acționează în mod diferit

Dezinformarea și manipularea în social media, dar nu numai, trebuie privite din mai mai multe perspective, la un nivel holistic,…

47 de minute ago

BRD finanțează 30 de HUB-uri educaționale pentru studenți în universități din toată România prin programul BRD HUBs

Studenții din 24 de universități vor beneficia de spații moderne pentru studiu, co-working și relaxare realizate prin programul BRD HUBs,…

2 ore ago

CITR: Numărul companiilor de impact în insolvență iminentă crește cu 18%

Numărul companiilor de impact aflate în insolvență iminentă crește cu 18%, de la 6.949 la 8.190, iar cel al companiilor…

3 ore ago

România Digitală – 7 direcții strategice pentru revoluționarea economiei prin tehnologie

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii lansează „România Digitală 2030", un manifest al industriei de IT prin care…

3 ore ago

Studiu VELUX: Jumătate din proprietarii de locuințe mansardate și-au schimbat ferestrele de mansardă

O locuință din 5 în România este dotată cu ferestre de mansardă și peste 50% dintre proprietarii acestor locuințe au…

3 ore ago

OMV Petrom își extinde activitatea de furnizare gaze naturale în Bulgaria

OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei, își extinde activitatea de furnizare gaze naturale pe…

4 ore ago