Stiri

Neo Art Connect ajunge în Austria

5 sept. 2024 2 min

Neo Art Connect ajunge în Austria

Reading Time: 2 minute

Neo Art Connect (NAC), prima anuală de artă și știință din România, participă, în premieră, la Festivalul Ars Electronica, unul dintre cele mai prestigioase evenimente internaționale de artă, tehnologie și societate care are loc între 4 și 8 septembrie, în Linz, Austria.

Expoziția prezentată în cadrul festivalului, Changing Environments,  este curatoriată de Anca Boeriu și Andreea Sandu și propune un dialog între două dintre instalațiile artiștilor câștigători ai Burselor NAC 2024,  Sebastian Comănescu și Marina Oprea.

Conceptul curatorial și cercetările artistice explorează relația om-natură-societate și impactul pe care îl resimțim la nivel individual și comunitar, cauzat de utilizarea excesivă a tehnologiei sau distrugerea mediului înconjurător, lucrările punând sub semnul întrebării granițele dintre artificial și natural. 

Thigmonastic Specimen 001 de Sebastian Comănescu și Ourcelium de Marina Oprea, sunt două dintre cele cinci proiecte câștigătoare ale Burselor NAC 2024, susținute de BRD- Grupe Societe Generale,  selecționate de juriul format din Christl Baur, Președinte, Directoare a Festivalului Ars Electronica, Horea Avram, istoric de artă și curator,  Mihai Zgondoiu, artist și curator, Anca Boeriu, artist și profesor în cadrul UNArte București, Andreea Sandu, manager cultural, curator și inițiator al NAC.

Participarea la această manifestare ce transformă orașul Linz într-un hub al imaginației și creativității, marchează o etapă importantă pentru dezvoltarea internațională a platformei Neo Art Connect – NAC, prima rețea națională și Anuală de artă și știință din România, și este realizată cu sprijinul Institutul lui Cultural Român din Viena.

Curatori si artisti NAC la Ars Electronica

„Changing Environments” creează un spațiu de dezbatere din perspectiva socio-culturală a creatorilor și artiștilor care integrează, utilizează sau colaborează cu diverse domenii științifice și noi tehnologii. Acesta abordează impactul resimțit la nivel individual, socio-economic și cultural ca urmare a schimbărilor majore din societatea contemporană, cauzate de dezvoltarea tehnologiei și a noilor IA prezente în majoritatea aspectelor vieții, precum și de schimbările climatice și de mediu, creând astfel noi perspective și speranțe.” Anca Boeriu și Andreea Sandu.

Array

Articole pe aceeași temă: