Companii CSR Stiri

Nestlé își propune zero emisii de gaze cu efect de seră până în 2050

13 sept. 2019 2 min

Nestlé își propune zero emisii de gaze cu efect de seră până în 2050

Reading Time: 2 minute

Nestlé inaugurează Institutul de Științe al Ambalajelor (Institute of Packaging Sciences), în Elveția, fiind primul institut de acest fel din industria alimentară. Institutul are scopul de a ajuta Nestlé să contribuie pozitiv la provocarea globală a deșeurilor de ambalaje din plastic, fiind una dintre ultimele măsuri luate de companie pentru protejarea mediului înconjurător.

Nestlé își propune ambalarea 100% reciclabilă sau reutilizabilă până în 2025, fiind una dintre primele companii care au semnat “New Plastics Economy Global Commitment”, stabilind obiective concrete în direcția eliminării deșeurilor de plastic și poluarea la sursă.

Institutul de Științe al Ambalajelor Nestlé ajută compania să găsească soluții de ambalaje reutilizabile prin folosirea materialelor reciclate, bio sau materiale compostabile și biodegradabile.

“Viziunea Nestlé este ca niciunul dintre ambalajele noastre, inclusiv materialele plastice, să nu ajungă la groapa de gunoi sau aruncat în mediul înconjurător. Institutul de Științe al Ambalajelor Nestlé ne permite să contribuim la o lume fără deșeuri și să creăm o rețea puternică de soluții de ambalare sustenabilă pentru produsele noastre din toate țările unde compania este prezentă”, a declarat  Mark Schneider, CEO, Nestlé.

Nestlé a dezvoltat deja primele produse din ambalaje reciclabile din hârtie pentru pudra de cacao Nesquik All Natural și YES!, snack barurile pentru copii sub 1 an.

“Reducerea deșeurilor de plastic și atenuarea efectelor schimbărilor climatice prin tehnologie de ultimă generație și prin design inovator al produselor sunt o prioritate pentru noi. Experții Nestlé creează și testează noi materiale și sisteme de ambalare ecologice, împreună cu echipele din centrele noastre de dezvoltare, alături de furnizori, instituții de cercetare și start-up-uri. Situat lângă centrele noastre de cercetare din Lausanne, Institutul de Științe al Ambalajelor se folosește și de resursele noastre de cercetare existente în domeniul siguranței alimentare, analizei și științei alimentelor”, precizează Stefan Palzer, Chief Technology Officer, Nestlé.

Odată cu lansarea Institutului de Științe al Ambalajelor, Nestlé anunță că își stimulează și acțiunile de combatere a schimbărilor climatice angajându-se la zero emisii până în 2050. Angajamentul pune accent pe cel mai ambițios obiectiv al Acordului de la Paris, acela de a limita creșterea temperaturii globale la 1,5°C.

Pentru a-și atinge obiectivul propus pentru anul 2050, compania lansează produse cu o amprentă redusă asupra mediului, dar care contribuie și la o dietă echilibrată, prin extinderea inițiativelor din agricultură care să contribuie la absorbirea carbonului și prin folosirea energiei electrice regenerabile în proporție de 100% în fabricile, depozitele, logistica și în birourile Nestlé.

Nestlé aduce îmbunătățiri rețelelor de distribuție și depozitelor prin optimizarea rutelor pentru reducerea consumului de combustibil și reducerea emisiilor de carbon.

În primele 100 de centre de distribuție ale companiei, emisiile de gaze cu efect de seră au scăzut cu aproape 40% în ultimii patru ani.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: