Laborator de cariere pentru absolventi
Reading Time: 3 minuteBCR, in parteneriat cu Scoala de Valori, inaugureaza prima platforma online care imbina e-learningul si ofertele de pe piata muncii pentru studentii din Romania: https://laboratoruldecariere.ro/.
Noua platforma de e-learning lansata de Banca Comerciala Romana (BCR) in parteneriat cu organizatia non-guvernamentala Scoala de Valori, care include si oferte de pe piata muncii pentru tineri, are rolul de a contribui la rezolvarea unei probleme actuale: odata ce si-au incheiat studiile, multi tineri se confrunta cu dificultati atunci cand incearca sa isi gaseasca un loc de munca. Obstacolele de care se lovesc sunt cauzate din ce in ce mai frecvent de decalajul dintre necesitatile de pe piata muncii si ceea ce pot oferi studentii in termeni de abilitati, cunostinte si competente, arata BCR, intr-un comunicat de presa.
Laboratoruldecariere.ro este special conceput pentru a incuraja, facilita si consolida legaturile dintre studenţi, profesori şi persoane din mediul business din Romania, astfel incat abilitaţile dezvoltate de tineri sa fie armonizate cu cerinţele existente pe piaţa muncii. Noua platforma va contine mai multe module de e-learning de baza care trebuie parcurse pe rand de catre studenti. Acestia vor da un test la finalul fiecarui modul si, in functie de trecerea lui, li se va permite accesul la urmatorul modul. Totodata, pe masura ce parcurg fiecare modul, studentii pot vizualiza si aplica la mai multe internshipuri, care vor fi afisate in functie de etapa de e-learning in care se afla.
Tematica modulelor variaza de la time management la modalitati de a-ti construi un CV si de a cauta un loc de munca sau internship. Ulterior, studentii vor avea acces la o multitudine de module de e-learning gratuite care vor varia de la limbi straine la cursuri de initiere in marketing, spre exemplu.
“Doar parteneriatele intre mediul public, cel privat si societatea civila garanteaza existenta unor programe menite sa sprijine tinerii, sa ii ajute sa inceapa o cariera in circumstante optime si sa ii ghideze in parcursul lor profesional. Laboratoruldecariere.ro deschide o serie de oportunitati in acest sens, venind deopotriva in ajutorul celor iesiti de pe bancile facultatii si aflati in cautarea unui job si al angajatorilor dispusi sa mizeze pe ideile inovatoare, dedicarea si entuziasmul tinerilor”, a declarat Dana Demetrian, Vicepresedinte Retail&Private Banking BCR.
„In Romania exista o problema serioasa de integrare a tinerilor pe piata muncii, in timp ce economia are nevoie de premise de crestere sanatoasa in viitor. Acum avem la indemana mijloacele necesare in mediul digital pentru a raspunde provocarilor economice, de formare si educare a tinerilor. Bancile prin natura activitatii lor au capacitatea sa inteleaga si sa conecteze segmente foarte diferite de clienti, nevoile si potentialul lor economic, si de aceea pentru noi, BCR, crearea de valoare economica prin investitii in educatie pentru angajabilitate, este o extensie fireasca a activitatii noastre”, a aratat Dana Demetrian, Vicepresedinte Retail&Private Banking BCR.
Platforma lansata de BCR in parteneriat cu Scoala de Valori se bucura de sustinerea autoritatilor de profil din Romania, printre care Ministerul Tineretului si Sporturilor, si de cea a organizatiilor studentesti, precum Consiliul Tineretului.
„Laboratoruldecariere.ro este platforma prin intermediul careia orice student isi poate imagina cum poate intra pe piata muncii si unde poate invata cum sa-si dezvolte abilitatile necesare gasirii locului in economie, creandu-si cu inteligenta planul pentru succesul personal si profesional”, spune Silvia-Dana Bogdan, Head of Corporate Engagement Scoala de Valori.
La ora actuala, potrivit unui studiu BCR, 48,17% dintre respondenti considera ca in Romania tinerii pot obtine cu greu un loc de munca, iar, conform Institutului National de Statistica, rata somajului este mult mai ridicata in randul proaspetilor absolventi (21,6% fata de media la nivel national – intre 6,5% si 7,4%). Cat despre mileniali, primul pas pe care aproximativ 60% dintre acestia il fac in cautarea unui job este crearea unui profil online.
In ceea ce priveste e-learning-ul, peste 70% dintre tineri declara ca ii ajuta mult in viata personala si profesionala de zi cu zi. 77,7% considera ca e-learning-ul le permite sa descopere subiecte si abordari noi, iar 74.5% recurg la el caci doresc sa exploreze mai multe tematici decat cele cuprinse in curriculumul scolar sau universitar.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz