Nicolai Tand, Chef, La Cantine de Nicolai
Reading Time: 2 minuteNicolai Tand este un om care te molipseste cu energia lui. La Cantine de Nicolai este businessul sau principal, de suflet, caruia ii aloca cel mai mult timp, dar pe langa restaurant, are o afacere cu produse de panificatie, L’Universe de Nicolai, o emisiune de cooking difuzata de Antena Stars – Star Chef – si de cateva luni se ocupa intens si de blogul sau, nicolaitand.ro, pe care il updateaza constant cu retete si povesti. Cu alte cuvinte, este in priza de dimineata pana seara, uneori de dimineata pana noaptea. In fiecare zi duce copiii la gradinita, incearca sa gaseasca un pic de timp si pentru sport, dupa care incepe drumurile si treaba, adica mersul la restaurant, La Cantine de Nicolai. Dar constant apar lucruri noi in programul sau: evenimente, filmari, materiale de facut pentru blog, degustari etc.
{tie ca ziua are doar 24 de ore si “vreo 14” de care poate sa profite efectiv, asa ca incearca sa foloseasca fiecare minut cat se poate de bine. Cand simte nevoia sa isi incarce bateriile merge acasa, la Rozavlea, in Maramures. Acolo este locul din care isi ia energia. Spune ca este locul in care cerul are cele mai multe stele, asa ca profita de noptile linistite, vorbeste cu vecinii, se plimba prin sat, merge la rude, la fratii sai. In rest, pentru ca nu poate ajunge atat de des cat i-ar placea, sursa sa de bine este familia: Monica, Ilona si Iancu.
Ultima oara cand a fost in vacanta a plecat in Italia, pe coasta Amalfi. A fost o surpriza pe care Monica, sotia sa, i-a pregatit-o. Vara aceasta merge in Grecia si are o lista de taverne, recomandate de un prieten grec, unde sa se bucure de mancarea traditionala greceasca.
Toamna se anunta de pe acum una agitata. Planurile sale se duc tot in zona de food, asa ca pregateste “ceva nou, un concept diferit, pentru o clientela noua” si are cateva proiecte si pentru blog. Pe langa toate acestea, mai sunt si colaborarile cu oameni foarte faini din zona de evenimente si food, colaborari ce dureaza deja de cativa ani.
Cum reuseste sa se ocupe de toate businessurile si proiectele sale si sa faca totul bine? Tot ce face, face din suflet. “Fac din suflet si cu multa placere tot ceea ce fac, toate lucrurile in care ma implic, hobby-urile mele le-am transpus in munca si asa este mult mai simplu”, spune Nicolai Tand, care adauga si ingredientul secret al succesului sau: “Timpul alocat copiilor si familiei este intotdeauna sfant pentru mine!”.
Fotografie realizata la Younivers Summer Club
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz