Instituțiile publice consideră că ar trebui să angajeze oameni care vor lucra tot timpul de acasă
Reading Time: 2 minuteInstituții din mediul guvernamental au ajuns la concluzia că trebuie să angajeze oameni care vor lucra tot timpul de acasă, a declarat, marți, directorul general al Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), Dan Cîmpean, în cadrul unei conferințe despre administrarea resurselor umane în timpul pandemiei, scrie Agerpres.
„Acel mediu confortabil al biroului nostru, cu sala de reuniuni, cu colegii cu care ne întâlneam și discutam și mișcam lucrurile, a dispărut. În schimb, foarte interesant: persoane, experți care păreau cam exotici, păreau cam ciudați, lucrau în colțul lor, lucrau cu echipe virtuale din afara României, cu echipe internaționale, dintr-o dată s-au simțit în largul lor, dintr-o dată toți îi întreabă acum: ‘Cum făceați? Spuneți-ne și nouă, transferați-ne cunoștințe, învățați-ne secretul, cum să ne conducem echipa în mod virtual, cum să obținem rezultate cu mai puțină birocrație și mai puțină formalitate?’ Credeți sau nu, dar inclusiv instituții din mediul guvernamental au ajuns la concluzia, iar unele știu că au luat chiar decizii – va trebui să ne mișcăm decisiv în această direcție, să avem colegi, să angajăm noi colegi care vor lucra dintotdeauna de acasă. Exact cum fac marile firme de tehnologie”, a afirmat Dan Cîmpean.
Directorul general al CERT-RO a subliniat că noul mod de lucru de acasă necesită ca angajații să învețe abilități noi, deoarece chiar și cei mai profesioniști lucrători găsesc noul mod de lucru dificil.
„Factorii de decizie, managementul, va trebui să aibă curajul să ia astfel de pași decisivi. Părerea mea sinceră e că anumite trenduri nu vor fi reversibile, oamenii vor continua să lucreze măcar parțial de acasă, vom continua să lucrăm cu echipe virtuale, și așa mai departe. Deci ne trebuie acești pași decisivi, acele decizii hotărâte, curajoase, care s-ar putea să pară exotice, dar e noul normal: oameni care vor lucra măcar parțial de acasă, unii vor lucra în permanentă de acasă, pentru instituții inclusiv guvernamentale, cu echipe virtuale, cu mod de lucru de tip agil și cu o școlarizare foarte intensă, foarte agresivă în sensul bun, pentru a ne constitui acele noi skill-uri de care avem nevoie, prin care trebuie să ne cam reciclăm cu toții, să învățăm să ne planificăm activități online, să organizăm mitinguri online, pentru că observăm cu toții că ne este mult mai dificil să concretizăm proiecte, să concretizăm inițiative. Noul mod de lucru pe care îl observăm este dificil inclusiv pentru oameni care sunt ultra-eficienți, ultra-specializați, foarte profesioniști”, a menționat Dan Cîmpean.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz