Lanțul de restaurante Spartan se extinde în Spania
Reading Time: 2 minuteSpartan, cel mai mare lanț de restaurante cu carne rotisată din estul Europei, își continuă expansiunea și se extinde în Spania.
”În urma numeroaselor cereri de francizare venite din Spania, am înțeles foarte clar că există un potențial uriaș pentru a dezvolta aici un business de succes în domeniul restaurantelor. Pe piața de food din Spania este suficient loc pentru noi branduri, fiind o piață în plină expansiune. Vrem să deschidem două birouri de franciză, în Barcelona și în Valencia”, a declarat Ștefan Mandachi, fondatorul Spartan, aflat în vizită de prospectare și negocieri în Spania.
Spartan are 1.000 de angajați la nivel național.
Grupul Spartan este în plin proces de extindere și caută atât locații pentru amplasarea unor noi restaurante, cât și parteneri francizați, din țară și din afară, alături de care să continue dezvoltarea afacerii.
Conceptul Spartan se bazează pe trei tipuri de restaurante: în centre comerciale, amplasate stradal sau în regim Drive Thru.
”Pentru a deschide un restaurant Spartan în Spania, investiția pornește de la 250.000 de euro, dar poate să crească în funcție de locație. Spațiul necesar din malluri poate avea 100 de mp, iar locațiile stradale minimum 200 de mp. Îndemn toți românii stabiliți în Spania, care au bugetul necesar, să aplice pentru franciză, pe pagina noastră oficială”, a mai declarat Ștefan Mandachi.
Toate produsele Spartan răspund normelor calității și ale siguranței. Preparatele din pui vândute în restaurantele Spartan sunt făcute din carne de pui proaspătă, care este procesată în fabrica din București. Cele patru sosuri Spartan sunt inspirate din bucătăria grecească și adaptate după rețete proprii.
Cifră de afaceri de 18 milioane de euro
Cifra de afaceri a grupului Spartan a fost de 18 milioane de euro în anul 2020. În semestrul I al anului 2021, businessul condus de Ștefan Mandachi a înregistrat o cifră de afaceri de 14 milioane de euro.
Lanțul de restaurante a fost fondat în 2012 și numără 66 de restaurante, dintre care 26 sunt restaurante proprii și alte 40 sunt în sistem de franciză, deschise în capitală și în 37 de orașe din țară: Suceava, Alba Iulia, Arad, Brașov, Iași, Cluj, Timișoara, Botoșani, Galați, Brăila, Focșani, Târgu-Jiu, Craiova, Pitești, Turnu-Severin, Deva, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Oradea, Roman, Sibiu, Zalău, Piatra Neamț, Constanța, Vicov, Bistrița, Câmpina, Buzău, Bacău, Bârlad, Vaslui, Huși, Târgoviște, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureș, Lugoj și Petroșani.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz