Moldova se angajează să dezvolte o industrie turistică durabilă în parteneriat cu GSTC
Reading Time: 2 minuteMoldova a făcut un pas important în angajamentul său față de sustenabilitate în industria turismului prin recentul său parteneriat cu Consiliul Global pentru Turism Durabil (GSTC). Promovarea implementării criteriilor de sustenabilitate ale GSTC va asigura că sectorul turismului din Moldova este aliniat la cele mai înalte standarde globale ale industriei pentru turismul durabil.
Acest angajament a fost confirmat prin semnarea unui Acord de Parteneriat între Ministerul Culturii din Republica Moldova, autoritatea guvernamentală care coordonează sectorul turismului și GSTC. Acest Acord de Parteneriat, stabilește un cadru de cooperare pentru dezvoltarea unei industrie a turismului durabil în Moldova.
Republica Moldova, o țară mică din estul Europei, situată între România și Ucraina, are un potențial semnificativ de dezvoltare ca destinație turistică durabilă. Investițiile și evoluțiile recente în turismul vitivinicol și rural al țării au avut ca rezultat o gamă de produse turistice noi care evidențiază potențialul cultural, culinar, vinicol și de aventură unic al Moldovei. Obiectivul strategiei turistice a Moldovei a fost conservarea culturii autentice a țării și dezvoltarea turismului în comunitățile rurale, oferind astfel o bază solidă deja în sustenabilitate.
CEO-ul GSTC, Randy Durband, a declarat: „Angajamentul de sustenabilitate semnat în Moldova va fi susținut de cooperarea sectorului public și privat pentru a dezvolta direcții de management durabil care să fie aplicabile diferitelor forme de turism. Industria turismului din Moldova va beneficia de expertiza și expertiza GSTC. asistență, pentru a realiza un echilibru adecvat în dezvoltarea sectorului și pentru a garanta sustenabilitatea acestuia pe termen lung.”
Mai mult, ministrul Culturii al Republicii Moldova, Sergiu Prodan, a adăugat: „Moldova este o destinație turistică în curs de dezvoltare, care a fost afectată dramatic de pandemie și războiul din regiune. Cu toate acestea, paradigma rezilienței, împreună cu dezvoltarea și dezvoltarea modelul de recuperare, se poate baza doar pe principiile dezvoltării durabile printr-un angajament de a proteja și spori mediul și moștenirea culturală, maximizând în același timp beneficiile sociale și economice pentru comunitățile locale. Toată lumea poate explora acum virtual Moldova pe platforma 360.moldova.travel. „
Ca un alt semn al angajamentului Moldovei de a deveni o destinație durabilă, Asociația Națională de Turism Interna și Retur din Moldova (ANTRIM) care reprezintă sectorul privat în turism a devenit recent membră a GSTC. Împreună, aceasta va sprijini întreprinderile din turism, autoritățile guvernamentale și destinațiile din Moldova să respecte standardele de durabilitate recunoscute la nivel global ale GSTC.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz