Stiri Brand Focus Business Companii

Inovație și parteneriate pentru o societate mai bună

27 iun. 2022 3 min

Inovație și parteneriate pentru o societate mai bună

Reading Time: 3 minute

Ecosistemul de startup-uri și ONG-urile reprezintă două importante direcții de implicare din partea Orange România. Am stat de vorbă cu Florina Dumitrache, Strategy & Business Development Manager la CyberEdu, precum și cu Gabriela Alexandrescu, președinte executiv al Salvați Copiii România, pentru a vedea cum decurge colaborarea cu Orange.

CyberEDU a fost lansat în primăvara anului 2020 cu scopul de a oferi un mediu propice pentru antrenarea aptitudinilor de securitate cibernetică. În scurt timp, CyberEDU a fost selectat în acceleratorul IMPACT EdTech din peste 300 de soluții de educație la nivel european și a reușit să se claseze pe locul 2 la finele programului. ­”Orange a crezut în soluția CyberEDU și în urma participării la programul Cities of the Future am fost incluși în acceleratorul Orange Fab. Mai mult decât atât, împreună cu Orange am lansat ­UNbreakable România, recent premiat ca cel mai bun program de educație din România în cadrul Galei Anis 2022. Programul educațional, care a avut anul trecut peste 1.500 de participanți, se desfășoară exclusiv pe platforma CyberEDU„, arată Florina Dumitrache,Strategy & Business ­Development Manager la CyberEdu.

Florina Dumitrache

În plus, dezvoltarea de echipe de răspuns la incidente de securitate la nivel de universități este un alt proiect pilot în care colaborează cele două entități. „Mediul academic este un mediu propice pentru o astfel de soluție, având resursele umane care pot susține activitatea și pe noi alături de ei, cu tehnologia și poligonul virtual de antrenament”, spune reprezentantul CyberEdu.

Nevoia de experți în securitate nu face decât să se adâncească atât la nivel local cât și la nivel global, așa că ­CyberEDU vine în ajutorul companiilor cu soluții de reconversie profesională și workshopuri practice de securitate cibernetică.

Copiii, răspunsul pentru o lume mai bună

Orange este unul dintre partenerii tradiționali ai organizației Salvați Copiii, alături de care au fost derulate proiecte multiple, cu impact ­deosebit asupra copiilor din dife­rite comunități. „Un proiect de amploare și de necesitate socială a fost programul «Acces la educație pentru copii din grupuri defavorizate». După închiderea școlilor, pe fondul restricțiilor impuse de pandemie, Salvați Copiii România și ­Orange au organizat un program amplu de restabilire a accesului la educație pentru toți copiii, mai ales pentru cei vulnerabili, aflați în risc suplimentar de excluziune socio-educațională și de discriminare”, arată Gabriela ­Alexandrescu (foto dreapta), președinte executiv al Salvați Copiii România.

Astfel, au fost donate peste 4.000 de tablete pentru copiii vulnerabili care frecventau programul Salvați Copiii. Tabletele au fost achiziționate cu internet inclus pentru o perioadă de
24 de luni. În același timp, Salvați Copiii a desfășurat activități de formare pe tema siguranței online pentru cadre didactice din zone defavorizate, în cadrul proiectului “Niciun giga nu se pierde”. Ulterior, școlile incluse în proiect au primit dispozitive și internet gratuit de la Orange timp de un an.

Foto Gabriela

De asemenea, Orange s-a implicat pentru a susține și mai mult orga­nizația în contexte de criză, pe du­rata pan­demiei. „Deoarece în Româ­nia școala online nu avea în spate o practică solidă, a fost nevoie de pregătirea ca­drelor ­didactice. Astfel, 120 de profesori din programele Salvați Copiii (angajați și voluntari) au fost instruiți privind utilizarea platformei educaționale Digitaliada (n.r. – a Fundației Orange) pentru predarea online”, spune președintele Executiv al Salvați Copiii România. Totodată, ­Orange a oferit acces gratuit la internet pentru două luni cadrelor didactice din 100 de școli, printre care și cele 50 de școli în care se derulau proiecte implementate de Salvați Copiii. 

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: