Le Manoir deschide o ciocolaterie si un restaurant de sushi cu take away
Reading Time: 3 minuteMagazinul de vinuri si gastronomie premium Le Manoir se extinde prin deschiderea primei ciocolaterii Michel Cluizel din Bucuresti si a unui restaurant cu take away SushiRoom. Investitiile in cele doua proiecte, se ridica la aproximativ 200.000, respectiv 150.000 de euro.
Le Manoir intentioneaza sa deschida cel putin inca un magazin Michel Cluizel in Bucuresti, in cursul anului 2016, iar SushiRoom este inceputul unei retele in Bucuresti. Planul de afaceri include deschiderea a sase alte restaurante SushiRoom in zone precum Floreasca, Dorobanti, Pipera si Cotroceni, urmatorul fiind in plan pentru primavara anului viitor.
Petite Manufacture Cluziel din Bucuresti este primul magazin Michel Cluizel in franciza din lume, celelalte ciocolaterii din Paris, Neuilly-sur-Seine si New York fiind detinute de compania-mama.
Ciocolateria comercializeaza praline, trufe, tablete si alte specialitati din ciocolata produse in Franta, din ingrediente 100% naturale, precum unt pur de cacao si batoane de vanilie Burbon, fara lecitina din soia sau arome adaugate. Pralinele, disponibile la pretul de 39 lei/100 grame, pot fi achizitionate in cutii de doua pana la 422 de bucati.
In ciocolaterie sunt de asemenea disponibile cinci sortimente de ciocolata de plantatie pe care le realizeaza pornind de la boabe de cacao recoltate pe plantatiile sale partenere din Mexic, Republica Dominicana, São Tomé si Príncipe, Madagascar si Papua Noua Guinee.
Pe viitor, ciocolateria Michel Cluizel din Bucuresti va cuprinde si un raion cu materii prime (petale de ciocolata, pudra de cacao, pasta de pralina) si decoratiuni pentru cofetarii amatori sau profesionisti, iar din 2016, Petite Manufacture Cluziel din Bucuresti va organiza ateliere de degustare pentru pasionatii de gastronomie.
O parte dintre produsele Michel Cluizel sunt disponibile si in magazinele Comtesse du Barry, iar pachetele-cadou Michel Cluizel pot fi comandate din magazine sau prin telefon, fax si e-mail.
Cu sediul in Normandia, la Damville, Manufactura Cluizel este singura companie din lume 100% familiala care stapaneste toate etapele procesului de productie a ciocolatei, de la transformarea boabelor de cacao de pe plantatii in pasta de cacao si apoi in ciocolata neagra, cu lapte sau alba, fara a folosi arome adaugate, pana la realizarea umpluturilor, acoperirea lor cu un strat subtire de ciocolata si ornarea bomboanelor. Astfel, Manufactura Cluizel este in acelasi timp cacaofèvier (producator de cacao), cofetar si ciocolatier.
Aventura familiei Cluizel in lumea ciocolatei incepe in 1947, cand Marc si Marcelle Cluizel, fosti patiseri, se decid sa produca artizanal ciocolata in propria bucatarie. Fiul lor de 15 ani, Michel, se implica si el in afacerea familiei in anul urmator. In prezent, in atelierele Michel Cluizel, care ocupa o suprafata totala de 18.000 m2, lucreza 250 de persoane si se produc 1.400 de tone de ciocolata pe an.
Restaurantul SushiRoom ofera clientilor specialitati culinare de inspiratie asiatica, precum sushi, sashimi, maki, california rolls, salata de alge, tartar de ton, chiriashi sau mochi, un desert special inghetat. Toate acestea sunt preparate din ingrediente proaspete, de la somon bio din Scotia la orez special pentru sushi importat din Japonia. De asemenea, SushiRoom propune o serie de produse de bacanie fina japoneza, de la sos de soia sau teriyaki la sake, whisky Nikka si mai multe tipuri de bere, plus toate instrumentele si ingredientele conservate (orez, nori, ghimbir, wasabi etc.) necesare pentru a face sushi in propria bucatarie.
Pentru moment, clientii pot lansa comenzi telefonic si pot ridica pereparatele personal din magazin, unde pot incerca la o tejghea specialitatile zilei. Un serviciu de livrare urmeaza sa fie pus in functiune in viitorul apropiat. Comenzile sunt ambalate in cutii elegante, putand deveni astfel si un cadou deosebit.
Preparatele SushiRoom pot fi degustate si la Restaurantul SushiRoom de langa Ateneul Roman (langa magazinul Comtesse du Barry Ateneu). SushiRoom se bucura de experienta chef-ului bucatar Anirut Poosung.
Preturile variaza de la 9 lei/bucata pentru clasicul sushi cu somon – preparat la SushiRoom cu somon bio din Scotia – la 35 lei/bucata pentru specialitati ale bucatarului, cu trufe sau caviar.
Grupul Le Manoir este lider in domeniul importului si distributiei de produse de gastronomie fina si vinuri premium si distribuitor exclusiv in Romania al unor producatori precum Comtesse du Barry, Cinco Jotas, Kusmi Tea, Michel Cluizel si Maxim’s de Paris si al unor case de vinuri celebre, printre care Joseph Drouhin, Champagne Bollinger, Penfolds, Famille Perrin si Graham’s.
Grupul Le Manoir, prezent pe piata romaneasca din anul 2004, detine si o societate de distributie de produse de gastronomie si vinuri pentru sectorul HORECA, magazinele Comtesse du Barry, macelaria La Boucherie Française, restaurantul Le Bistrot Fançais, restaurantul take-away cu specific japonez SushiRoom si franciza Petit Bateau.
La nivel de grup, cifra de afaceri a Le Manoir in 2014 s-a ridicat la 5 milioane euro.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz