Pentru prima dată în istoria Jocurilor Olimpice, ceremonia de deschidere se mută de pe stadion. De această dată, spectacolul are loc pe malurile Senei.
Jocurile Olimpice Paris 2024 se vor desfăşura pe parcursul a 17 zile, începând de vineri, 26 iulie.
La ora locală 19:30 (20:30, ora Românei), 3.000 de dansatori, muzicieni şi actori vor anima un traseu de şase kilometri, care pornește de la Pont d’Austerlitz, lângă Jardin des Plantes, și se continuă de-a lungul râului Sena până la Turnul Eiffel, unde a fost construită o scenă special pentru eveniment. Întregul spectacol va dura 3 ore și 45 de minute și va marca startul oficial al celor 17 zile de Jocuri Olimpice 2024.
80 de ecrane gigant vor fi instalate în tot Parisul, iar peste un miliard de oameni sunt aşteptaţi să urmărească ceremonia din faţa televizoarelor, spectacolul fiind transmis de Eurosport, de postul public de televiziune, pe TVR 1 & TVR Sport, dar și în platforma Max, care a anunțat că va oferi acces tuturor abonaților săi, indiferent de pachetul pe care îl au activat.
326.000 spectatori vor urmări de pe malul Senei speactacolul de astăzi. Între aceștia, 222.000 sunt deținători de bilete gratuite, care au locuri pe cheiurile înălțate ale Senei și 104.000 au bilete plătire și vor sta pe cheiurile inferioare. Această ceremonie va rămâne în istorie și datorită prezenței, care va depăși cu mult orice s-a realizat până acum, având în vedere „scena” impresionantă desfășurată pe cursul Senei.
Pentru transmisiunile video ale ceremoniei, o echipă de 400 de profesioniști a fost mobilizată iar camerele video vor fi completate de 200 de smartphone-uri, instalate pe bărci pentru a oferi spectatorilor o perspectivă „din interior”. OBS va folosi, de asemenea, opt drone, trei elicoptere și patru bărci stabilizate.
O analiză Biz publicată la începutul anului arăta că bugetul inițial pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, stabilit la 8 miliarde de euro, ar putea fi depășit, în timp ce autoritățile franceze așteaptă beneficii economice de 10,7 miliarde de euro și generarea a peste 250.000 de locuri de muncă în Île-de-France, regiunea a cărei capitală este Parisul.
La deschiderea Jocurilor Olimpice de Vară 2024 participă 206 delegații. În total iau parte 10.500 de sportivi, dintre care 571 din Franța. România participă la Jocurile Olimpice 2024 cu o delegaţie de 106 sportivi.
Portdrapelul României la ceremonia de deschidere va fi familia de canotori Cozmiuc, Ionela şi Marius. Sportivii României se vor întrece în 18 sporturi diferite: tir cu arcul, atletism, box, canoe, ciclism, scrimă, gimnastică artistică, gimnastică ritmică judo, canotaj, navigaţie, nataţie, tenis de masă, tenis de câmp, triatlon, polo pe apă, haltere şi lupte.
Sportivii români care vor defila la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din acest an de la Paris, vor purta uniforme create de designerul român Olah Gyarfas și produse de Pandora Prod.
Conceptul designului uniformelor de paradă pentru JO Paris 2024 este inspirat de motto-ul „unitate în diversitate” – o celebrare a personalității fiecărui sportiv, a talentului și spiritului fiecăruia. Designerul Gyarfas Olah a propus o colecție de ținute variate, cu elemente comune și complementare, toate având stilistic un numitor comun: o atitudine casual sport modernă care celebrează bucuria de a fi împreună și bucuria sportului. Culoarea predominantă este galben, un simbol al identității naționale, dar și al unei atitudini optimiste și prietenoase, un porte-bonheur pentru tricolori.
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, şi cel al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, au semnat, marţi, un…
Agenția independentă de comunicare Pi2, cu birouri și filiale în Europa Centrală și de Est, a fost selectată să gestioneze…
În medie, utilizatorii plătesc 12 abonamente online, inclusiv Netflix, Spotify și YouTube Premium – cele mai populare servicii din întreaga…
JYSK, Phillip Morris, Deichmann, dm drogerie markt și Starbucks sunt cele mai apreciate companii de către propriii angajați, conform “Top…
Piața IT din România trece printr-o perioadă de transformare, iar modelul tradițional de outsourcing, bazat pe externalizarea resurselor umane, începe…
Danone România s-a alăturat susținerii centrelor de zi E.G.A.L. dezvoltate de Societatea Națională de Cruce Roșie, susținând continuarea activității din…