Stiri

Israelienii au fost cei mai mulți turiști în Hotel Cișmigiu, din centrul Capitalei

17 iul. 2024 3 min

Israelienii au fost cei mai mulți turiști în Hotel Cișmigiu, din centrul Capitalei

Reading Time: 3 minute

Turiștii din Israel au generat, în prima jumătate a acestui an, 23% din veniturile înregistrate de Hotel Cișmigiu, parte a portofoliului Hercesa România din anul 2004. Pe locul al doilea din perspectiva cazărilor în Hotel Cișmigiu s-au situat turiștii din România, cu 21% din total, urmați de cei din Marea Britanie (8%), Italia (7%), Germania (6%) și Țările de Jos (4%). Indicatorul Average Daily Rate (ADR) a crescut cu 3% față de primele șase luni din 2023, iar gradul de dublă ocupare a fost de 1,4.

„Turiștii israelieni și români au generat 44% din veniturile noastre din primele șase luni ale acestui an”, a declarat Mirela Cojocaru, directorul general al Hotelului Cișmigiu. „Ne-am atins bugetul stabilit, care era cu 3% peste anul trecut și am înregistrat o revenire semnificativă a rezervărilor din partea turiștilor din Israel, care reprezintă 23% din totalul cazărilor noastre din prima jumătate a anului. Deși primele două luni au fost dificile din cauza scăderii numărului de rezervări din Israel, din martie situația s-a stabilizat, iar rezervările au revenit la nivelul de anul trecut”, a adăugat Mirela Cojocaru.

Turismul de business continuă să fie principalul generator de venituri pentru Hotel Cilmigiu, cu un procent de 60% din total. Segmentul evenimentelor corporate, deservit de Hotel Cișmigiu prin cinci săli de conferință cu capacități cuprinse între 30 și 70 de persoane și un amfiteatru, a crescut cu 4% față de primele șase luni din 2023.

„Segmentul de leisure a contribuit în procent de 40% la veniturile hotelului din primele șase luni din 2024. Am observat o creștere notabilă a numărului de turiști italieni, care au ales România datorită costurilor mai reduse în comparație cu alte destinații europene. Evenimentele mari, precum concertele Coldplay, au contribuit semnificativ la ocuparea hotelului nostru, demonstrând că Bucureștiul devine o destinație atractivă pentru festivaluri și concerte,” a explicat Mirela Cojocaru.

La nivelul pieței hoteliere din București, Top 5 țări din care provin turiștii este condus de România (40%), urmată de Israel (6,95%), Italia (6,65%), Marea Britanie (6,17%) și Spania (4,86%). Turiștii care vizitează Bucureștiul aleg un sejur cuprins între 3 și 7 nopți în procent de 38%, cei care rămân 2 nopți reprezintă 20% din total, iar cei care stau doar o noapte – 34%.

Istoria Hotel Cișmigiu

Hotel Cișmigiu cuprinde 60 de apartamente și este și un hub cultural, prin Librăria Humanitas, Institutul Cervantes și prin organizarea, în diversele spații ale clădirii, de expoziții ce cuprind lucrări de artă românească și o destinație gastronomică, prin Berăria Gambrinus de la parterul clădirii și Bistro Cișmigiu, operat de Stadio la etajul al șaselea.

Repere istorice

1912 – Inginerul Nicolae Pissiota începe construcția Palace Hotel, fiind autorul proiectului de rezistență, în vreme ce vărul său, arh. Arghir Culina, s-a ocupat de partea de de concepție și organizare a hotelului.

1913 – Palace Hotel, cu 200 de camere, este inaugurat.

1941 – Se deschide, la parterul Palace Hotel, celebra Berărie Gambrinus.

1948 – Hotelul este naționalizat și redenumit „6 martie”.

1965 – Clădirea primește numele Hotel Cișmigiu.

1985 – Hotelul este închis din cauza degradării.

1990 – Clădirea devine căminul studenților de la Academia de Teatru și Film.

1995 – Hotel Cișmigiu este din nou închis din cauza degradării semnificative.

2004 – Hercesa achiziționează Hotel Cișmigiu.

2012 – Hotel Cișmigiu este redeschis și redat circuitului turistic și cultural, în urma unei investiții de 15 milioane de euro.

Hercesa România 20 de ani: 1.000 de apartamente livrate și 1.000 în construcție/în pregătire

Hercesa este prezentă pe piața din România din anul 2004 și a livrat de atunci 1.000 de apartamente în proiectul Vivenda Residencias din zona Titan din București. În prezent, Hercesa România are în construcție și în pregătire 1.000 de apartamente în proiectele Stellaris Residencias și Vivenda Residencias.

Stellaris Residencias este al doilea proiect rezidențial de anvergură dezvoltat de Hercesa România în București după Vivenda Residencias și va cuprinde un total de 4.500 de apartamente. Prima fază a Stellaris Residencias presupune o investiție de 59 de milioane de euro, va fi construită în patru etape și va cuprinde 482 de apartamente.

Array

Articole pe aceeași temă: