Stiri

Innovators for Children 2022: trei startup-uri vor primi finanțare de 20.000 de euro

14 sept. 2022 6 min

Innovators for Children 2022: trei startup-uri vor primi finanțare de 20.000 de euro

Reading Time: 6 minute

Innovators for Children 2022 și-a ales câștigătorii: trei startup-uri din cele nouă finaliste ale programului au convins juriul în cadrul Pitch Day și vor beneficia de finanțare de 20.000 de euro, de mentorat și consultanță în dezvoltarea produselor lor. Startup-urile câștigătoare, Manuscrito, ONE Learning și Investory, propun soluții tech inovatoare care aduc beneficii reale în viețile copiilor și adolescenților din România.

Cea de-a patra ediție a acceleratorului Innovators for Children, organizată de Impact Hub Bucharest și Impact Hub Basel, alături de partenerul strategic UiPath Foundation și sponsorii BRD și Mastercard, a intrat în etapa finală: cele nouă startup-uri finaliste ale ediției 2022 și-au prezentat evoluția de pe parcursul programului de accelerare în fața unui juriu format din experți în business, management de proiect, antreprenoriat, sectorul non-guvernamental și marketing. 

La finalul evenimentului au fost desemnați câștigătorii: Manuscrito, ONE Learning și Investory vor primi finanțări nerambursabile în valoare totală de 20.000 de euro și vor intra în următoarea etapă a programului, în care vor avea parte de sesiuni de mentorat, sprijin în creșterea businessului, o campanie media și de diverse opțiuni de training și consultanță, personalizate nevoilor lor.  

Ediția a patra a acceleratorului a însemnat creșterea comunității Innovators for Children și o colaborare mai intensă și frumoasă între participanți. Am adus alături de noi în program mentori valoroși, experți în business și social, organizații care lucrează cu copii și care accelerează evoluția antreprenorilor cu care lucrăm. Prin acest efort colectiv, al tuturor celor implicați în program, soluțiile dezvoltate de startup-urile participante reușesc să aibă un impact real asupra vieților copiilor și adolescenților din România.” 

Irina Simulescu, Program Manager Impact Hub Bucharest

Criterii în selecția câștigătorilor

Echipele care au prezentat la Pitch Day au fost jurizate pe criterii precum nevoia și soluția identificate, piața de desfacere, avantajele competitive, proiecții financiare, componența echipei, dar și prin prisma evoluției în cele două luni de program. 

Soluțiile câștigătoare propun antrenarea scrisului de mână pe tablete, dezvoltarea abilităților esențiale celor mici prin activități interactive off-screen și învățarea prin joc a conceptelor financiare de bază. 

Inovația stă la baza misiunii UiPath Foundation de a sprijini copiii și adolescenții din comunități vulnerabile să-și atingă potențialul maxim și suntem întotdeauna în căutare de noi soluții care să se plieze cât mai bine pe nevoile și realitățile celor înscriși în programele noastre educaționale. Pentru mine a fost o onoare să fac parte din juriul Innovators for Children și am fost surprinsă de creativitatea și implicarea participanților, dar și de modul în care soluțiile propuse folosesc tehnologia pentru a crea impact pozitiv în societate. În timpul jurizării am avut în minte două criterii esențiale, și anume: aceste soluții să aibă impact în comunitățile vulnerabile și să fie scalabile, așa că abia aștept să văd evoluțiile viitoare. Le urez mult succes în continuare tuturor celor care au participat în program!

Raluca Negulescu-Balaci, Director Executiv, UiPath Foundation

Soluțiile edutech câștigătoare Innovators for Children 2022 

Manuscrito, finanțată cu 8.000 de Euro, este o aplicație pentru tablete care ajută copiii între 4-8 ani să își îmbunătățească scrisul într-un mod interactiv, să învețe să citească și să facă exerciții simple de matematică. Aplicația folosește un model de Machine Learning antrenat pe scrisul celor mici, dezvoltată special pentru nevoile acestora, astfel încât elevii sunt îndrumați în procesul învățării scrierii de mână prin feedback instant. 

Sunt fericit că echipa Manuscrito a ajuns până în această etapă a programului! Finanțarea primită prin Innovators for Children ne va ajuta să continuăm dezvoltarea produsului, partea de grafică, dar și dezvoltare propriu-zisă, mai ales că ne pregătim de lansarea produsului pe piață. Participarea în acceleratorul Innovators for Children a fost specială pentru noi în sensul în care nu am simțit că e neapărat vorba de o competiție, ci mai degrabă, o colaborare între participanți. Ne-a ajutat faptul că toate soluțiile înscrise în program vizează domeniul educației, astfel încât am putut învăța și din feedback-ul primit de alte echipe.”

Paul Pop, cofondator al Manuscrito

ONE Learning, finanțată cu 7.000 de Euro, este o platformă și aplicație ușor scalabilă, dedicată părinților și educatorilor, cu ajutorul căreia aceștia pot crea activități practice și interactive (misiuni/ quests) off-screen pentru copii între 3-8 ani. Fiecare activitate combină una sau mai multe dintre abilitățile esențiale pentru școală și viață, precum aptitudini fizice, abilități cognitive, sociale, creative și emoționale.

