Viziunea este cea care duce businessul la următorul nivel, iar inovația face diferența între un lider și un follower în orice domeniu. Companiile și oamenii care deschid noi drumuri punând în aplicare idei inovatoare se distanțează de pluton și dictează regulile într-o economie tot mai digitalizată. Inovația pe toate palierele, de la nivel de produs și servicii, la marketing și chiar la resurse umane, devine ingredientul esențial pentru succes în businessul actual.

 • 09:00 - 10:00 Înregistrarea participanţilor

  Welcome coffee break

 • 10:00: SESIUNEA "INOVAȚIA CA INSTRUMENT DE BUSINESS"

  Este motorul companiilor de succes de orice dimensiuni, de la corporații conduse de manageri vizionari, la companii mici și startup-uri care pot profita de flexibilitatea lor pentru a fi mereu în fruntea valului de noi tehnologii. Însă inovația nu presupune doar creativitate și deschidere la nou, ci și disciplină în implementarea sa. Numai atent integrată în procesele de business ale unei companii o idee inovatoare poate aduce rezultatele scontate pentru afacerea ta.

  Află cum reușesc companiile să stimuleze și apoi să implementeze cu succes inovațiile care schimbă lumea!

  SPEAKERI:

  10:00 - 10:15: Cosmin Nicula, Co-founder, VisageCloud
  Puterea inteligenţei artificiale: Vezi prezentarea
  Detectare facială și rețele neurale made in Romania. Dezvoltată de  Bogdan Bocșe și Cosmin Nicula, VisageCloud este prima platformă software românească de recunoaștere facială, bazată pe inteligență artificială.

  10:15 - 10:30: Alina Frincu, RRP Director, Philip Morris Romania
  Inovaţia care-şi propune să schimbe lumea fumatului. Vezi prezentarea
  Inovațiile propulsează industriile către transformare și progres, fiind investiții pentru viitor. Industria tutunului nu face excepție – Philip Morris lansând categoria de produse cu potențial de risc redus, ce încălzesc tutunul. Acestea sunt rezultatul a peste un deceniu de cercetare și a unei investiții de 3 miliarde de dolari.

  10:30 - 10:45: Teodor Blidarus, Managing Partner Softelligence, Președinte ANIS
  Technologia digitala - prieten sau dușman? Vezi prezentarea
  Fintech si impactul digitalizării într-o companie.

  10:45 - 11:00 Răzvan Ţapu, Senior Manager Business Development & Strategic Initiatives, Stefanini
  Cum să turezi motoarele unei companii de servicii profesionale: Vezi Prezentarea
  În timp ce inovaţia sau dezvoltarea unui nou produs este un lucru destul de comun în sectorul industrial, în domeniul serviciilor profesionale nu este atât de des întâlnită. Există totuşi speranţă! Un program de inteligenţă artificială a finalizat 360.000 de ore de contabilitate în doar câteva secunde, demonstrând că inovaţia îşi poate face loc şi în acest sector. Prezentarea evidenţiază modul în care inovaţia poate să funcţioneze pentru companiile de consultanţă şi servicii profesionale.

  11:00 - 11:30: Sesiune Q&A


 • 11:30 - 12:00: coffee break

  Coffee break

 • 12:00: SESIUNEA "VÂRSTA INOVAŢIEI"

  Tinerii români descifrează lumea sofisticată a tehnologiei încă de pe băncile școlii. Echipe de liceeni sau studenți sunt prezente pe tot mapamondul când vine vorba de competiții de robotică, informatică, inovație. Dar proiectele lor și primii pași într-un domeniu atât de complex au nevoie și de susținerea marilor companii. Vă invităm să cunoașteți noul val de inovatori ai României și să aflăm cum se pot implica companiile în susținerea proiectelor lor.

  12:00- 12:20: Keynote speaker: Antonio Eram, CEO & Founder, NETOPIA
  Introducere în lumea inovaţiei
  Inovaţia nu are vârstă sau limite. Are nevoie doar de multă încăpăţânare. Trebuie să crezi în ideeea ta şi s-o pui în practică. Iar de la o simplă inovaţie poţi ajunge lider în domeniul tău de activitate. O demonstrează omul creatorul NETOPIA mobilPay, devenit primul produs românesc premiat în cadrul unei competiţii din Silicon Valley. Aplicaţia românească s-a situat în top 3 cele mai votate tehnologii în cadrul primei expoziţii dedicate start-up-urilor prezente în centrul mondial al giganţilor din domeniul IT.

  INVITAŢI:

  12:20 - 12:35: Horia Velicu, Head of Innovation Lab, BRD Groupe Societe Generale
  Alături de noul val de inovatori. Vezi prezentarea
  Conduce un laborator de inovație în BRD Groupe Societé Generale, unde experimentează noi tehnologii cum ar fi Machine Learning, biometrie, robotică și altele, în încercarea de servi clienții într-un mod cât mai plăcut. Are peste 20 de ani de experiență în domeniul bancar, în special în domeniul piețelor financiare. Pasionat de Deep Learning, conduce o serie de proiecte cu universități sau start-up-uri care pot beneficia de noile cercetări în domeniu.

  12:35- 12:55: Ionut Panea si echipa AutoVortex-cea mai premiată echipă de robotică din România, cu performanțe recunoscute în toate competițiile internaționale de robotică, ne va arăta cum se construiesc roboții, dar și cum se fac alianțele pentru a câștiga în luptele cu roboți.

  12:55 - 13:10: Magda Ropotan, ‎Innovation Consultant şi Design Thinking Facilitator, ‎Ropotan Consulting
  Companiile pun punctul pe inovaţie
  În ultimii ani, companiile au început să implice în proiectele lor tinerii, fie ei studenţi, antreprenori sau clienţi entuziaşti. Magda Ropotan va prezenta de ce şi cum îşi construiesc companiile parteneriate externe cu tinerii dar şi ce pot învăţa companiile de la tinerii inventatori.

  13:10 - 13:25: Cornel Amariei, Inventator, Antreprenor
  Cum să nu lași ideile inovatoare să se risipească
  La vârsta la care cei mai mulți se gândesc încă la parcursul profesional pe care să îl urmeze, Cornel Amariei are în portofoliu o serie de invenții care l-au propulsat, la 23 de ani, în topul european al celor mai influenți tineri sub 30 de ani. Cea mai impresionantă invenție a sa sunt ochelarii pentru nevăzători, care le redă acestora mobilitatea și independența. Cornel Amariei va vorbi despre drumul de la o idee năstrușnică la un business de success dar si unde poți găsi idei pe care să le transformi în invenții apte să schimbe lumea.

  13:25 - 13:40: Ionuţ Budişteanu, Inventator
  Pasiunea transformă inovația în business. Vezi prezentarea
  Ionuț Budișteanu programează de mai bine de 9-10 ani și a lucrat la mai mult de 50 de proiecte software și electronice. De peste 2 ani, lucrează la producerea roboților industriali VisionBot, într-o minifabrică dezvoltată din fonduri proprii. În 2015, a fondat compania Bit Technologies și este CEO-ul ei. Ionut a fost nominalizat de către revista ”TIME” ca unul dintre cei mai influenți tineri ai lumii în 2013, iar în octombrie 2014, se regăsea pe lista celor 100 de lideri ai inovației din Europa Centrală și de Est.

  13:40-14:00: Sesiune Q&A

 • 14.00: Networking coffee

  Networking coffee