Lovitură în antreprenoriat
Reading Time: 4 minuteCu o investiție de 15.000 de euro, Marius Neagoie, un tânăr arhitect de 33 de ani, sparge gheața și deschide Break Room, primul anger room din România, unde clienții pot sparge diverse obiecte pentru distracție și pentru a scăpa de stres.
Vă mai amintiți filmulețele care circulau în urmă cu câțiva ani pe rețelele de socializare, în care o serie de angajați furioși își vărsau nervii pe o imprimantă, pe un monitor sau pe câte un telefon, lovindu-le cu sete cu ce prindeau până le distrugeau complet, sub privirile stupefiate ale colegilor de birou? Dacă pe moment o astfel de ispravă poate să îl elibereze de stres și de furia acumulată pe cel care își iese din pepeni, este evident că pe termen mai lung nu numai că nu îi va aduce o nominalizare la premiul pentru angajatul lunii, dar îi poate crea și o mulțime de alte probleme. Nu și la Break Room însă. Aici, în primul anger room din România, care și-a deschis porțile de la jumătatea lunii trecute, clienții pot sparge în voie diverse obiecte, fără să îi tragă nimeni la răspundere.
Cei care vor trece pragul platformei Industria Bumbacului vor pătrunde într-o hală industrială cu trei spații delimitate, unde pot sparge mai multe categorii de obiecte: electronice mari și mici, obiecte de bucătărie, baie, sticlă, ceramică sau porțelan. Clienții au la dispoziție trei tipuri de “arme”, la alegere (bâtă de baseball, baros și rangă) și obiecte de spart, special gândite pentru eliberare și distracție. Ca să vă faceți o idee, la Break Room se pregătește deja Greek Night, o seară tematică în care se vor sparge farfurii la liber, pe ritmuri de muzică grecească.
Înainte să înceapă distracția însă, clienții vor trece printr-un scurt instructaj în care li se explică regulile de siguranță și primesc un echipament adecvat: ochelari de protecție, cască, halat de protecție și mănuși. Clienții trebuie să știe că în urma procesului vor depune ceva efort, iar mișcarea făcută aici cu barosul rivalizează ușor cu o oră la sala de forță. Cu toate acestea, activitatea din Break Room este una pur recreațională și promite să vă ofere o porție zdravănă de distracție, de eliberare și de relaxare. Pachetele încep de la 50 de lei și ajung până la 80 sau 150 de lei pentru două persoane. Pentru 20 de lei în plus, clienții pot să imortalizeze întreaga experiență, printr-un clip video filmat în slow motion și trei fotografii.
În spatele Break Room se află Marius Neagoie, un arhitect de 33 de ani. Ca arhitect, tânărul este preocupat și de organizarea și designul spațiilor în care oamenii își petrec timpul liber. Cum naviga printre tendințe și inovații în domeniul arhitecturii, la finele anului trecut tânărul a descoperit în SUA un astfel de anger room. I s-a părut o idee foarte bună și necesară pe piața locală, iar deschiderea la nou și nivelul ridicat de stres din rândul populației nu au făcut decât să îi întărească arhitectului intuiția inițială. A dedicat mai bine de două luni cercetării și planificării, a urmărit și a analizat cu atenție activitatea unor spații similare din SUA, din Europa și din Asia și la jumătatea lunii trecute a deschis primul anger room din România. Investiția inițială a fost de 15.000 de euro și a constat în amenajarea halei și a spațiilor de break room, procurarea echipamentelor de siguranță, branding, promovare și logistica specifică.
Antreprenorul estimează că va ajunge pe break even într-o perioadă de trei până la șase luni, iar până la finalul anului se așteaptă la o cifră de afaceri de 50.000 de euro.
“Este un demers necesar și din primele feedback‑uri foarte bine îmbrățișat de publicul bucureștean”, spune Marius Neagoie, fondatorul Break Room București. “Primele reacții sunt încurajatoare. Avem multe cereri de tip corporate, grupuri de colegi care vin într-un soi de team building original la noi. Mai sunt solicitări numeroase de vouchere cadou de la aniversări de nuntă la surprize inedite sau petreceri tematice, de exemplu petrecerea burlăcițelor. Interesul publicului este crescut, ca la orice premieră, și ne propunem să îl menținem ridicat prin propunerea constantă de concepte surprinzătoare”, adaugă antreprenorul.
Tânărul mai precizează că această nișă este una limitată ca durată de viață și singura șansă de supraviețuire este îmbunătățirea continuă și propunerea de concepte noi. De aceea, arhitectul plănuiește să organizeze lună de lună evenimente cu teme originale și surprinzătoare astfel încât clienții să revină și să se bucure. Zona de reciclare este o preocupare constantă, toate obiectele care sunt sparte în anger room se reciclează ulterior, partea de sustenabilitate fiind una foarte importantă pentru Break Room. Tot pe agenda antreprenorului se află și optimizarea businessului, în special în zona de ridicare gratuită a obiectelor care nu mai sunt de folos nimănui. “Încurajăm ordinea în casele și în mințile oamenilor, așadar, dacă primim cereri de ridicare de obiecte stricate și care pot fi sparte, le ridicăm gratuit: de la farfurii la sticle, de la imprimante la televizoare vechi și stricate, vaze, obiecte sanitare și în general orice poate fi spart și apoi reciclat”, spune Marius Neagoie, care adaugă că pe viitor își dorește francizarea întregului concept și identificarea unor parteneri la nivel național, în orașe precum Cluj, Timișoara, Brașov și Constanța.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz