Companii CSR Stiri

Mirinda și Pepsi vor avea ambalaje 100% reciclate

2 dec. 2020 2 min

Mirinda și Pepsi vor avea ambalaje 100% reciclate

Reading Time: 2 minute

Cu o investiție de 16 milioane de lei, PepsiCo accelerează utilizarea plasticului 100% reciclat și, din 2021 toate produsele din portofoliile Pepsi și Mirinda din România vor fi ambulate în sticle rPET

PET-ul 100% reciclat (rPET) este un tip de plastic alimentar de înaltă calitate, utilizat pe scară largă la fabricarea sticlelor și a ambalajelor și care poate reduce cu până la 40% emisiile de gaze cu efect de seră față de plasticul virgin. Anunțul este un pas important, în acord cu viziunea PepsiCo de a crea o lume în care plasticul nu trebuie să devină niciodată deșeu. Abordarea pe trei piloni a PepsiCo urmărește să diminueze cantitatea de ambalaje pe care o folosește prin inovație, să acționeze pentru a se asigura că o mai mare parte a ambalajelor sale este reciclată și refolosită și să caute modalități de reinventare a ambalajelor sale. Aceasta include explorarea de noi materiale, cum ar fi prima sticlă de hârtie complet reciclabilă din lume prin consorțiul Pulpex și investiții în modele reutilizabile precum SodaStream, care are ca scop eliminarea a 67 de miliarde de sticle de plastic de unică folosință.

În urmă cu doi ani, PepsiCo anunța că până în 2030, aproximativ 50% dintre ambalajele utilizate pentru produsele din Uniunea Europeană vor fi de tip rPET. Anunțul de astăzi contribuie la accelerarea acestor ambiții continuând schimbarea introdusă la începutul acestui an prin prin înlocuirea în proporție de 100% a sticlelor de tip rPET pentru brandul Lipton Ice Tea în România.

Sustenabilitatea ambalajelor din plastic este un subiect prioritar pentru PepsiCo, de aceea am accelerat agenda noastră pentru introducerea rPET în proporție de 100% pentru mărcile Pepsi și Mirinda. România este una dintre cele mai importante piețe ale PepsiCo. Ne străduim să-i inspirăm pe angajații, clienții și consumatorii noștri să devină mai atenți cu mediul înconjurător și prioritatea noastră a fost identificarea unei abordări mai sustenabile pentru ambalaje, care să fie în acord cu angajamentul nostru global: să construim o lume în care ambalajele din plastic să nu mai ajungă deșeuri”, a declarat Adrian Lăcătuș, Senior Commercial Director PepsiCo pentru Balcanii de Est.

rPET-ul a devenit o materie primă foarte căutată și, în majoritatea cazurilor, costul este mai mare decât în cazul PET-ului clasic. Cheia pentru asigurarea materiei prime pentru rPET-ul folosit la ambalarea produselor alimentare este creșterea ratelor de colectare a ambalajelor din plastic și reciclarea acestora.

PepsiCo se numără printre companiile din industria alimentară care susțin introducerea sistemului de garanție-returnare în România, în care ambalajele colectate vor deveni materia primă pentru producerea rPET-urilor. Acest efort al industriei va ajuta România să îndeplinească țintele ambițioase legate de reciclare pentru 2025 și 2029, impuse de Directiva UE privind ambalajele de unică folosință.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: