Meniu nou pentru cea mai veche cafenea
Reading Time: 2 minuteCea mai veche cafenea din Bucuresti, Cafeneaua Veche isi intampina oaspetii cu un meniu nou, inspirat de anotimpul rece.Din luna noiembrie veti putea degusta preparate care au la baza bucataria mediteraneana. Acestea se disting printr-o paleta de arome mai puternice, mai indraznete, au texturi mai bogate, dar in acelasi timp pastreaza nota creativa care l-a consacrat pe Bucatarul-Sef Viorel Neacsu. Cafeneaua Veche a fost atestata documentar in anul 1812 si este cea mai veche cafenea bucuresteana care functioneaza pana in prezent. In lunga ei istorie, la mesele sale au stat figuri din high-life-ul romanesc, precum Mihai Eminescu, in vremea in care facea parte din redactia ziarului “Timpul”. Cladirea, declarata monument istoric, gazduieste din anul 2011 restaurantul Vecchio 1812, iar din anul 2012, Cafeneaua Veche a fost readusa la viata odata cu aniversarea a 200 de ani. La doi ani de la redeschiderea spatiului, restaurantul paseste intr-o noua etapa, lansand un nou meniu cu specific mediteranean, insa cu preparate inspirate de anotimpul rece.
“Un nou meniu, de la conceperea sa pe hartie, la primele experiente cu arome si texturi diferite, pana la prezentarea si servirea sa catre oaspeti este o adevarata provocare pentru intreaga echipa a unui restaurant”, spune Viorel Neacsu, Bucatar-Sef al Cafenelei Vechi. “Pentru noi, este atat un exercitiu de creativitate, cat mai ales o ocazie de a ne surprinde clientii si de a invata gusturile si preferintele lor pentru a le putea satisface si mai bine in viitor”, continua Neacsu. Meniul Cafenelei Vechi contine preparate noi in proportie de peste doua treimi, pastrand felurile de mancare cele mai iubite de catre clientela fidela. Printre recomandarile bucatarului-sef se numara “Capretta” – branza de capra la gratar, cu capsune si reductie de otet balsamic si “Ravioli cu carne de crab” si “Friptura T-Bone cu salata de ardei copt”.
La numai 33 de ani, Viorel Neacsu are deja in spate o bogata experienta care se datoreaza nu numai anilor in care a lucrat ca bucatar profesionist, cat mai ales pasiunii sale pentru arta culinara, urmata inca din copilarie si a calatoriilor in care a experimentat nenumarate arome ale bucatariilor lumii. Inca de la redeschiderea din 2011, a pornit ca bucatar-sef al restaurantului, adunand in jurul sau o echipa tanara si talentata, mereu in cautarea unor modalitati de a suprinde oaspetii prin nota personala adaugata fiecarui client. De-a lungul timpului, Viorel Neacsu a fost mai mult decat liderul echipei de bucatari si s-a implicat in toate aspectele dezvoltarii restaurantului, devenind unul dintre cele mai apreciate din Centrul Vechi al Bucurestiului. Din aceasta toamna, un nou bucatar-sef s-a alaturat Cafenelei Vechi, Augustin Paraschiv, cel de la care Viorel Neacsu a invatat secretele meseriei de bucatar profesionist.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz