Stiri

Miliardarii sunt cei care au cumpărat cel mai mult Bitcoin

Reading Time: 3 minute

Până în 2023, în lume existau 19 persoane care au obținut titlul de miliardar prin intermediul criptomonedelor. O criptomonedă în special care a dus la acumularea de către investitori a unor randamente impresionante este Bitcoin. Cu toate acestea, cei mai mulți Bitcoin deținuți sunt distribuiți între doar patru portofele care dețin un număr colectiv de 663.306 Bitcoins. În această ordine de idei, BanklessTimes.com a investigat și a dezvăluit care sunt cei mai mari investitori în Bitcoin.

Atât persoanele fizice cu averi mari, cât și companiile cotate la bursă sunt în fruntea listei

Satoshi Nakamoto, pseudonimul creatorului Bitcoin, este considerat pe scară largă ca având cea mai mare avere Bitcoin. Deși creatorul nu a dezvăluit în mod oficial suma de Bitcoin pe care o deține, estimările arată că are un portofel care conține aproximativ 1,1 milioane de BTC. Acest lucru s-ar converti la o sumă impresionantă de 25 de miliarde de dolari la momentul redactării acestui articol. După Nakamoto, urmează fondatorul și directorul general al Binance, cu un total de 65 de miliarde de dolari. Înainte de scandalul lui Sam Bankman-Fried, acesta ocupa poziția a treia, cu un total de 24 de miliarde de dolari.
În afară de persoane fizice, există corporații mari care au acumulat volume mari de Bitcoin. De fapt, un total de 23 de companii cotate la bursă au investiții considerabile în BTC. Dintre acestea, compania cu cea mai mare investiție în BTC este MicroStrategy Inc. cu un număr uimitor de 129.699 BTC, echivalentul a 3.975 milioane de dolari.

Un alt exemplu de profil înalt de companie care deține BTC este Tesla, care, în 2021, a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari. Compania de automobile și energie curată a început, de asemenea, să accepte BTC ca formă de plată, ceea ce ar fi crescut și mai mult valoarea totală investită. Cu toate acestea, compania a continuat ulterior să se debaraseze de majoritatea deținerilor sale de Bitcoin în 2022.

Există 18 miliardari în crypto

Există o cantitate limitată de informații privind distribuția averii Bitcoin în rândul deținătorilor anonimi. Acestea fiind spuse, cele mai recente date privind numărul de cripto-miliardari provin din 2021, cu 19 la acel moment.

Cele mai multe nume de pe listă includ proprietari și directori executivi ai unor burse populare de criptomonede, cei mai cunoscuți fiind Cameron și Tyler Winklevoss, dușmanii lui Mark Zuckerberg, care dețin 4 miliarde de dolari fiecare.

Cu toate acestea, Sam Bankman-Fried se afla și el pe această listă în 2021, dar, din cauza activităților sale infracționale, bărbatul și-a pierdut statutul de miliardar în noiembrie 2022.

Tesla avea 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin în 2021 (iar acum deține 184 de milioane de dolari).
Elon Musk, fondatorul Tesla, este, de asemenea, considerat a fi unul dintre cei mai mari deținători de Bitcoin. În februarie 2021, el a anunțat că firma sa a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari.

Iar apoi, în 2022, compania a decis să se debaraseze de cea mai mare parte a averii sale de Bitcoin, ajungând la un total de 184 de milioane de dolari în valoare de Bitcoin.

23 de companii cotate la bursă dețin Bitcoin

O analiză a distribuției proprietății Bitcoin realizată de Coin Gecko arată că există aproximativ 23 de companii cotate la bursă care dețin BTC în prezent. Printre aceste companii se numără Square Inc., Coinbase, Tesla și multe altele. Titlul de cele mai multe Bitcoins deținute de o companie cotată la bursă aparține companiei MicroStrategy Inc.

Toate cele 23 de companii cotate la bursă care dețin averi criptografice dețin un total combinat de aproximativ 4.778.467.603 dolari în Bitcoin, conform valorilor BTC de astăzi.

BTC a luat cu asalt SUA

Dacă ne uităm la peisajul investițiilor în BTC în diferite țări, Statele Unite ocupă primul loc, cu 46 de milioane de deținători. Această cifră este semnificativ mai mare decât cea a Indiei, care se află pe locul al doilea, cu 27 de milioane de deținători, și a Pakistanului, cu 26 de milioane.

Cristi Dorombach

Recent Posts

Românii și-ar cumpăra pompe de căldură dacă statul ar acorda subvenții

Mai mult de un sfert (27,51%) dintre respondenții unui sondaj realizat la solicitarea Ariston România plănuiesc să achiziționeze o pompă…

5 minute ago

Cifră de afaceri de 3,57 mld. $ pentru Rompetrol Rafinare în primele nouă luni din 2024

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a înregistrat, în primele 9 luni din 2024, o cifră de…

6 minute ago

Delgaz Grid primește 200 de milioane de euro de la BEI pentru modernizarea rețelei

Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă un împrumut de 200 de milioane de euro distribuitorului român de energie Delgaz Grid…

9 minute ago

Magda Costache, Sezamo: Supermarketul online al viitorului

Cu o carieră de peste 19 ani în finance, Magda Costache este, din septembrie, noul CEO interimar Sezamo, supermarketul online…

13 minute ago

Maidan: Poftă pentru extindere

După o investiție de aproape un milion de euro, la începutul anului viitor, brandul Maidan va inaugura un nou spațiu…

38 de minute ago

McDonald’s deschide un nou restaurant în Ploiești la Prahova Value Centre

Premier Restaurants România, operatorul lanțului de restaurante McDonald’s în România, continuă procesul de expansiune la nivel național și inaugurează al…

57 de minute ago