„Innovators for Children este un program de accelerare puternic, care pe noi ne-a ajutat foarte mult pe partea de business. Ceea ce echipa ONE Learning ar fi putut face și dezvolta în șase luni, acceleratorul ne-a ajutat să ajungem acolo în două. Suntem recunoscători pentru oportunitatea de a fi parte din Innovators for Children alături de alte startup-uri, tot pe educație, și să avem această comunitate în care fiecare dintre noi, cu expertiza pe care am avut-o, să ne ajutăm reciproc. Nu a fost o competiție, ci mai degrabă o camaderie de oameni pasionați și ambițioși.”

Ioana Axinte, cofondator al ONE Learning

Investory, finanțată cu 5.000 de Euro, este o aplicație de educație financiară, dedicată copiilor între 6-10 ani, care combină lecțiile clasice de educație financiară cu tehnologia modernă și cu metoda de învățare prin joc. Investory îi ajută pe cei mici să înțeleagă concepte financiare de bază și îi învață cum să își gestioneze banii, luând astfel de pe umerii părinților povara de a explica celor mici termeni și concepte financiare pe care adesea nici adulții nu le cunosc. 

„Innovators for Children m-a ajutat foarte mult să mă organizez mai bine, să mă gândesc la partea de business mai mult și la impactul social pe care îl are soluția noastră. În același timp, m-a conectat cu mulți oameni valoroși cu care putem să continuăm proiectele mai departe și, de ce nu, să facem echipă cu echipele din accelerator. Finanțarea obținută ne va ajuta să transmitem mesajul Investory mai departe, chiar în afara țării: pregătim o campanie de marketing bine pusă la punct care vizează Europa și Statele Unite.”

Monica Tarmure, cofondator al Investory

Cum a decurs Innovators for Children 2022

Innovators for Children

Ediția a patra a Innovators for Children a debutat în aprilie 2022 și a primit un total de 112 de aplicații din toată țara ale startup-urilor și antreprenorilor sociali care au propus soluții tech pentru sănătatea fizică, intelectuală și emoțională a copiilor și adolescenților. 

11 dintre ele au fost selectate pentru a fi parte din program și au intrat într-un proces de accelerare de două luni, în care s-au concentrat pe construirea și validarea unui model de afacere, au beneficiat de mentorat, workshop-uri dedicate, consultanță și au participat la o conferință internațională de networking. 

Pe tot parcursul programului, participanții i-au avut alături pe mentorii ediției 2022: Adina Crețu (Director Programe, Impact Hub Bucharest), Raluca Negulescu-Balaci (Director Executiv, UiPath Foundation), Horia Velicu (Head of Innovation Lab, BRD), Diana Certan (Director executiv, Organizația Umanitară CONCORDIA), Mădălina Putineanu (Managing Director, Parenting Ads) și Andrei Dudoiu (Managing Partner & President BoD SeedBlink). 

Innovators for Children 2022 continuă până la finalul anului, cu o sesiune intensă de mentorat și consultanță de business dedicată celor trei startup-uri câștigătoare. În decembrie va avea loc evenimentul de final al programului, în care acestea își vor prezenta evoluția și planurile de viitor. 

Organizațiile implicate

Innovators for Children este un accelerator dedicat startup-urilor și ONG-urilor care aduc un impact pozitiv pentru starea de bine și dezvoltarea copiiilor și adolescenților cu ajutorul tehnologiei, prin inovare scalabilă. În cele patru ediții ale programului au fost selectate 44 de proiecte, dintre care 15 au primit finanțare totală de peste 250.000 de euro. 

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3.000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări.

Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Impact Hub Basel susține antreprenorii sociali și inovația sustenabilă. Organizația își propune să promoveze interacțiunea dintre membri și diferiți stakeholderi, prin diferite resurse, cum ar fi evenimentele, spațiul de coworking, programe de incubare, ideație și accelerare.

Astfel, își dorește să creeze un ecosistem colaborativ unde inovația și schimbarea sunt încurajate, unde accesul la resurse de calitate, inspirație și informație este ușor și unde comunicarea și conectarea cu oameni diverși, cu aptitudini variate, este facilitată. 

UiPath Foundation  

UiPath Foundation este o organizație non-guvernamentală care derulează programe menite să susțină copiii din medii vulnerabile să-și atingă potențialul și să se dezvolte alături de comunitățile lor, prin accesul egal la educație și prin dezvoltarea competențelor secolului al 21-lea. UiPath Foundation a fost  fondată de compania UiPath în ianuarie 2019 și acționează ca o organizație independentă.

Începând cu copiii din România și India, UiPath Foundation derulează, în parteneriat cu organizații non-profit cu impact la nivel local, regional și național, programe educaționale care răspund multiplelor nevoi ale copiilor care se confruntă cu sărăcia.  

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: