Stiri

MATCA Transylvanian Sanctuary se alătură prestigioasei asociații Relais & Châteaux

Reading Time: 4 minute

MATCA Transylvanian Sanctuary, situat în localitatea Șimon, aproape de Bran, anunță aderarea la Relais & Châteaux, asociația internațională renumită pentru excelența în ospitalitate și gastronomia de top. MATCA Transylvanian Sanctuary este al doilea hotel din România și primul din afara Bucureștiului care primește această onorantă recunoaștere.

Începând cu 11 iulie, hotelul independent, care își întâmpină oaspeții în 2 case tradiționale transilvănene, cu 16 camere de oaspeți, și 2 vile private, cu vedere către Munții Piatra Craiului și Munții Bucegi, se alătură unor hoteluri de top din lume, cum sunt Saint James Paris sau Auberge du Soleil, din California.

Acceptarea în această asociație exclusivistă, fondată în 1954 și dedicată proprietarilor de hoteluri și restaurante luxuriante, precum și iubitorilor de călătorii și gastronomie fină, vine ca o recunoaștere a eforturilor MATCA Transylvanian Sanctuary de a promova cultura și estetica românească și de a crea un sanctuar unde ospitalitatea și tradițiile se împletesc armonios, oferind o experiență cu adevărat luxoasă.

„Acceptarea noastră în Relais & Châteaux ne onorează și ne obligă să depășim constant așteptările oaspeților noștri. Faptul că ne-am alăturat celor mai apreciate proprietăți independente din lume demonstrează angajamentul nostru față de excelență și autenticitate în ospitalitate. Suntem mândri să fim parte dintr-o asociație care include nume de referință în industria HoReCa, cu peste 340 de stele Michelin și să contribuim la această comunitate de elită”

Ioana Dăncăneț, Director General al MATCA Transylvanian Sanctuary

Succesul hotelului deschis la începutul acestui an vine ca urmare a unei viziuni extrem de atente, orientate spre calitate, protejarea biodiversității și susținerea producătorilor și artizanilor locali. Situat într-un ecosistem unic, în Parcul Natural Bucegi, hotelul colaborează cu specialiști în botanică și zoologie pentru a monitoriza și proteja flora și fauna locală, inclusiv specii protejate precum urșii bruni, lincșii și vulturii aurii. Oaspeții au posibilitatea de a explora zona în siguranță alături de ghizi și pădurari locali, prin activități precum drumeții, trasee de mountain bike și experiențe apicole, dar și să se bucure de facilitățile premium, cum sunt restaurantul de fine dining STUP, barul Nectar, sau Natura SPA.

„Relais & Châteaux își asumă un rol activ în protejarea biodiversității și promovarea sustenabilității, asigurându-se că fiecare membru contribuie la conservarea mediului înconjurător și la susținerea comunităților locale”

Laurent Gardinier, Președintele Relais & Châteaux

Asociația Relais & Châteaux aduce împreună peste 580 de hoteluri independente și peste 40.000 de membri persoane fizice din întreaga lume, toți uniți de pasiunea pentru ospitalitate și gastronomie de înaltă calitate.

Viziunea MATCA Transylvanian Sanctuary îmbrățișează cele 5 principii Relais & Châteaux

Relais & Châteaux se bazează pe cinci principii fundamentale: gustul local, sufletul proprietarului, spiritul familiei, celebrarea simțurilor și trezirea artistului interior. La MATCA Transylvanian Sanctuary, aceste principii sunt puse în valoare prin diverse inițiative și colaborări cu artizani locali.

Gustul local este promovat la restaurantul STUP și barul Nectar, unde meniul fine dining reflectă influențele tradiționale românești, folosind ingrediente regionale. Printre furnizorii regionali se numără apicultorii din zonă și producători de brânzeturi artizanale. Infuziile de plante aromatice, cultivate și uscate local, adaugă o notă distinctivă preparatelor și băuturilor servite.

Implicarea directă a fondatorilor și echipei MATCA în toate aspectele afacerii se reflectă în atenția la detalii și în abordarea personalizată a ospitalității. Proprietatea este văzută ca un sanctuar care reflectă sufletul proprietarului.

Atmosfera caldă și primitoare de la MATCA promovează relații strânse cu oaspeții și colaborarea cu comunitatea locală. Activitățile organizate, precum drumețiile ghidate și atelierele de creație, creează un sentiment de familie și comunitate, punând în valoare spiritul familiei.

Natura SPA oferă o gamă largă de terapii și tratamente menite să stimuleze toate simțurile oaspeților. Terapiile includ băi de fân, masaj cu miere și tratamente faciale cu ingrediente locale, cum ar fi sarea de la salinele Praid și Slănic Prahova. Designul interior, cu elemente tradiționale și naturale, contribuie la o experiență estetică și senzorială de excepție, celebrând astfel simțurile.

Colaborarea cu artiști locali pentru decorarea spațiilor interioare cu piese artizanale unice contribuie la trezirea artistului interior. Printre artizanii colaboratori se numără Angela Atelier din Sibiu, care a realizat perdelele brodate, și Iulia Lavu, care a creat covoarele și accesoriile din noduri. Designerul de corpuri de iluminat Anca Fetcu Lupu și Alina Căpățînă, care a realizat tablouri din flori culese și uscate timp de doi ani, au adus contribuții semnificative la atmosfera unică a hotelului.

Aceste principii fundamentale ale Relais & Châteaux sunt esențiale pentru crearea unei experiențe autentice și rafinate pentru oaspeții MATCA Transylvanian Sanctuary, asigurând că fiecare vizită este memorabilă și plină de semnificație.

Așa cum menționează și ghidul Relais & Châteaux: “MATCA Transylvanian Sanctuary este înconjurat de păduri și pajiști, un peisaj de o frumusețe copleșitoare care pare să fi scăpat de atingerile civilizației. Arhitectura fermecătoare, tradițională și robustă, se îmbină armonios cu mediul înconjurător, oferind oaspeților o ședere reconfortantă, în armonie cu natura, cu plimbări lungi în munți și cine relaxante pregătite de un chef creativ care reinterpretează rețetele bucătăriei românești cu adevărată inspirație”.

Pentru a adera la Relais & Châteaux, MATCA Transylvanian Sanctuary a trecut printr-un audit complex, care a durat câteva luni și a inclus vizite incognito din partea inspectorilor

Cu o serie de standarde extrem de înalte, organizația Relais & Châteaux beneficiază de inspectori foarte selectivi și bine pregătiți, care călătoresc în întreaga lume și verifică aplicanții, filtrându-și experiențele printr-o listă de peste 300 de criterii. Fiecare evaluare se soldează cu un raport detaliat, a cărui acuratețe este confirmată atât de către oaspeții clubului, cât și de către departamentul de control al calității, cu sediul la Paris. După ce toate etapele sunt îndeplinite cu succes, procesul de aderare își primește verdictul în cadrul întâlnirii comitetului director, unde acceptarea în organizație este supusă la vot.

Ovidiu Neagoe

Recent Posts

ETi International: Performanță cu zâmbetul pe buze

Beatrice Chiș, Executive Marketing Director la ETi International, ne-a explicat cum reușesc campaniile globale de marketing ale companiei să aducă…

12 minute ago

Agenția Minio invită publicul să descopere echipa: no more catfishing

Minio, agenția de creație strategică integrată, lansează campania „No more catfishing”, prin care invită clienții și partenerii să descopere echipa…

22 de minute ago

Gebrüder Weiss inaugurează cel de-al doilea hub logistic din apropierea Capitalei. Investiții de peste 20 de milioane de euro

Compania internațională de transport și logistică Gebrüder Weiss și-a extins rețeaua de terminale logistice din România În sud-estul Bucureștiului, în…

27 de minute ago

Salvați Copiii România mobilizează un fond de urgență pentru intervențiile umanitare în localitățile afectate de inundații

Organizația Salvați Copiii România anunță mobilizarea unui fond de urgență pentru intervențiile umanitare imediate în localitățile afectate sever de inundații.…

o oră ago

Creat pentru a face bine

Nu multe inițiative au ca principală misiune să facă bine, dar cele existente au puterea de a produce schimbări profunde…

o oră ago

Tinerii care încearcă să devină avocați fac pregătiri suplimentare pentru examenul de admitere în Barou

Mii de tineri care doresc să intre în profesia de avocat urmează să susțină examenul de admitere în Barou pe…

o oră ago