Murat Büyükerk, Beko România: Sustenabilitate și inovație
Reading Time: 2 minuteDemonstrând un atașament profund față de România și un angajament ferm față de inovație și sustenabilitate, Murat Büyükerk, CEO al Beko România, a evidențiat contribuțiile semnificative ale companiei la modernizarea sectorului industrial și dezvoltarea economică locală.
Compania Beko România este recunoscută pentru contribuția adusă la dezvoltarea economică a țării prin investițiile semnificative și inovațiile tehnologice. Ce înseamnă aceste investiții pentru companie?
În calitate de CEO al Beko România, pot confirma că ne aflăm într-o etapă de transformare strategică, menită să ne consolideze poziția pe piața electrocasnicelor atât la nivel local, cât și global. România este un important centru de producție ce furnizează electrocasnice de cea mai înaltă calitate în întreaga lume. Din 2015 până acum, am investit peste 390 de milioane de euro în dezvoltarea capacității de producție a fabricilor noastre din Ulmi și Găești, dar și în noi tehnologii sau sisteme moderne de management și eficientizare a operațiunilor. În prezent exportăm peste 84% din producția totală în peste 80 de țări, aducând recunoaștere globală pentru produsele fabricate în România și contribuind totodată la dezvoltarea economiei locale.
Pe lângă impactul economic pozitiv pe care compania îl are prin contribuțiile la bugetul de stat, suntem și un angajator strategic în Dâmbovița, oferind locuri de muncă stabile ce susțin dezvoltarea comunității locale. În continuare, Beko România își propune să rămână un pilon al creșterii economice locale și sunt profund recunoscător pentru oportunitatea de a contribui la dezvoltarea acestei țări care a devenit „acasă” pentru mine.
Ce rol joacă sustenabilitatea în strategia de dezvoltare a Beko România?
Pentru Beko România, sustenabilitatea este fundamentul pe care ne construim strategia de dezvoltare a întregului lanț valoric și a reprezentat dintotdeauna o prioritate. În acest context, tehnologizarea și digitalizarea sunt o necesitate atât pentru a ne păstra competitivitatea, cât și pentru a minimiza impactul asupra mediului. Un exemplu notabil este fabrica noastră de mașini de spălat din Ulmi, prima unitate de producție Industry 4.0 din România. Aceasta a primit statutul de Sustainability Lighthouse din partea Forumului Economic Mondial, fiind una dintre cele mai verzi unități de producție din lume și una dintre puținele din Europa care au obținut această distincție. La nivel de dezvoltare a produselor ne axăm pe durabilitate și tehnologii care duc la economii semnificative de apă și energie. Totodată, prin campaniile de conștientizare și inițiativele educaționale continue, încurajăm consumatorii să adopte comportamente mai sustenabile și să facă alegeri responsabile.
Cum vedeți viitorul Beko România?
În primul rând ne propunem să rămânem lideri în materie de inovație și sustenabilitate. Prioritare sunt dezvoltarea și implementarea de tehnologii avansate prin care să le asigurăm consumatorilor confortul cu care i-am obișnuit, sporind în permanență eficiența energetică și reducând consumul de resurse. Sunt cât se poate de optimist în ceea ce privește viitorul Beko România, cât și în legătură perspectivele pe termen mediu și lung ale României. Astfel, suntem hotărâți să fim un partener activ în modernizarea și dezvoltarea sectorului industrial din România, contribuind la creșterea economică și la consolidarea poziției țării pe scena internațională.
Articolul a fost inițial publicat în Biz nr. 385 (16 iulie – 16 septembrie 2024). Dacă dorești să primești Revista Biz prin curier, abonează-te aici.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz