Nespresso lansează Master Origin Nicaragua La Cumplida Refinada
Reading Time: 3 minuteAtunci când vine vorba de gastronomie, atenția la detalii a chef-ilor și modul de preparare sunt cele care scot în evidenţă un preparat de calitate. Similar,în lumea cafelei, sinergia dintre iscusinţa fermierilor de cafea, dar şi expertiza specialiştilor Nesspresso reuşesc să conducă la obținerea unor sortimente de cafea cu adevărat deosebite.
După mai bine de 3 ani de testare, ajustare și perfecționare a unei metodei de procesare inedite, Nespresso lansează un nou sortiment de cafea în ediție limitată în gama sa Master Origins. Aceasta conține doar sortimente de cafea ce provin dintr-o singură ţară de origine şi oferă pasionaţilor de cafea ocazia de a descoperi gusturi și profiluri aromatice unice și extraordinare.
Nespresso Master Origin Nicaragua La Cumplida Refinada
Master Origin Nicaragua La Cumplida Refinada este rezultatul pasiunii și curiozității Nespresso pentru a descoperi noi metode de procesare a cafelei, prin intermediul cărora boabele de cafea dezvăluie un profil aromatic surprinzător. Specialiștii Nespresso au experimentat cu metoda de procesare a boabelor de cafea prin fermentație, o metodă ce a crescut în popularitate în ultimii ani. Aceasta permite boabelor de cafea să dezvolte arome surprinzătoare și un profil aromatic distinct. Noul sortiment Nespresso Master Origin Nicaragua La Cumplida Refinada este obținut cu ajutorul acestei metode de procesare și reflectă deopotrivă măiestria fermierilor de cafea și a experților Nespresso, care au reușit să echilibreze timpul și temperatura de fermentație, astfel încât cireșele de cafea să dezvolte un profil aromatic intens, înainte de a fi uscate și a trece în următoarea etapă de procesare.
Boabele de cafea Arabica Marsellesa folosite pentru acest sortiment Nespresso provin dintr-o plantație situată la altitudini mari din munții din zona Matagalpa din Nicaragua și sunt culese manual. Recoltarea cireșelor de cafea are loc la maturitate, când gustul dulceag al pulpei este perfect echilibrat. Odată culese, acestea sunt stropite cu drojdie naturală și lăsate la fermentat pentru 72 de ore. Drojdia este eliminată în procesul de înlăturare a pulpei cireșelor de cafea și prin prăjire, însă efectul ei asupra boabelor de cafea determină dezvoltarea unor arome naturale distincte, ce sunt relevate în timpul extracției.
Cafeaua are astfel un profil aromatic echilibrat dar surprinzător, cu note aromatice dulci și fructate, de cireșe confiate și boabe de rodie. Explozia notelor aromatice fructate este resimțită datorită prăjirii în două etape a cafelei, ambele cu o intensitate mai ridicată, însă cu o durată scurtă, ce permite cafelei să dobândească puțină intensitate, în timp ce își păstrează aroma.
Pentru a putea savura pe deplin acest sortiment, experții Nespresso recomandă să îl extrageți espresso (40 ml) și să vă bucurați de el simplu, fără a adăuga lapte sau zahăr.
Sustenabilitate
Colaborarea dintre fermierii din regiunea La Cumplida din Nicaragua și Nespresso vine și pe fondul împărtășirii unei viziuni comune în ceea ce privește agricultura regenerativă și susținerea comunităților locale prin practici sustenabile. Ca parte a programului Nespresso AAA Sustainable Quality™ dezvoltat în parteneriat cu Rainforest Alliance,20 de ferme din regiunea La Cumplida asigură cafeaua necesară pentru producerea acestui sortiment în ediție limitată.
Nespresso sprijină dezvoltarea sustenabilă a fermelor și susține producția de cafea de cea mai înaltă calitate în această regiune prin plantarea a 100,000 de copaci, al căror rol este de a împiedica alunecările de teren și de a oferi umbra necesară dezvoltării plantelor de cafea. Sortimentul Master Origin La Cumplida Refinada vine ambalat in capsule realizate cu 80% aluminiu reciclat. Toate capsulele de cafea Nespresso pot fi reciclate în magazinele Nespresso din București și Cluj-Napoca sau predate curierului la primirea unei noi comenzi de cafea online.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz