Categories: MarketingStiri

Interactiune virtuala sau fata in fata?

Reading Time: 2 minute

La nivel international, 23% dintre consumatorii online considera interactiunile virtuale la fel de bune ca cele in care intalnesti persoana fata in fata, arata un studiu online GfK derulat in 22 de tari pe un esantion de peste 27.000 de consumatori in varsta de 15 ani sau mai mult.

Doar 15% dintre cei chestionati nu sunt de acord ca interactiunile virtuale cu oameni si locuri pot fi la fel de autentice ca atunci cand te afli acolo in persoana.

Oportunitatile pentru interactiuni virtuale sunt tot mai frecvente in viata de zi cu zi – fie ca este vorba despre conferinte video, interactiunea video in timpul convorbirii telefonice cu ajutorul functiei “face-timing” de pe smartphone, chat-ul de Facebook si de WhatsApp sau chiar explorarea oraselor, a restaurantelor sau a muzeelor, utilizand optiunea de vizionare a strazilor oferit de Google Maps sau aplicatia 3D-Panorama.

Acordul cu afirmatia ca interactiunile virtuale pot fi la fel de potrivite ca cele directe creste la cei cu varsta cuprinsa in intervalele 20 – 29 de ani si 30 – 39 de ani, cu 28%, respectiv 27%. Aceasta ii pozitioneaza confortabil inaintea adolescentilor, care sunt urmatoarea generatie cea mai „orientata spre lumea virtuala”, cu 22%.

Acordul cu aceasta afirmatie scade vertiginos in randul generatiilor mai in varsta. Unul din cinci (20%) dintre cei cu varsta cuprinsa intre 50 si 59 de ani nu sunt de acord ca interactiunile virtuale pot fi la fel de bune ca atunci cand esti in contact direct cu o persoana, in comparatie cu doar 15% care au votat opusul. Multi dintre cei cu varsta de peste 60 de ani nu sunt de acord – aproape o treime (27%), in timp ce doar unul din zece (11%) spun ca sunt de acord.

Brazilia si Turcia sunt cel mai mult „orientate spre lumea virtuala”, Germania si Suedia cel mai putin

Brazilia si Turcia se afla in topul listei consumatorilor online care cred in autencitatea interactiunilor virtuale, cu o treime (34%) in fiecare tara sustinand acest lucru. Ele sunt urmate de Mexic (28%), China (27%) si Rusia (24%).

Celalalt capat al scalei, al celor care nu sunt de acord ca virtualul poate inlocui interactiunile fata in fata, este condus de Germania, cu aproape o treime (32%) dintre consumatorii online. Aceasta este urmata de Suedia, la 29 de procente, de Cehia si Belgia care au rezultate stranse (26%) si Olanda si Marea Britanie la doar putin sub un sfert (23%).

Statele incluse in studiu sunt Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, China, Cehia, Franta, Germania, Hong Kong, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Polonia, Rusia, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Turcia, Marea Britanie si SUA.

Studiul poate fi descarcat aici

Credit foto:  Agencyby | Dreamstime.com

Loredana Sandulescu

Recent Posts

Emisiile asociate AI ar putea crește de peste 10 ori până în 2030

Doar una din șase (16%) dintre cele mai mari companii din lume este, în prezent, pe drumul corect pentru a…

4 minute ago

Guvernul a semnat acordul pentru achiziția a 32 de aeronave Lockheed Martin F-35

Guvernul României a confirmat intenția sa de a achiziționa 32 de aeronave Lockheed Martin F-35 Lightning II de generația a…

2 ore ago

Gala The Culture of Luxury, organizată de revista Haute Culture sub forma unui bal mascat ca în Micul Paris de odinioară

Evenimentul emblematic al revistei Haute Culture, Gala The Culture of Luxury, în cadrul căreia sunt celebrate personalități și proiecte remarcabile,…

2 ore ago

Un an de cashback cu Salt Bank: Cum îți pot aduce prietenii până la 2.400 de lei

O recomandare care să-ți aducă înapoi 5% din valoarea cumpărăturilor la POS timp de o lună? Da, dar numai cu…

3 ore ago

În ce condiții se pot prelungi contractele de servicii de telefonie, internet sau televiziune

După expirarea perioadei inițiale a unui contract încheiat cu un furnizor de servicii de comunicații electronice, utilizatorii finali pot opta…

3 ore ago

Peste 1300 de ONG-uri cer partidelor politice să-și facă publică poziția față de facilitățile fiscale pentru sponsorizarea societății civile

Peste 1300 de organizații neguvernamentale active din România au adresat astăzi o scrisoare deschisă partidelor politice, solicitându-le să își asume…

3 ore ago